Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

7 5 14:31:59

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy możecie polecić jakieś rękawice w rozsądnej kasie na zimne dni. Tak, do 5 stopni C, żeby komfort był. Niżej już nie jeżdżę. Wiem, że hot gripy i te rękawiczki od BMW są najlepsze, ale na razie muszę sprawę załatwić w sposób "budżetowy"

Live slow!!!

Opublikowano

W takiej temperaturze to najskuteczniejsze i budżetowe są handbary. W niższej lub na dłuższych trasach dobrze mieć handbary + grzane manetki. Samych rękawic dużo nie testowałem, ale te co sprawdzałam to były albo za zime albo tak grube że obsługa gaz/hamulec/sprzęgło była mało komfortowa.

Opublikowano

Pamiętaj, że jak rękawica jest za gruba to poza ograniczeniem ruchów może uciskać palce, co powoduje pogorszenie krążenia krwi. Będzie Ci wtedy zimniej w ręce niż w cieńszych, ale luźniejszych rękawicach. Jak dla mnie Hot Grip Oxford + normalne rękawice skórzane z lekkim ociepleniem dadzą radę przy takich temperaturach :smile:

Opublikowano

Nie mam zamiaru nikogo krytykować, bo samemu jeździłem w takich temperaturach, ale z takiej jazdy poprostu nie ma frajdy. Opona jak z plastiku, przechył 20 stopni i gleba bo nie ma możliwości lepienia sie z asfaltem. No i wspomniane zimno ;) Rozumiem ze czasem trzeba bo praca itp. Dlatego ja stosowałem pod rękawiczki skórzane dwie a nawet trzy pary rękawiczek nitrylowych. Chodziło o to zeby nie przepuszczały wiatru i powietrza.

Super sprawa jak sie jedzie, ale jak stoimy, to sie poci a jak sie poci to tracimy ciepło :smile:

...

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 16.08.2016 o 08:27, Rogal napisał(a):
Nie mam zamiaru nikogo krytykować, bo samemu jeździłem w takich temperaturach, ale z takiej jazdy poprostu nie ma frajdy

Dla mnie motocykl to przede wszystki środek transportu - ma w pierwszej kolejności zawieść mój tyłek do pracy, dopiero później jest przyjemność z jazdy, która i tak jest większa w takich warunkach niż gnicie puszką w korku :decayed:, a jak już laćki w moto nie trzymają wogóle to się przerzucam na rower. W sumie jakby można było w naszym kraju montować opony z kolcami, to bym chyba jeździł cały rok.

Edytowane przez jaszczomb (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Są takie rękawiczki cienkie windstoperowe. Np od Under Armour, Polo, Brubeck. Na to zwykłe skórzane długie rękawice i ogień.

Podgrzewane manetki super sprawa, sam nad nimi myślę. Prócz funkcji grzania poprawiają również krążenie.

Opublikowano
  W dniu 12.08.2016 o 09:31, Rebel napisał(a):

Cześć, czy możecie polecić jakieś rękawice w rozsądnej kasie na zimne dni. Tak, do 5 stopni C, żeby komfort był. Niżej już nie jeżdżę. Wiem, że hot gripy i te rękawiczki od BMW są najlepsze, ale na razie muszę sprawę załatwić w sposób "budżetowy"

ze dwa/trzy lata temu kupiłem sobie takie Tschule, kosztowały bez kitu grosze, może ze stówę.Grube w uj, wg mnie to można je wziąć na snowboard/narty. Nie jeździłem w mega deszczu na nich, ale nie przesiąkały. Jeden minus - są grube i uchwyt jak w letnich jest niemożliwy. Nie mam grzanych manetek ani handbarów, dają radę bez problemu, testowane grudzień/styczeń, w marcu juz mi za gorąco i je chowam.

rekawice-tschul-zimowe-tekstylno-skorzan

Opublikowano
  W dniu 16.08.2016 o 18:29, kosmaty napisał(a):

proanti ma 3 modele ciepłych rękawic, z tego co pamiętam od 150 do 220 zł

macie je u siebie?

Live slow!!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

JA JEZDZE I POLECAM ADRENALINE PRO WARM  -  rekawiczki ocieplone w rozsadnej cenie

HONDA - Horendalny Obiekt Nie Dla Amatora :smile:

Opublikowano

A ja polecam cienkie rękawiczki docieplające np. z Decathlonu pod te które już mamy. Są takie np. dla narciarzy czy rowerzystów.

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel