Skocz do zawartości

Motogp Czech - Brno 2016

Lucass

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może wybiera się, na tegoroczną rundę motogp do Czech ?

Jeśli nikt :smile: To niech się podzielą swoimi wrażeniami, Ci co byli.

" The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna

Krzysiek rst1000

Ja bym poleciał, ale czekam na łożysko tylnego koła i póki tego nie zrobię to wyjazd nie jest możliwy. Byłem na Ulster GP w Northern Ireland. To jest za***iste i 100% warto. Nie ma nic lepszego niż wyścigi na ulicach i drogach. Uliczki na wiejskich drogach w NI są wąskie mają duże różnice wysokości i do tego te prędkości powyżej 170mph.  To nie to samo co drogi europejskie na kontynencie. To trzeba zobaczyć i przejechać się i wtedy widać co znaczy taki wyścig i ściganie się na tych wąskich uliczkach.

Tutaj jest polska strona o tych wyścigach, ja stałem na Ballysally Roundabout, chyba w najlepszym miejscu bo po rondzie jest prosta i wzniesienie, tam czołówka jest w powietrzu.

http://polacywni.uk/event/north-west-200-motocyklowe-wyscigi-uliczne/

Edytowane przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji)

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Głównie to zastanawia mnie jak tam przeżyć przez weekend. Tzn czy na miejscu jest gdzie zjeść, czy trzeba gdzieś jeździć.

Jak wygląda sprawa z polem namiotowym. Czy jest to już wliczone w cenę biletu, ( mam golda na naturalnym ) czy jakoś dodatkowo płatne ?

Krzysiek rst1000

Głównie to zastanawia mnie jak tam przeżyć przez weekend. Tzn czy na miejscu jest gdzie zjeść, czy trzeba gdzieś jeździć.

Jak wygląda sprawa z polem namiotowym. Czy jest to już wliczone w cenę biletu, ( mam golda na naturalnym ) czy jakoś dodatkowo płatne ?

I chcesz targać namiot ze sobą? i materac też? i śpiwor?

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Na miejscu jest kilka pól namiotowych płatnych osobno. Najpopularniejszy jest Camp Start. Zawsze miałem nocleg w Brnie, więc szczegółów zakwaterowania na nich nie znam. Wiem tylko, że na campie szybko miejsca się zapełniają i potem jest problem z wbiciem się na niego. Do tego nie pośpisz ;) O jedzenie martwić się nie musisz. Na torze jest pełna gastronomia, najpopularniejsze kiełbaski z okropnym chlebem z kminkiem. Ceny przystępne. Jak jesteś bardzo leniwy to na trybunach piwo przynoszą ;) W piątek i sobotę polecam obskoczyć wszystkie naturalne trybuny, dzięki temu poznasz wszystkie zakręty na torze, a akcji na nich nie brakuje. Niektóre trybuny są bez telebimu. Skoro masz bilet Gold to w niedzielę na pewno wylądujesz na trybunie C, zatem nie zapomnij koszulki z nr 46 ;)

Wysłane za pomocą Tapatalk

Czyli pewnie też masz e - bilety do wydrukowania ? Ostatnie jeszcze pytanie, powiedz mi na jakiej zasadzie są sprawdzanie te bilety przez 3 dni. Pierwszego dnia dostaje się jakieś opaski ? Czy za każdym razem, jak chcesz wejść to oni sprawdzają te same bilety. 

Czytnikiem kody kreskowe na biletach sprawdzają przy wejściu i wyjściu. Już nie ma opasek, czy stempelków.

Możesz wchodzi i wychodzić kiedy chcesz i w Twoim przypadku przez dowolne bramki. Tu masz info dotyczące Twojej wejściówki 

http://www.automotodrombrno.cz/grand-prix/en/gold

Na pewno włóż go w koszulkę foliową, żeby się nie zniszczył. Możesz wydrukować kilka kopii na wszelki wypadek, tylko nie zgub :smile:

• 4 tygodnie później...

Czy możecie podać przybliżony koszt takiego weekendu w Brnie? Chodzi o koszt przejazdu + bilet + nocleg + jedzenie. Czy w 1000zł się zamknęliście czy do droższa impreza.

Zabawa przednia, odwiedziliśmy z siostrą (@Wolcia) Brno w sobotę i niedzielę  :riding:  Jakie koszta imprezy to Ci nie podpowiem Bartku, ponieważ nie zważaliśmy za mocno na wydatki, ale w Brnie jest stosunkowo tanio więc nie zrujnujesz portfela. Jechaliśmy samochodem, cały czas ogień na autostradzie - motocyklem obliczysz sobie raz dwa kilometraż i średnie spalanie. Nocleg mieliśmy 15 min jazdy od toru (ale można też wziąć na kempingu pod torem).

flm_1473151155__14045766_119626651041549

Bilety po ~410 zł/os. kupione 3 dni przed imprezą, więc powinieneś wyrwać taniej, jak się weźmiesz z wyprzedzeniem :smile: Warto zabrać "ojro" na gadżety, bo jest ich mnóstwo, co krok to stragan i żal nie kupić pamiątki  :whistling: Na terenie toru kiełba, hot-dogi, hamburgery, piwo, kawa i standardowe napoje, jak chcesz się porządnie i dobrze najeść, to lepiej zabrać coś ze sobą lub zjeść porządny obiad w Brnie. Jeśli zarezerwujesz sobie nocleg miesiąc przed imprezą jest szansa, że wyrwiesz dobrą cenę, a im później to ceny lecą na łeb na szyję i ciężko poniżej 150 zł/os. coś dostać w podstawowych warunkach. 

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Myślę że w 1 tys można się zmieścić. My kupowalismy bilety na początku roku, w przed sprzedaży po 64€ Goldy. Jak Ci to nie przeszkadza, można spać w samochodzie. Wiele osób tak robiło. Jedzenie bierzesz z domu.