Skocz do zawartości

Tor Łódź - Szkolenie Motocyklowe Techniki Jazdy - 17 Września

Szkoła Motocyklowa Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

No to wtopa trzeba będzie się hamować do 200km/h :P

Z drugiej strony kto wie czy współczesny asfalt drogowy nie jest lepszy niż ten torowy z przed kilkunastu/kilkudziesięciu lat.

Zobaczymy, może Lorenzo by marudził, a Guy Martin śmignął by jak po szynach, a ja to na moje potrzeby i umiejętności to wystarczy, że kamyczki sprzątną.  

Dla nas to nie ma różnicy jaki asfalt. Chociaż jak byłem na torze ś.p. W Lublinie to na drogowym chłopaki łokcie przycierali więc dla chcącego nic trudnego ;-)

• 2 tygodnie później...

Zapisałem się online. Mam nadzieję, że są miejsca. Jak coś to podjadę, bo mam blisko i wskoczę w wolne miejsce jakby ktoś się nie pojawił :smile:

Miejsce potwierdzone i opłacone :biggrin:
Latamy :smile:

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

• 3 tygodnie później...

Zapisałem się online mam nadzieję, że jakoś się upchnie - będę jeździł na końcu

Ustawiamy się gdzieś na Strykowskiej lub Zgierskiej, żeby wspólnie polecieć?

╭〔︶︵︶〕

Proponuję zjechać się o 8:15-8:30 na Orlenie przy skrzyżowaniu Teresy/Włókniarzy

(https://www.google.pl/maps/place/Stacja+Paliw+ORLEN/@51.8039253,19.4266914,20.75z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xa12fef85e6a36e48!8m2!3d51.8039051!4d19.42668)

będziemy na wylocie.

Szkoła Motocyklowa Turbo

Proponuję zjechać się o 8:15-8:30 na Orlenie przy skrzyżowaniu Teresy/Włókniarzy

(https://www.google.pl/maps/place/Stacja+Paliw+ORLEN/@51.8039253,19.4266914,20.75z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xa12fef85e6a36e48!8m2!3d51.8039051!4d19.42668)

będziemy na wylocie.

Super pomysł

Głupie pytanie:
Mam brać torbę wody i kabanosów ze sobą czy coś na miejscu będzie można wyrwać? 

Miodzio. Będę.

Przeziębiony jestem mam nadzieję, że nie będzie mi to dokuczało jutro za bardzo :/

╭〔︶︵︶〕

Szkoła Motocyklowa Turbo

Głupie pytanie:

Mam brać torbę wody i kabanosów ze sobą czy coś na miejscu będzie można wyrwać? 

Miodzio. Będę.

Przeziębiony jestem mam nadzieję, że nie będzie mi to dokuczało jutro za bardzo :/

Będzie woda będą kabanosy spoko  :moto:

To wyzdrowiejesz  :biggrin: jak będzie taka pogoda jak przez cały tydzień to będziesz się czuł jakby siłownię umieścili w saunie  :P wypocisz wszystko.

Proponuje zadbać o obniżone ciśnienie bo chyba na torze nie ma kompresora (chyba że Kulikowisko o to zadba).

Ciekawe jak tam Robert na tej BM'ce czy nadążymy za Tobą. 

Do jutra śmigacze :cool:  

Na stacji upuszcze powietrza jak faktycznie nie będzie sprzetu.

Do jutra.

╭〔︶︵︶〕

Szkoła Motocyklowa Turbo

Ludzie mamy wreszcie Super tor w Łodzi :biggrin: dzisiaj mogę już o tym powiedzieć po pierwszym naszym szkoleniu z Tomek Kulik​ kulikowisko.pl i Szkoła Motocyklowa Turbo Pabianice :biggrin:.Rozmawiałem z właścicielem ,cały czas inwestują i to tylko kwestia pozwoleń a nie czasu i pieniędzy.Więc jak urzędnicy staną na wysokości zadania to wszystkie praca zakończą się błyskawicznie. Jeżeli chodzi o nawierzchnię to miałem obawy czytając wcześniejsze wpisy ale okazało się zupełnie co innego .Nawierzchnia dla nas jest super, przyczepność jest bardzo dobra a obsługa toru dba o to żeby tor był cały czas czysty .Pan Tomek (właściciel)mówił że będą odpowiednie maszyny do czyszczenia toru więc myślę że dyskusje na temat ,, czy asfalt taki czy sraki,, uważam za zakończone .Teraz nadszedł czas na szkolenia .Ciszmy się ludziska mamy wreszcie super obiekt do treningów.Wielki szacunek panie Tomku (właściciel) za taki prezent dla motocyklistów z centralnej Polski :biggrin: Kochani lajkujcie bo warto :biggrin: Pozdrawiam wszystkich uczestników dzisiejszego szkolenia i zapraszam na kolejne już 9 października Robert :biggrin:

post-2244-0-96154300-1474144370_thumb.jpgpost-2244-0-98152600-1474144371_thumb.jpgpost-2244-0-53285600-1474144399_thumb.jpgpost-2244-0-95219600-1474144400_thumb.jpgpost-2244-0-63282300-1474144402_thumb.jpgpost-2244-0-04843100-1474144404_thumb.jpgpost-2244-0-10624400-1474144405_thumb.jpgpost-2244-0-09290000-1474144406_thumb.jpg

Ten tego.. Potwierdzam.

Ładny i równy asfalt. Bydgoszcz wypada słabiej jednak sporo.
Dzięki za szkolonko dziś.

╭〔︶︵︶〕

Toru nie ocenie pod względem technicznym bo się na tym nie znam, jedno jest pewne nie było nic co mogłoby w jakiś sposób zagrażać bezpieczeństwu. Co do szkolenia dla mnie żółtodzioba bajka !! myślę że każdy znajdzie tam coś dla siebie bez względu na poziom zaawansowania. Jak tylko poukładam sprawy zawodowe wracam 9 października. Wielkie dzięki za szkolenie i pełną profeskę.

P. S gdzie będzie można luknąć fotki i ewentualne filmy ?

Szkoła Motocyklowa Turbo

Filmy na razie z jednej kamery na roboczo :

https://drive.google.com/drive/folders/0B7-fds9xr9avUHZYWUUwalIzNTg

Zdjęcia też mała część od żony jednego z uczestników : 

https://web.facebook.com/mbryczkowski/media_set?set=a.1168233226568555.1073741853.100001456670575&type=3 

Tu najlepiej zaglądać na stronę wydarzenia tu na bierząco jest wszystko wrzucane :

https://web.facebook.com/events/649624091872959/permalink/670698476432187/

Pozdrawiam i zapraszam 9 października na kolejne szkolenie 

Robert :biggrin:

Ja też jestem mega zadowolony z tego torowania, super mi się latało, fanie ułożony tor.

Jest kilka zakrętów na których można poćwiczyć pochylenie i kawałek prostej gdzie można się trochę rozpędzić. 

Jak na taką powierzchnię to super ułożona nitka ze zróżnicowanym poziomem, moim zdaniem mamy blisko tor ciekawszy od Bydgoszczy i Radomia (asfalt, infrastruktura, nitka toru).

Ponadto wspaniała zabawa w świetnym towarzystwie i bonus w postaci super fotek (Dzięki Robert).

Reasumując - WARTO :cool: ..  

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)

Warto. Zwłaszcza, że można w miarę bezstratnie sprawdzić (pęknięta owiewka, ugięty kierunek, przycierka na kurtce), co się dzieje, gdy przeszarżujemy. Podjąłem decyzję o budowie pełnej klatki do GSFa, bo jeszcze nie raz się tam pewnie wyłożę szukając granicy możliwości- najpierw moich, a może kiedyś motocykla :smile: Obecny gmol musi zniknąć- zbytnio ogranicza możliwość pochylenia maszyny.

Dlatego właśnie warto się doszkalać pod okiem profesjonalistów.

BTW: Szukam programu, który wytnie fragment filmu z uszkodzonego pliku video, to do analizy podzielę się nagraniem z mojego upadku po wyprostowanym zakręcie.

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Szkoła Motocyklowa Turbo

Kolejne zdjęcia z naszego szkolenia na torze w Łodzi 17 września 2016r.

Widzę że napięcie rośnie ale na koniec będzie prawdziwa bomba :biggrin:
Robert :biggrin:

Link do albumu :

https://photos.google.com/share/AF1QipNMOtHy9pOPJjJxnLf_XTexu6DU2LfBFGtWrQE4ewrFfk9xMHU6TDC8bFLa57AF0g/photo/AF1QipOfCLOiqSx6MQ4yYtsniQ5hXVqcbSJUAG5zNvpD?key=UG9vT0R3XzNpbU84U0JKaWxqWWJGZjlja01CZzFR

Widzę 16 zdjęć z czego na 11 jest jeden motocyklista :sad2:

Coś mi się nie załadowało?

Edit: Już jest więcej. :smile:

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

╭〔︶︵︶〕