Skocz do zawartości

Dynojet Stage 1

Rebel

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją droga dobrze wiedzieć, że to działa bo namawiali mnie na komplet Dynojet do Bandziora.

Myślałem, że to tylko zbędny gadżet. Podobno dobrze do tego dorzucić filtr KN.

Sportowy filtr powietrza K&N? Pozwala w pełni wykorzystać zestaw Dynojet. Dajemy motocyklowi lepiej oddychać. Zglebialem temat jakis czas temu i sam filtr plus dysze potrafią narobić więcej złego niż dobrego. Już po samym przelocie powinno się "podobno" zestroic motocykl pod taką przerobke. Po filtrze i dyszach robi się to wręcz niezbędne.

Żeby nie było - czytałem teorie i opisy na forach. Sam póki co nie mam z tym doświadczenia ponieważ taki zestaw do Bandziora to ok 600zl.

Sportowy filtr powietrza K&N? Pozwala w pełni wykorzystać zestaw Dynojet. Dajemy motocyklowi lepiej oddychać. Zglebialem temat jakis czas temu i sam filtr plus dysze potrafią narobić więcej złego niż dobrego. Już po samym przelocie powinno się "podobno" zestroic motocykl pod taką przerobke. Po filtrze i dyszach robi się to wręcz niezbędne.

Żeby nie było - czytałem teorie i opisy na forach. Sam póki co nie mam z tym doświadczenia ponieważ taki zestaw do Bandziora to ok 600zl.

Tylko musisz zdawać sobie sprawę, że sportowy filtr powietrza, jest robiony do sportu - czyli tam, gdzie żywotność silnika schodzi na drugi plan.

To kolejna sprawa. Więcej wiatru = więcej przepuszcza = więcej śmieci wpada do silnika. Ale nie o tym temat był. Przepraszam za offtop. Dzięki za info o Dynojet.

Witka,

Mam możliwość zakupu FZSa 1000 z takim ustrojstwem. Mocy daje niewiele ale ciekaw jestem jak ze spalaniem.  

Mam dynojety, k&n i przelotowy wydech. Zestrojone to razem. Bywa że lekko przykaprysi, trochę cyka w wydechy. Moment przeniósł się wyżej, wcześniej ciągnął już od 2krpm, teraz od 3,5.

Motocykl zrobił się mocniejszy o ok 15mph w Vmax na w pełni otwartych puchach, ale nie jeżdżę tak bo huk łeb urywa i kury się nie noszą. Spalanie gdzieś o litr w górę (poniesione poziomy w gaźnikach)

wg mnie

- instalowanie samemu nie ma sensu, szkoda kasy i strojenia - a z tym bywa różnie po wizycie u "remonowancyh speców" w mieście

- kultura pracy może być na minus

- spalanie na minus - żeby był stosunek stechiometryczny ok to MUSI być więcej paliwa/powietrza - będzie palił mniej jak będzie się mniej manetą kręcić

- k&n wkładka to słaby pomysł, jak już to airbox out

- najlepszy pomysł na podnoszenie mocy w motocyklu, to kupno mocniejszego 

- w przypadku podłubanego sprzętu, dokładnie bym sprawdził jak pali i chodzi, gwarancji jak długo latał na ubogo/bogato i w jakim jest stanie nigdy nie ma.

Myślę, że przy takim motocyklu jak kilofazer w normalnym użytkowaniu, taka zmiana będzie w ogóle mało odczuwalna i potrzebna. 

Dobry temat z tym Mt09 Lipson.

Faktycznie tak się to zachowuje podczas jazdy jak jest tam opisane?

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Coś w tym jest, mój jest ostry na dolnych obrotach każdy bieg a znowu jak chce ponad 200 lecieć to ecu bardzo powoli otwiera przepustnice. W trybie A to jest jak dzik, ale jak widać jest to do poprawienia.

Sent from a not-so-smartphone.

Lipson, dzwoniłem - rzeczywiście wydaję się konkretnym facetem. Prawdopodobnie na wrzesień będę u niego robił program. Ja do charakterystyki się przyzwyczaiłem, podoba mi się, że jest ostra. Chce po prostu program pod wydech i filtr + zdjęcie limitera prędkości.

Edytowane przez Majk (wyświetl historię edycji)