Rebel Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Witka, Mam możliwość zakupu FZSa 1000 z takim ustrojstwem. Mocy daje niewiele ale ciekaw jestem jak ze spalaniem. 0 Cytuj Live slow!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Mam w mojej f4 dysze i iglice dynojeta. Spalanie wychodzi normalnie natomiast wyrownało mocno dòł i zmiana jest bardzo odczuwalna. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Swoją droga dobrze wiedzieć, że to działa bo namawiali mnie na komplet Dynojet do Bandziora. Myślałem, że to tylko zbędny gadżet. Podobno dobrze do tego dorzucić filtr KN. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Podobno dobrze do tego dorzucić filtr KN. A co daje taki filtr? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Sportowy filtr powietrza K&N? Pozwala w pełni wykorzystać zestaw Dynojet. Dajemy motocyklowi lepiej oddychać. Zglebialem temat jakis czas temu i sam filtr plus dysze potrafią narobić więcej złego niż dobrego. Już po samym przelocie powinno się "podobno" zestroic motocykl pod taką przerobke. Po filtrze i dyszach robi się to wręcz niezbędne. Żeby nie było - czytałem teorie i opisy na forach. Sam póki co nie mam z tym doświadczenia ponieważ taki zestaw do Bandziora to ok 600zl. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Sportowy filtr powietrza K&N? Pozwala w pełni wykorzystać zestaw Dynojet. Dajemy motocyklowi lepiej oddychać. Zglebialem temat jakis czas temu i sam filtr plus dysze potrafią narobić więcej złego niż dobrego. Już po samym przelocie powinno się "podobno" zestroic motocykl pod taką przerobke. Po filtrze i dyszach robi się to wręcz niezbędne. Żeby nie było - czytałem teorie i opisy na forach. Sam póki co nie mam z tym doświadczenia ponieważ taki zestaw do Bandziora to ok 600zl. Tylko musisz zdawać sobie sprawę, że sportowy filtr powietrza, jest robiony do sportu - czyli tam, gdzie żywotność silnika schodzi na drugi plan. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To kolejna sprawa. Więcej wiatru = więcej przepuszcza = więcej śmieci wpada do silnika. Ale nie o tym temat był. Przepraszam za offtop. Dzięki za info o Dynojet. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasus Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Witka, Mam możliwość zakupu FZSa 1000 z takim ustrojstwem. Mocy daje niewiele ale ciekaw jestem jak ze spalaniem. Mam dynojety, k&n i przelotowy wydech. Zestrojone to razem. Bywa że lekko przykaprysi, trochę cyka w wydechy. Moment przeniósł się wyżej, wcześniej ciągnął już od 2krpm, teraz od 3,5. Motocykl zrobił się mocniejszy o ok 15mph w Vmax na w pełni otwartych puchach, ale nie jeżdżę tak bo huk łeb urywa i kury się nie noszą. Spalanie gdzieś o litr w górę (poniesione poziomy w gaźnikach) wg mnie - instalowanie samemu nie ma sensu, szkoda kasy i strojenia - a z tym bywa różnie po wizycie u "remonowancyh speców" w mieście - kultura pracy może być na minus - spalanie na minus - żeby był stosunek stechiometryczny ok to MUSI być więcej paliwa/powietrza - będzie palił mniej jak będzie się mniej manetą kręcić - k&n wkładka to słaby pomysł, jak już to airbox out - najlepszy pomysł na podnoszenie mocy w motocyklu, to kupno mocniejszego - w przypadku podłubanego sprzętu, dokładnie bym sprawdził jak pali i chodzi, gwarancji jak długo latał na ubogo/bogato i w jakim jest stanie nigdy nie ma. Myślę, że przy takim motocyklu jak kilofazer w normalnym użytkowaniu, taka zmiana będzie w ogóle mało odczuwalna i potrzebna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipson Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Ja tam z moim ecu podlece do kolegi z pod Wrocławia, naprawi to co panowie od sushi zj**... http://mt-09.pl Sent from a not-so-smartphone. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dobry temat z tym Mt09 Lipson. Faktycznie tak się to zachowuje podczas jazdy jak jest tam opisane? 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 MT09 z założenia był robiony jako ostry sprzęt do jazdy po mieście, do turystyki to jest tracer 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipson Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Coś w tym jest, mój jest ostry na dolnych obrotach każdy bieg a znowu jak chce ponad 200 lecieć to ecu bardzo powoli otwiera przepustnice. W trybie A to jest jak dzik, ale jak widać jest to do poprawienia. Sent from a not-so-smartphone. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Lipson, dzwoniłem - rzeczywiście wydaję się konkretnym facetem. Prawdopodobnie na wrzesień będę u niego robił program. Ja do charakterystyki się przyzwyczaiłem, podoba mi się, że jest ostra. Chce po prostu program pod wydech i filtr + zdjęcie limitera prędkości. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez Majk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi