Skocz do zawartości

Yamaha Virago Jaki Kask ?

Anszi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem w/w motocykl a wraz z min kask otwarty z blendą. I tu zaczyna się mój problem. Jeżdżę głównie po mieście (90%) , ale przy prędkości ponad 60-70 km/h ma gwizd i przeciąg w uszach. Maska też jest za krótka bo zasłania mi twarz do nosa. Myślałem o kasku szczękowym , ale gdy go przymierzyłem w sklepie nabrałem wątpliwości czy się w nim nie uduszę ( może nie słusznie !?). O ile wiem jazda z podniesioną szczęką jest zabroniona. Integralny odpada z w/w powodów. Więc jaki kask który by mi pasował do moto???

O ile wiem jazda z podniesioną szczęką jest zabroniona.

Jak masz homologację P/J na kasku to kto Ci zabroni?

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

nabrałem wątpliwości czy się w nim nie uduszę ( może nie słusznie !?).

Myślę, że integralne są w miarę przetestowany przez całkiem sporą liczbę użytkowników i nikt się w nim raczej nie udusił :biggrin:. Za integralnym przemawia masa i bezpieczeństwo. Za szczękowym to w sumie nie wiem co przemawia, bo ciężkie to to a bez zdejmowania okularów tego i tak nie mogłem założyć. Są jeszcze modułowe, czyli jak chcesz to otwarte, a jak założysz szczękę to masz prawie integrala.

Z otwartych kasków śmiało możemy polecić model SCORPION PADOVA 2 EXO-100 M BG6 Jego atutem jest to, że ma w zestawie nauszniki, które sprawiają, że nie jest w nim hałaśliwie. Ale tak jak tu pisał JCB:

Jedyna słuszna droga to wizyta w sklepie i przymiarka kilku modeli kasków.

Dlatego warto się wybrać do sklepu, przymierzyć, porozmawiać. Bezpieczny kask to podstawa ;)

Zespół wolfmoto.pl

forever trusting who we are, and nothing else matters..
usebar.gif

może wymień wydechy jak masz za głośno?  :smile:

Ja jeżdżę na Virago 750 w otwartym kasku Naxa i jest git.

Fakt że mam kask wyposażony w długą szybę którą opuszczam przyjeździe powyżej 100.

Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć :smile: