Anszi Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam. Kupiłem w/w motocykl a wraz z min kask otwarty z blendą. I tu zaczyna się mój problem. Jeżdżę głównie po mieście (90%) , ale przy prędkości ponad 60-70 km/h ma gwizd i przeciąg w uszach. Maska też jest za krótka bo zasłania mi twarz do nosa. Myślałem o kasku szczękowym , ale gdy go przymierzyłem w sklepie nabrałem wątpliwości czy się w nim nie uduszę ( może nie słusznie !?). O ile wiem jazda z podniesioną szczęką jest zabroniona. Integralny odpada z w/w powodów. Więc jaki kask który by mi pasował do moto??? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 O ile wiem jazda z podniesioną szczęką jest zabroniona. Jak masz homologację P/J na kasku to kto Ci zabroni? 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 nabrałem wątpliwości czy się w nim nie uduszę ( może nie słusznie !?). Myślę, że integralne są w miarę przetestowany przez całkiem sporą liczbę użytkowników i nikt się w nim raczej nie udusił . Za integralnym przemawia masa i bezpieczeństwo. Za szczękowym to w sumie nie wiem co przemawia, bo ciężkie to to a bez zdejmowania okularów tego i tak nie mogłem założyć. Są jeszcze modułowe, czyli jak chcesz to otwarte, a jak założysz szczękę to masz prawie integrala. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarvas Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A może taki prawie integral - Shark Vantime? Niestety nie jest najtańszy... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Kask ma przede wszystkim pasować do Twojej głowy a nie do motocykla. Jedyna słuszna droga to wizyta w sklepie i przymiarka kilku modeli kasków. Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez jcb (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 ja mam szczekowca i nie narzekam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PtaQ Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Z otwartych kasków śmiało możemy polecić model SCORPION PADOVA 2 EXO-100 M BG6 Jego atutem jest to, że ma w zestawie nauszniki, które sprawiają, że nie jest w nim hałaśliwie. Ale tak jak tu pisał JCB: Jedyna słuszna droga to wizyta w sklepie i przymiarka kilku modeli kasków. Dlatego warto się wybrać do sklepu, przymierzyć, porozmawiać. Bezpieczny kask to podstawa 0 Cytuj Zespół wolfmoto.pl forever trusting who we are, and nothing else matters.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 może wymień wydechy jak masz za głośno? Ja jeżdżę na Virago 750 w otwartym kasku Naxa i jest git. Fakt że mam kask wyposażony w długą szybę którą opuszczam przyjeździe powyżej 100. 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi