Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję kogoś, z uprawnieniami elektrycznymi i budowlanymi, kto podłączyłby prąd na działce.

PGE w końcu wyciągnęło mi przy działce skrzynkę.

Teraz potrzeba podłączenia licznika i "wyciagnięcie" prądu na działkę.

Po wykonaniu tego zabiegu, trzeba wypełnić protokół instalacyjny na podstawie którego, PGE odkręci kurek z energią i podpisze zemną umowę o dostarczanie energii, dlatego potrzebne sa te uprawnienia przez instalatora.

Patrzyłem rożne ogłoszenia, ale może ktoś z was ma takie uprawnienia lub może kogoś polecić.

Działka znajduje sie koło Dłutowa. Trasa od Pabianic w kierunku Bełchatowa.

Proszę o PW.

...

Opublikowano

Trochę offtop - długo czekałeś aż łaskawe PGE weźmie sie do roboty i zamontuje tą skrzynkę?

Opublikowano (edytowane)

Mi takie coś robił gość z tuszyna, ale drogo wziął, więc nie będę go tutaj polecał :/

Trochę offtop - długo czekałeś aż łaskawe PGE weźmie sie do roboty i zamontuje tą skrzynkę?
Ja umowę o wykonanie przyłącza podpisałem w lipcu 2015, 31 grudnia dostałem pismo o wyborze wykonawcy, skrzynka stanęła w kwietniu, prąd popłynął w połowie czerwca. Dodam, że od skrzynki do linii energetycznej jest dokładnie 1 metr :biggrin: Edytowane przez karwoj25 (wyświetl historię edycji)

GS500 icon3.png

Opublikowano

Dokumenty złożyłem w październiku 2015, podpisaną umowę odesłałem 6 listopada 2015. Skrzynkę wyciągnęli w kwietniu a papiery i fakture dostałem 23 czerwca.

Tragedii nie ma, ale przewód leżał w ziemi wiec jedyne co musieli to wysłać kogoś by wyciągną skrzynkę.

...

Opublikowano

Ja kiedyś takie prace zleciłem szkole zawodowej w Piotrkowie Trybunalskim która wykonała przyłącze w ramach praktyk zawodowych i zapłaciłem 50% stawki rynkowej.