Rogal Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Poszukuję kogoś, z uprawnieniami elektrycznymi i budowlanymi, kto podłączyłby prąd na działce. PGE w końcu wyciągnęło mi przy działce skrzynkę. Teraz potrzeba podłączenia licznika i "wyciagnięcie" prądu na działkę. Po wykonaniu tego zabiegu, trzeba wypełnić protokół instalacyjny na podstawie którego, PGE odkręci kurek z energią i podpisze zemną umowę o dostarczanie energii, dlatego potrzebne sa te uprawnienia przez instalatora. Patrzyłem rożne ogłoszenia, ale może ktoś z was ma takie uprawnienia lub może kogoś polecić. Działka znajduje sie koło Dłutowa. Trasa od Pabianic w kierunku Bełchatowa. Proszę o PW. 0 Cytuj ...
jaszczomb Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Trochę offtop - długo czekałeś aż łaskawe PGE weźmie sie do roboty i zamontuje tą skrzynkę? 0 Cytuj
karwoj25 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Mi takie coś robił gość z tuszyna, ale drogo wziął, więc nie będę go tutaj polecał :/ Trochę offtop - długo czekałeś aż łaskawe PGE weźmie sie do roboty i zamontuje tą skrzynkę? Ja umowę o wykonanie przyłącza podpisałem w lipcu 2015, 31 grudnia dostałem pismo o wyborze wykonawcy, skrzynka stanęła w kwietniu, prąd popłynął w połowie czerwca. Dodam, że od skrzynki do linii energetycznej jest dokładnie 1 metr Edytowane 27 Lipca 2016 przez karwoj25 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj GS500
Rogal Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Dokumenty złożyłem w październiku 2015, podpisaną umowę odesłałem 6 listopada 2015. Skrzynkę wyciągnęli w kwietniu a papiery i fakture dostałem 23 czerwca. Tragedii nie ma, ale przewód leżał w ziemi wiec jedyne co musieli to wysłać kogoś by wyciągną skrzynkę. 0 Cytuj ...
Bliźniak Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Ja kiedyś takie prace zleciłem szkole zawodowej w Piotrkowie Trybunalskim która wykonała przyłącze w ramach praktyk zawodowych i zapłaciłem 50% stawki rynkowej. 0 Cytuj intruderpolska.pl
Rekomendowane odpowiedzi