Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale jestes pewny ze on sie odbedzie?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano
  W dniu 22.03.2017 o 15:09, krzychoslav napisał(a):

ale jestes pewny ze on sie odbedzie?

Czemu ma się nie odbyć?

Nie dostałem informacji, że się nie odbędzie więc sobie tym nie zaprzątam głowy ☺

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Jak się nie odbędzie to zwrócą kasę.

Nie przejmuje się tym, bo to żadna tragedia.

Źle to ująłem. Może się oczywiście trackday nie odbyć z powodu zamieszania wokół toru, ale nie spędza mi to snu z powiek.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Można i tu i tu, bo Paramoto jest 21 kwietnia 😀

Żona się wscieknie chyba jak jej powiem, że kolejny weekend upalać zamierzam.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano
  W dniu 22.03.2017 o 15:38, matthewspl napisał(a):

to jeszcze speed day w Poznaniu można dołożyć   :smile: od Kwietnia rusza

Wiem, ale to jest w ciągu tygodnia i nie bardzo lubię tak. Będzie dobra pogoda to się pojedzie pewnie i tak.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Hmm

Jest to prawda, że z jazdy do hamowania w pewnym momencie hamulec juz jest a gaz nadal lekko otwart.-zakladka

Chodzi tu o stabilizacje zawieszenia.

Nie wiem czy zarzucanie tylu jest tu skutkiem ubocznym czy "bonusem".

Sporty są na tyle lekkie, że zauwazylem, że tył przy ostrym hamowaniu czasem pojdzie w bok lekko sam w zależności, którym posladkiem akurat siedzisz.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

musze to zobaczyc w takim razie :biggrin:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

Zmarzlem dziś jak psiku**s, w Bydgoszczy na Kulikowisku z OSK Turbo.

Jadąc tam chcialem jak najszybciej dojechac, bo rano było ze 2-3°C przez co w dorodze 2 razy tankowalem.

Na torze zimno i opony ciągle chłodne, ale dzieki temu skupilem się na technice zamiast na szybkości. Wiele rzeczy odkrytych na nowo, teraz juz z jakimś doświadczeniem były dużo łatwiejsze do wykonania.

Powrót na lawecie więc zrobilem ok 400km dzisiaj i nie czuje się zmęczony. Zamarzniętym, ale nie zmęczony, mięśnie nie bolą więc swiadczy to o tym, że nie ma spinania się na motocykly, zapierania o kierownice itp -to dobrze, bo nie walczę już z maszyną a współpracujemy.

Za tydzień Radom.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Mam nadzieję, że będą dodawać terminy na bieżąco, bo póki co 3 zdarzenia na samym początku kwietnia, a potem już nic.

Opublikowano

Podlecimy moze w piątek popołudniu w pare moto pogadac o temacie?

Myślę, że jakaś wizytówka forum (tu zapytanie do adminow, członków stowarzyszenia) i jedziemy z inicjatywą/zapytaniem.

Co Wy na to?

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 28.03.2017 o 12:25, Piuriel napisał(a):
Myślę, że jakaś wizytówka forum (tu zapytanie do adminow, członków stowarzyszenia) i jedziemy z inicjatywą/zapytaniem.

Były rozmowy z właścicielem na inne tematy (również motocyklowo podobne) i raz był zainteresowany, drugi raz już nie itd. Ogólnie tak sądzę, że ma troszkę wyjebane bo na brak zainteresowania nie może narzekać... Ten rok tak na serio będzie jego pierwszym w sezonie i zobaczymy czy będzie na fali czy nie. Jeżeli nie, to można spokojnie walić do niego w next i negocjować... chociaż tak jak pisałem wcześniej, będzie miał dużo chętnych, środek polski, idealny dojazd i nowy tor zrobią swoje.

Edytowane przez rooland (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Oby uzupełnił kalendarz o wolne jazdy dla moto w tygodniu, bo nie ma to jak po pracy wpaść na 2h i zrobić trening :biggrin:
To mu zasugeruję w piątek jak podjadę :riding:

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Stowarzyszenie ma kontakt z pracownikami Toru Łódź także jeśli chodzi o jakieś organizacyjne inicjatywy to oczywiście możemy spytać.

Ostatnio media obfitowały w informacje na temat nieuregulowanych spraw formalnych związanych z budową toru. 

Niestety taka sytuacja niesie za sobą ryzyko odpowiedzialności w przypadku wywrotki, więc to dość złożona sprawa.

Uogólniając wygląda to tak, że jeśli kilku pasjonatów się złoży i wynajmie sobie jakiś obiekt (tak jak zrobiliśmy to w zeszłym roku w Bydgoszczy) to możemy sobie tam śmigać po swojemu (pomijam kwestię legalności użytkowania obiektu).

Jeśli jednak miała by to być impreza robiona przez jakąś organizację np. SŁM tak jak zrobiło to w zeszłym roku Kulikowisko.pl to już sam organizator ponosi odpowiedzialność za to co się dzieje (powinien być ratownik, oświadczenia i ubezpieczenie). Jednak każdy ubezpieczyciel podważy warunki umowy w przypadku zdarzenia w miejscu nie dopuszczonym do użytkowania i wtedy odpowiedzialność organizator musi ponosić sam.

W dniu 28.03.2017 o 13:09, rooland napisał(a):
Ogólnie tak sądzę, że ma troszkę wyjebane bo na brak zainteresowania nie może narzekać...

Nie zgodzę się w Motomikołajach nas wsparli.

Niech się te sprawy formalne wyjaśnią to wtedy będzie można coś oficjalnie organizować. 

Opublikowano (edytowane)

W dniu 28.03.2017 o 13:17, PIT napisał(a):

Niech się te sprawy formalne wyjaśnią to wtedy będzie można coś oficjalnie organizować.

http://www.tor-lodz.pl/aktualnosci/tor-lodz-calkowicie-legalny

Piszą, że już osiągnięte.

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Odpowiem tak, chronologicznie to mi się nie zgadza bo info o problemach toru pojawiały się jeszcze w tym roku, ale postaram się to sprawdzić i wtedy napiszę.

Opublikowano
  W dniu 28.03.2017 o 13:27, PIT napisał(a):

Odpowiem tak, chronologicznie to mi się nie zgadza bo info o problemach toru pojawiały się jeszcze w tym roku, ale postaram się to sprawdzić i wtedy napiszę.

Dzięki PIT i generalnie stowarzyszniu za zaangażowanie i jakby nie patrzył dbanie o bezpieczeństwo nasze.

I%20say%20bravo_zpsfsmwqhrv.gif

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Spoko, po to jesteśmy... między innymi

A tak na szybko wczoraj zostało wydane pozwolenie na użytkowanie obiektu, dziś je tor odebrał i formalnie biegną teraz 2tyg czasu na ewentualne zaskarżenia decyzji do sądu administracyjnego

Czyli będzie prawomocna za 2tyg jeśli nikt jej nie zaskarży.

Jest jeszcze jedno "ale" - jak sprawdzę to znów napiszę, żeby nie tworzyć spekulacji. 

Opublikowano

Już formalności załatwione jest ok!

Właśnie wróciłem z toru

Spuznilem się trochę bo menadżer już wyszedł ,ale gadulec z ochroniarzem uważam za też ważny :smile:

Opublikowano

Ja chętnie bym się wybrał w sobotę o ile nie sprzedam moto 😂 Szkoda tylko ,ze trochę późno się zaczyna ... 179 zł tez w sumie zastanawiam się czy nie z deczka za dużo. Ktoś chętny ?

Opublikowano

W dniu 28.03.2017 o 18:21, matthewspl napisał(a):
no ja w sb na tor do Bydgoszczy

nie smutno Ci będzie tak samemu tam?  :decayed:

Opublikowano

Dokładnie, leci pare osób.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Tylko uważajcie na Radomiu bo praktycznie co roku na świeżo otwartym po sezonie torze dochodzi do gleb a to przez to że białe linie przy prostej nie są jeszcze nagumowane przez kartingi i są mega śliskie/zdradliwe .... a moto macie fajne więc omijajcie te białe namalowanego ściechy  :smile: 

Opublikowano (edytowane)

Z kompa tez. Trzeba obciąć i wejść przez stronę główną do bloga a potem ostatni wpis z 27.03

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

╭〔︶︵︶〕