Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Problem Z Odkreceniem Gaznika. Pomocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakies domowe sposoby na odkrecenie tego typu rozjechanych srubek? Help!

6367dfe0e202ddea9e9d6e04c55644ba.jpg0f86d66a28f6d0d70cd1032a422fa41f.jpg1a4759b89b035bfe90d84c36d11f98da.jpgc8840e7546f3179587cc8f5dab23cd90.jpg

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Najszybciej to naciąć na płaski wkrętak.

Opublikowano

dobry bit ,penetrator,młoteczek .potem nowe śruby

Opublikowano (edytowane)

Nie są jeszcze takie tragiczne.  Dobry (najlepiej nowy) wkrętak lub bit PH2  i powinno się ruszyć.  Najlepszy byłby wkrętak udarowy z taką końcówką.

Jesli nie to pozostaje mały przecinaczek i uderzanie w z ukosa w łeb sruby.  Śruby i tak powinny być wymienione potem na nowe.

Edytowane przez jcb (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Koledzy bardzo dobrze ci radzą. Zacznij od zalania każdej preparatami do odkręcania starych śrub. Tylko nie WD 40 bo to ci za dużo nie da.Dobre uderzenie młotkiem - zaznaczam ze lekkie i z wyczuciem po to by ruszyć utlenienie które jest na gwincie. Potem próba ruszenia dobrymi bitami typowymi. Jak nie to nacięcie główki śruby na płaski tylko z tym rówieź ostrożnie bo można łatwo łeb ukręcić i będzie gorzej. Jak to też nie da rady to jeszcze można z zestawem przeciskrętnym do odkrecania śrub
Filmik poniżej o śrubach większych ale też temat dobrze rozwinięty

Edytowane przez StefanPL (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

na dzien dobry to uderz mlotkiem w srubke od czola tylko nie za mocno,zeby ja odbic a potem jak koledzy pisali;nie piszcie mi ze zle radze bo wiele razy tak robie i jest ok

Opublikowano

Dzieki panowie kolega leci z narzedziami i będziemy probowac ehh oby sie udalo vo tyle czaau marnuje

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Trzeba było użyć porządnego bita to by się prawdopodobnie śruba nie obrobiła. No ale teraz już po grzybach, odkręcić zmienić śruby i będzie git.

Opublikowano

na dzien dobry to uderz mlotkiem w srubke od czola tylko nie za mocno,zeby ja odbic a potem jak koledzy pisali;nie piszcie mi ze zle radze bo wiele razy tak robie i jest ok

Potwierdzam, mnie też ta metoda pomagała wiele razy.