s3nsei Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Czesc, tutaj link: http://olx.pl/oferta/honda-ntv-650-sprowadzona-holandia-ladna-do-jazdy-transport-poznan-CID5-IDeagKW.html#7ee654a2f2 pytanie brzmi czy jest sens połaszczyć się bo tanie i pancerne moto? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanPL Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jest to motocykl budżetowy na który nie każdy połasi się patrząc na obecny stan. Tak wiem że za te cenę nie ma co wydziwiać ale weź pod uwagę ze jeśli będziesz chciał ją kiedyś odsprzedać możesz mieć problem, a to co włożysz nie odzyskasz. Z drugiej strony potem możesz mieć moto do nauki jazdy które już zostanie u ciebie. Ale do rzeczy sprzedawce pisze że opony ok wiec napisz do niego niech poda ci indeks opon, grubość bieżnika na bokach i środku oraz ich dokładną rozmiarówkę. Dobrze jak by były w rozmiarze dedykowanym dla tego motocykla (sprawdź to sobie), a choć widać że mają sporo bieżnika jeśli są starsze niż 5 lat to raczej czeka cię nie mały wydatek. Do mojej CB bardzo podobne opony wychodzą w okolicach 800 zł, wydaje mi się ze NTV miały identyczne. Motocykl ponoć długo stał ale już ze zdjęć widać ze motocykl jest trochę zmęczony. Jak stał to do wymiany są olej, filtr - 120 PLN, płyn chłodniczy z myciem układu 120 PLN, płyn hamulcowy 100 PLN, wymiana klocków przód tył 140 PLN no i to co najważniejsze moim zdaniem - stan tarcz. Tylna już wydaje się być do niczego, a przednia na dojedzeniu, nawet ich nie widziałem z bliska. Pisząc do sprzedającego poproś o podanie ci ich grubości. Kwoty które wymieniłem są kosztami wymian w mojej CB wydaje mi się ze w większości się pokrywają lecz tarcze do ntv kosztują 450 i 400 PLN odpowiednio przód tył. Najlepiej by było abyś zajrzał do serwisówki ale jeśli nie chcesz szukać to możesz bazować na moich danych z książki CB gdzie przednia tarcza powinna nie być cieńsza niż 4,8 mm a tylna 4 mm. No i to co najlepsze przy wszystkich tego rodzaju motocyklach jeśli sporo stała to przydało by się czyszczenie i synchronizacja gaźników. Ale z tym możesz się wstrzymać. Ja bym sprawdził koszta i trochę pojeździł poznając jak motocykl pracuje. Oczywiście kwoty które wymieniłęm będziesz mieć za same części dolicz sobie do tego robociznę jeśli nie będziesz tego wykonywać samemu. Myślę ze rozpisałem całość dość rzeczowo, zobaczysz jak będzie się do ciebie odnosić sprzedający podczas twoich pytań. Jeśli będzie wyrozmiały i szczerze poda ci to o co pytasz to może i warto się przejechać zobaczyć z bliska. Po tym zimnym wiadrze wody dodam tylko ze po takich naprawach za około 4,5 k miał byś naprawde fajny i PEWNY motocykl. Temat do przemyślenia zostawiam tobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3nsei Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dzięki serdeczne. Szukam czegoś Ale faktycznie opony w takich odstanych moto zazwyczaj maja więcej niz 5 lat. i chyba jfaktycznie sklonie sie do odkladania i jak sie uzbiera kolo 5-6k to będzie łatwiej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanPL Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Kiedyś o tym pisałem, nie ma na to reguły. Jak sam szukałem motocykla to uważałem ze nie da się inaczej i chyba nadal się pod tym podpisuje - dobre moto ma się za kwotę około 6k. Zdarzają się okazje, ale w Polsce to zwykle miny. Możesz szukać tańszych motocykli, tyle tylko że zawsze musisz mieć margines w sytuacji gdy będzie coś do naprawy. Płyny eksploatacyjne to standard, a z reszta wszystko będzie zależy od egzemplarza. Jak kupiłem moją Hannę to robiłem całe zawieszenie, wymianę tarcz i klocków hamulcowych, wszystkie płyny i wcale nie żałuje. Po takim serwisie wiesz na czym jeździsz, znasz datę kiedy był zalany jaki płyn. W motocyklu uważam ze dwie rzeczy muszą być dobre. Opony bo to cie łączy z asfaltem oraz hamulce bo one pozwalają ci bezpiecznie obniżyć prędkość. Dlatego też zwróciłem ci na to uwagę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3nsei Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Też tak uważam, że kupienie czegoś do roboty nie jest najgorszą opcją. Sam zrobisz wiesz co masz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi