KrzysztoFu Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Informacja została zamieszczona na innym forum motocyklowym. Zapraszam na wyścigi amatorskie, organizowane w formule treningów z pomiarem czasu. Miejsce: Motopark Ułęż koło Ryk, znany tez jako Tor Nowodwór. Organizator: Kulikowisko, LetsDrive, Motopark Ułęż. Kalendarz niedzielnych treningów z pomiarem czasu: [*]29 kwietnia [*]29 lipca [*]12 sierpnia [*]23 września Program treningów: [*]800 - otwarcie obiektu, przyjmowanie zapisów, badania lekarskie, badania techniczne motocykli, [*]930 - szkolenie teoretyczne z zasad poruszania się po torze treningowym: start, flagi, kolejność sesji, [*]1000 - rozpoczęcie treningu w podgrupach, [*]1600 - koniec zajęć. Uczestnicy zajęć trenują w podgrupach zmienianych co 20 minut. Cena treningu wynosi 250 zł przy wcześniejszej rezerwacji przez internet, bądź 300 zł w dniu treningu przy braku rezerwacji. Organizator zapewnia: [*]opiekę instruktorów techniki jazdy oraz sędziów flagowych [*]zaplecze warsztatowe na potrzeby bieżących napraw [*]elektroniczny pomiar czasu okrążenia z wydrukiem dla każdego uczestnika zajęć (bramka, kostki, komp) [*]opiekę medyczną na miejscu: ratownik, karetka, sanitariusz Rezerwację miejsc prowadzi Darek Krzosek, pod adresem mailowym: dkrzosek@letsdrive.pl Osoby początkujące w sporcie mają zapewnioną opiekę instruktorów techniki jazdy. Osoby zainteresowane "wykręcaniem czasów" mają zapewnione wydruki z czasami okrążeń, dla analizy i własnej satysfakcji Regulamin szczegółowy niebawem. Co do motocykli, to nie muszą być rejestrowane. Zatem zapraszamy wszelkie torówki, ino uprzedzamy o badaniach technicznych: - zabezpieczenie korków, - usunięcie lusterek, - ogumienie, - zabezpieczenie folią elementów, które tłukąc się zostawiają na torze ostre kawałki (klosze kierunków, etc...) Pewne rzeczy są obowiązkowe, żeby zmniejszyć ryzyko na torze. Na pewno trzeba będzie okleić klosze i zdjąć lusterka. Korek chłodnicy zabezpieczamy srebrną taśmą, zaś ogumienie ma nadawać się do jazdy. Opony łyse nie będą dopuszczone do jazdy, zaś slick owszem - wiele osób nie rozróżnia ogumienia torowego od zużytego Co do badań lekarskich, to normalna praktyka, gdy w grę wchodzi znaczny wysiłek organizmu. A na takie treningi, gdzie jest pomiar czasu i testosteron czuć z daleka, nie przyjeżdża się żeby pokręcić kółka rekreacyjnie. Lekarz będzie badał standardowo: - ciśnienie, - serce, - wywiad. Hej ludziki czy ktoś z forum byłby zainteresowany wypadem na całą niedziele 29 kwietnia?? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jeszcze trochę czasu zostało, ale wstępnie się piszę aby posiedzieć na trybunach i popatrzeć 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Kurde fajnie ale szkoda ze nie w lipcu;/ ... Do maja się nie ruszam niestety. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jeszcze trochę czasu zostało, ale wstępnie się piszę aby posiedzieć na trybunach i popatrzeć popatrzeć to można na panienki na rozkładówce playboya tu trzeba wsiadać i jechać! http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gifPodaje link do rezerwacji.http://www.letsdrive.pl/lang.pl/2/szkolenie/49ktoś już może przemyślał temat? Przyda mi się jakiś kompan do podróży Generalnie temat wypadu na tor Poznań odpuszczam. Tu zapowiada sie ciekawiej i troche taniej. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Super propozycja!! 250 złotych to naprawdę przystępna cena. Jeżeli pozmienia mi się moja aktualna sytuacja, to się piszę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Mam już zarezerwowaną lawetkę na motocykl. Dzielimy koszty podróży na dwóch i wychodzi dość tanio http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif kaskę wpłaciłem wiec nieodwołalnie jadę http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tak, tylko jest taki szczegół, że nie mam motocykla i nie wiem kiedy będę posiadał. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tak, tylko jest taki szczegół, że nie mam motocykla i nie wiem kiedy będę posiadał.Troche istotny szczegół http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.pngNikt z łódzkich forumowiczów nie chce pośmigać po zamkniętym obiekcie?? Fajne miejsce żeby dać konkretnie ognia!! Ludzie co z Wami? zaczynam tracić wiarę w motocyklistów http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ja bym się wybrał, ale nie w terminie kwietniowym. Może następnym razem sprawdzę kata na torze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Kiedyś to się tam brame zdejmowało i było za darmo doputy się własciciel (dzierzawca) nie zmienił haha widze że kolega z moich stron? 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 dajcie opis jak wygląda tam nawierzchnia bo z tego co słyszałem to wszyscy narzekają 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piżmak Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Nie mam porównania do innych torów. Byłem tam w zeszłym roku i jak dla mnie to nie jest tak źle. Przede wszystkim bezpieczne warunki do doskonalenia techniki (zapie...) jest trochę nierówności i pęknięć nawierzchni. Z tym że za 200 pln jeździłem cały dzien w dwóch grupach po 12 osób, ale to nie był wyścig. Mimo wszystko, jak dysponujecie wolnym czasem i got to bardzo polecam, bo na pewno warto. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Nie ma co narzekać,Swego czasu pamiętam jak Raptowny tam się szkolił i cała krupa "Kamikaze squad Lublin"były też zloty wielu aut,alfalt jest spoko nie to co na Bemowie-poskładany z kawałków.Masz sporo miejsca i jak dasz szlifa to lecisz w trawę na tej samej wysokości co asfalt.Polecam,kiedyś jak mieszkałem w okolicach to byłem tam co tydzień,teraz już z 4 lata mnie tam nie było.Sporo się pozmieniało,ale teren super.Poszukaj filmów pod tagami "Raptowny ułęż" itp a tak naprawdę to jest Miejscowość nie ułęż tylko Nowodwór ale w sumie koło ułęża 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 W zeszłym roku odwiedziłem obiekt w Ułężu i powiem szczerze że bardzo pozytywnie oceniam cała imprezę.Nawierzchnia jest bardzo przyczepna także można śmiało cisnąć w zakrętach. Jak wiadomo o takie obiekty raczej nikt nie dba (a szkoda bo potencjał jest) i w niektórych miejscach występują nierówności oraz pęknięcia asfaltu ale zakręty są bezpieczne. Z tego co pamiętam był tam też odcinek gdzie jechało się po betonie.Generalnie polecam bo jazda po zamkniętym obiekcie jest mega frajdą!!Czekam na maila zwrotnego z informacją w jakich terminach będą organizować w tym roku imprezy dla motocyklistów. Część szkoleniową prowadzi w Ułężu Artur Wajda a jest to człowiek który jest związany z wyścigami motocyklowym od lat.Jak tylko dostane info to się z Wami podzielę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 to wrzuć tutaj po Poznań drogi a od Radomia to mi się już w bani kręci 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Artur Wajda - instruktor sportumotorowego. Kursy dokonalenia techniki jazdy motocyklem. Kontakt: tel. 602 478996 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 to wrzuć tutaj po Poznań drogi a od Radomia to mi się już w bani kręci Faktycznie przy 30 okążeniu to już może się w głowie zakręcić. Ale Radom ma swój urok Dość fajną alternatywą jest impreza organizowana w Białej Podlasce (obiekt lotniska). W zeszłym roku skorzystałem i rewelka! Cenowo to 190 zł za 6-7 sesji treningowych + start w wyścigu jak ktoś się czuje na siłach. Na YT znajdziesz pare filmków z Białej. Równolegle do jazd treningowych jest wydzielony plac dla Stuntowców wiec kazdy znajdzie coś dla siebie. Jedynym mankamentem to odległość. 300km niestety ... :pout: Wiecej info znajdziesz tutaj: http://wtm.motousa.eu/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 ok dzieki , przyjdzie sezon to bedzie sie trenować 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Panowie ja chętnie polecę w swoje strony więc czy biala czy ułeż spoko,przyczepa albo bus i myślę że no problem,do wiosny 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) kurde ale ta Biała Podlaska to mam tam prawie 400 km , to za dużo do Ułeży mam 280 więc może się skuszę a jest tam jakieś miejsce żeby się z namiotem rozbić ? i jakiś prąd do kocy ? bo może mi się kupić do tego czasu Edytowane 12 Lutego 2013 przez Majka11 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ułęż a w zasadzie Nowodwór (to właściwa lokalizacja) Nie posiada żadnego zaplecza sanitarnego ani dostępu do prądu. Trzeba przyjechać z własnym agregatem a na siku latać w krzaki :giggle: W Białej jest podobnie tylko tutaj udostępniają do spania wieżę kontroli lotów (ciekawe miejsce :woot: ) jeśli przyjedzie się dzień wcześniej.Jest to spora niedogodność dla kogoś kto dojeżdża spory kawałek. No chyba że przyjedziesz Kamperem :yeah: Odnośnie kocy to fajna sprawa wjechać na tor z wygrzanymi oponami ale wierz mi że nieliczni ich używają . 2, 3 okrążenia w zasadzie wystarczają aby solidnie dogrzać opony i cieszyć się jazdą. Trzeba tylko wziąć poprawkę na ciśnienie w oponach. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka11 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 spanie w kombiku :dla 2 osób gorzej jak nocki zimne co do kocy to w ciepłe dni nie problem o dogrzanie gumy ale w zimne poranki to bida dobra dzięki za info przyjdzie sezon to będzie się myśleć i kalendarz układać bo jeszcze maturka na początku sezonu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Majka,tam jest tak -kilka hektarów łąki z asfaltem do okoła i kilkoma połączeniami i równoległymi,prądu nie ma,a co do siku? zanim dolecisz do krzaków to możesz się :cry: (rozumiesz)no chyba że rozbijesz obóz na początku albo polecisz na siku na moto) co do warunków sanitarnych to powiem "this is sparta" ale z drugiej strony jak Kubica testował tam skrzydło w bolidzie to nie słyszałem żeby narzekał(wiele się tam dzieje o czym media nie mówią) do stacji paliw jakieś 3 kilosy,aaaa i jak tam bywałem to bar był na wiosce i można tam było zadymę zrobić. :cry: :cry: :cry: . 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piżmak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Jest tam wybudowany obiekt z WC i różnymi pomieszczeniami( sale, kuchnia idt.) ale czy są ogólnodostępne to już inna sprawa. Będąc tam w zeszłym sezonie, krzystaliśmy z tego wszystkiego. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiełek Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Byłem w tym roku w Białej i prąd do grzania opon był dostepny. Stał też TOI-TOI 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi