Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Honda Hornet Cb600F

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowałam założyć tutaj temat :smile: Cytując poprzedni mój temacik:

No i jest! Po wczorajszym oglądaniu przyjedzie w czwartek do mnie moja bestia Hornet (600ccm) rocznik 2004.

Po obejrzeniu, wymaga parę poprawek.

Braki które ma to lewy podnożek i lewe lusterko. Ma lekko wgnieciony bak.

W Zgierzu na Łęczyckiej planuję wyprostować felgę przednią. Będę musiała sprawdzić czy kierownica nie jest krzywa...

Mruczy baardzo fajnie :smile: Sprawdzony, skrzynia biegów ładnie śmiga, płyny ma, opony nowe, silnik mruczy, nie kaszle ;)

Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy motocykl, chciałam jakiegoś niedrogiego rumaka :smile:

36whuBE.jpg

g9zfw2Z.jpg?1

Zrobiliśmy:

-wyczyszczenie i smarowanie oraz naciągnięcie łańcucha
-wymiana oleju + filtr
-uzupełnienie płynu chłodzącego
-naprawa wiatraka
-wymiana żarówek
-zakup i montowanie brakujących elementów (lusterko, podnóżek)
-prostowanie felgi

-wymiana uszczelniaczy lag

-wymiana klamek na akcesoryjne
-montowanie ledów 5 smd pod zegarami
-poprawki optyczne :smile:

Jeszcze do zrobienia:

-wyprostowanie baku (lub zakup nowego)
-zakup osłony chłodnicy

-zakup owiewki czarnej

13254245_1021051067949741_3066258301545713267820_1021051044616410_38410683045257

13015594_1004893116232203_72727556579992

Opublikowano

Gratulacje kolejny szerszeń w ulu :riding: :riding: :riding:

Opublikowano

Fajny ten Hornet - niech służy!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

"LUBIĘ'' dziewczyny z pasją :cheers:  Dużo radości i szerokości życzę :smile:

Opublikowano

Mam nadzieję koleżanko, że przed zakupem dokładnie obejrzeliście główkę ramy i mocowania silnika (czy nie pourywane / pospawane), bo widać że swoje przeszedł... Zwłaszcza to wgniecenie na baku nie napawa optymizmem, chociaż ciekawie wygląda z lekko tylko przetartym deklem od alternatora. Daj też znać czy kierownica prosta :smile:

Na plus akcesoryjny komin (bo oryginalny dobrze wygląda, ale słabo gada), stalowe oploty i centralna nóżka ( ! ! nigdy nie widziałem w hornecie :smile: ! ! ). Wyrzuciłbym też tę osłonę na łańcuch bo psuje efekt :>

A poza tym wszystkim, to wiadomo że szerszenie najpiękniejsze i niech służy jak najdłużej <3 :smile: 

Opublikowano

Świeżak byłam w tych sprawach ;) Najważniejsze jest to, że jestem z niego zadowolona. Gdyby nie Hornet, nie poznałabym mojej drugiej połówki która też ma Horneta i dzięki niej sporo się dowiedziałam o motocyklu i jego eksploatacji :smile:

Podczas jazdy się nie ściąga (po puszczeniu kiery), geometrii nie sprawdziłam, lagi miał naprawiane, jednak są lekko (o jakieś 2-3cm wygięte w stronę chłodnicy). Wrzucam aktualniejsze zdjęcie Hornecika :smile: Dekiel już dawno wypolerowany jest.

neMXycD.jpg?1

uFUC6Av.jpg?1

Opublikowano

Lagi wykrzywione powiadasz  :unsure:

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

szczerze mówiąc to chyba niestety i tak bym się bał tym jeździć :/ Najlepsze, że (jak rozumiem z opisu) był kupowany z osobą która już miała doświadczenie z identycznym Hornetem :> Niech jednak służy długo i bezproblemowo ! :smile:

Opublikowano

lagi miał naprawiane, jednak są lekko (o jakieś 2-3cm wygięte w stronę chłodnicy).

Ja pierd**e :shock3:.No cóż najważniejsze że ładny.Powodzenia.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

szczerze mówiąc to chyba niestety i tak bym się bał tym jeździć :/ Najlepsze, że (jak rozumiem z opisu) był kupowany z osobą która już miała doświadczenie z identycznym Hornetem :> Niech jednak służy długo i bezproblemowo ! :smile:

to chyba nie czytasz ze zrozumieniem :smile: jest napisane ze po zakupie poznała odpowiedniego człeka :smile:

Nie ma się czego bać lagi są lekko krzywe nie ma żadnych wycieków . Moto jeździ prosto czy to 50 czy 160 jak po sznurku .w zakręty też wchodzi jak i wychodzi bez problemu :smile: i na pewno bedziemy działać coś z tym fantem:) tal że ludzie nie załadować się ; D

112308049_apnhxsp.jpg

Opublikowano (edytowane)

Zamiast pisać sarkastycznie czy "wytykać palcami" moglibyście normalnie napisać, zamiast bluźnić. Ja mam świadomość tego, że lagi mają wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Nie są takie mega wykrzywione, kierownica stoi prosto, koło też. Podczas jazdy nie sprawia problemów i nie jeżdżę jak Wy po 100-300km/h ;) Każdy ma jakieś tam drobne ukryte wady. Ale jak dalej nie będzie "przydatnych" porad, tylko same negatywne opinie to usuwam temacik i tyle :smile: Po rozmowie z mechanikiem (tak, polecany jest, pewnie o tym zapytacie), powiedziano nam, że kończy się główka i łożysko ramy do wymiany także najlepiej cały przód do wymiany.  Tak, że może źle tu zrozumiałam ;) Myślałam że tutaj będą porządni ludzie ;)

Edytowane przez madzia (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Absolutnie nikt źle nie życzy. To troska o bezpieczeństwo. Wgniotka na baku to nic. Lagi krzywe zmieniają charakterystykę tłumienia. To trzeba ogarnąć. 
Powodzenia i szerokości. Zawsze fajnie jak kobieta lubi ten sport :smile: 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

łukaszk, a to przepraszam, faktycznie mogłem nie doczytać.

Koleżanko madzia, nikt tu nie bluźni, ani nie wytyka palcami i z pewnością nie ma się co obrażać ! W zwracaniu uwagi na tego typu defekty chodzi bardziej o troskę o Twoje oraz innych użytkowników ruchu zdrowie, życie i bezpieczeństwo... 

I oczywiście masz 100% racji, że każde moto ma 'swoje za uszami'. No może z 95% bo niektóre jeszcze w salonach stoją :P:smile: Ale nistety "lagi lekko wygięte (2-3 cm w stronę chłodnicy)" to nie to samo co odprysk na lakierze, czy złamany kierunkowskaz. Rozumiem że to pierwszy motocykl i niech się sprawuje. A ja trzymam tylko kciuki żeby nie był "tym ostatnim".

Opublikowano

Tak, mój pierwszy motocykl. I staram się w niego wkładać jak najlepiej. I wkładam :smile: Oczywiście będzie musiał i tak dostać nowe lagi.

Opublikowano

Koleżanki Madzi jest chociaż w jednym kolorze ,a mój ma parę... :P i nie dlatego że mi się tak podoba :wacko:

Żółtodziub_Z_Łodzi
Opublikowano

Gratuluję zakupu! :smile: Niech służy jak najdłużej i jak najlepiej! :smile: 

Opublikowano

Fajna zwarta maszyna, powodzenia i niech kółka się kręcą.

A w kwestii lag, mogłaś napisać że je podgięłaś bo garaż masz za krótki :smile:

Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć :smile:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak sprzęcik się sprawuje ?

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobrze :smile: I będzie coraz lepiej.

Na razie goły i wesoły stoi ;) Czekamy na zbiornik  :hihi:

Edytowane przez madzia (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

To czekam na foteczki :smile:

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

• 3 tygodnie później...