Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Czyszczenie, Regulacja I Synchronizacja Gaźników Gs500 92R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po dłuższej nie obecności, kupiłem motocykl jakim jest Suzuki GS500 92r.

Jednak mam Gaźniki do wyczyszczenia, Regulacji i Synchronizacji.

Czy ktoś na terenie łodzi/aleksandrowa/poddębic podejmuje się takich czynności i jak wygląda to Cenowo?

Pojechałbym do serwisu, ale terminy mają późne, a ja potrzebuje na poniedziałek Motocykl.

Pozdrawiam, Lewa:)

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Hmmm, ze względu na terminy i lokalizacje podam tylko cenę, w Pabianicach zapłaciłem 150 zł i to było 1,5 roku temu. W innym serwisie tez w tym mieście, chcieli 200 zł. Dodam tylko ze bardzo podoba mi sie to ze widzisz konieczność zrobienia pełnej obsługi - czyszczenie, regulacja i synchro.

Co do terminu poniedziałkowego, wątpię ze gdziekolwiek Ci się uda, no chyba ze powiesz ze płacisz podwójnie.

Powodzenia!

...

Opublikowano

To chyba pozostaje mi się wstrzymać, dzięki bardzo Rogal za Twoją odpowiedz :smile:

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

zapytaj w stunt ex masz na miejscu

Opublikowano

No i jak zwykle, najbliższy termin za tydzień ;)

Ale chyba będę zmuszony oddać, akurat mam rzut manetką do chłopaków ze Stunt-Ex

nawet o nich nie pomyślałem ;) Dziękuję Pafcio

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

ktoś próbował może tą metodą domową ?

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Dobra metoda ale warto zastosować na wężu dławiki aby olej był stabilniejszy

Opublikowano

Paweł, chodzi Ci o przyciśnięcie czymś wężyka? Pracowałeś już na tym?

Jeżeli wleję tam zwykłą wachę to zadziała?

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano (edytowane)

Przyciśnięcie czymś wężyka niewiele da. za***iście dobrze się sprawdzają igły strzykawek, a w zasadzie same wtyki które nachodzą na strzykawkę. Iłę ucinasz. Wciskasz taki wtyk w podgrzany wężyk i dławik gotowy. 

PS. Gaźniki dajesz na myjkę ultradźwiękową? 

Wachy lać nie polecam. Jest na tyle lotna że może sobie z prędkością światła powędrować do garów jeśli będziesz miał duże rozbieżności, albo po prostu będzie rozpieprzać się po ściankach wężyka. No i tak myślę że miałbyś problemy z obrotami. W końcu będziesz wprowadzał opary benzyny do cylindrów z tego waukometru. Olej wachę wlej olej.  

Edytowane przez Dawid Xrv (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

nie pracowałem na tym u mnie w piotrkowie w sklepie można wyporzyczyć wakumetry :smile:

Opublikowano

nie pracowałem na tym u mnie w piotrkowie w sklepie można wyporzyczyć wakumetry :smile:

A czy ktoś z Was wie czy gdzieś w Łodzi można pożyczyć wakuometr?

Opublikowano

Jedyny powód dla jakiego można by się pobawić w przydomowy warsztacik, to moim zdaniem PASJA do mechaniki.
Jeśli nie wiesz jak to zrobić, nie znasz się na tym, nie robiłeś tego wcześniej a jedyny powód dla jakiego chcesz to zrobić, to szybka możliwość śmigania na moto, to odpuść sobie.
Dając gaźniki do fachowca (dobrego fachowca) wiesz że sprawdzi jego poprawne działanie, oceni stan, zobaczy jak iglice chodzą, pływaki itp.
Jest to szczególnie ważne gdy robisz to pierwszy raz po zakupie moto.
W moim przypadku, okazało się że też jakiś domorosły mechanik próbował to robić "domowo" i miałem po upierdalane króćce, wysmarowane jakąś poxliną czy innym gównem.
A tak to 150 zł i wszystko zrobione, synchronizowane i z wakuometrem profesjonalnym a nie rurką i olejem. Nie zdążysz zgasić, zaciągnie ci olej i znów robota.
Takie moje zdanie :smile:

...

Opublikowano

Fajnie, już powiedzmy że jest prawie ok, przy ok. 1.6-1,8k obrotów jest prawie równo, czekam aż olej opadnie właśnie i próbuję dalej.

jednakże dziwi mnie fakt jak wyłączę ssanie, to silnik mi gaśnie, to może być wciąż problem złej synchronizacji czy raczej problem tkwi głębiej??

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Honda CBR 600 F1/F2

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

Opublikowano

Nie znam się ale u mnie gdy moto chodzi na wolnych obrotach i zaciągne sanie to honda zgaśnie

Paweł.