Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suchy-wolk Opublikowano 29 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Dawno się nie odzywałem w kwestii mojego motocykla, gdyż w Daytonie, którą jeżdżę na co dzień nie wprowadzam modyfikacji od blisko 2 lat. Trudno powiedzieć czy to kwestia ograniczonego budżetu czy braku wyobraźni, jak tu zrobić z Daytony jeszcze lepszy motocykl cieszący oko. Może winowajcą jest drugi motocykl, który wszedł na główny plan reżysera i wymaga dopracowania? Sądzę, że kolejny jednoślad z pewnością wiele namieszał w garażowej przestrzeni. Najbardziej mi znajome twarze z Facebooka wiedzą co się dzieje w kwestii nowego motocykla, kiedy go kupiłem i jak wygląda. Stwierdziłem, że pisanie o tym na forum niczego nie zmieni, a ja osobiście nie uchodzę za człowieka, który się chwali. Nie widzę nic w tym złego, gdy inni to robią, ale ja po prostu nie zawsze "czuje bluesa" i pozostawiam trochę prywaty dla siebie Tym razem chciałbym wyjść publicznie, ponieważ zauważyłem na ostatnim wyjeździe z Krzychem @kwinto, który również śmiga, że właściwie to nie ma z kim jeździć na tory. Co z tego, że jest mało obiektów w Polsce, skoro nie ma kogo namawiać na wyjazdy? Niestety zdecydowana większość z Was posiada motocykle wyłącznie drogowe, w które wkłada połowę swoich pensji i gleba była by zbyt kosztowna. Ja to rozumiem, wszyscy to rozumieją, ale im częściej myślę o torowaniu, tym rzadziej mam ochotę wyjeżdżać na ulice. Nie zrezygnuję z jazdy po naszym mieście, bo to dostarcza mi wiele frajdy, ale w planach mam namówienie łódzkiej społeczności do aktywności torowej. Dlatego też wychodzę z inicjatywą "chwalenia się" i mam nadzieję, że uda mi się namówić kolegów z łódzkiego podwórka, aby również umieścili tu swoje maszyny i nakłonili tym samym Was do poszukiwań drugiego motocykla Nie mniej jednak przechodząc do meritum chciałbym Wam zaprezentować mój nowy (stary) nabytek z 2002 roku. Zakupiłem go od szanownego kolegi Piotrka @Sikorr zimą tego roku za kilka skrzynek ze słodyczami z programu na TVP. W zasadzie motocykl już był przygotowany do jazdy po torze i nie wiele mi pozostało w nim do modyfikacji, ale już jeden sezon przejeździłem Hondą CBR F4 na torach, która mnie się wizualnie nie podobała. Skoro sam się wstydziłem na nią patrzeć i nie chciałem w nią inwestować, postanowiłem zmienić na bardziej sportowy i agresywny motocykl. Teraz problem zniknął, a Yamaha R6 w wersji gaźnikowej cieszy nowego właściciela Próżno szukać w nim super hiper doładowań, nitro, power commandera i 200 niutonów - bo to wszystko jest ch*ja warte z tak amatorskimi umiejętnościami Póki co: - laminaty torowe - sportowy układ LeoVince (kolektory + końcówka) - sportowe sety - szybki wlew (korek) paliwa bez kluczyka - crash pady Na ten moment nie mam nawet innych fotek niż ta wstawiona powyżej, gdyż póki co odwiedziłem wyłącznie na R6 tor WallraV Race Center. Zamierzam w najbliższym czasie założyć klatkę typu street lub więcej crash padów chroniących motocykl, aby były mniejsze szkody przy glebie. Może z czasem przyjdą jeszcze jakieś pierdoły, ale na ten moment najlepszą inwestycję jaką dokonałem to zakup kocy grzewczych do Yamahy 6 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
ErR Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2016 Cholera. To teraz nie pozostaje mi nic innego jak napisać wypracowanie o mojej ;-) 1 Cytuj
karpiu Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Ja tylko po to robię prawo jazdy żeby na tor wyskoczyć Od dawna znajomi namawiają żeby nie robić z Bandziora gmolowoza rodem z nauki jazdy tylko zakupić R6 bez papierów i śmigać po torze. Bardzo ładnie się prezentuje. Piękny kolor. Zazdraszczam! 1 Cytuj
jaquzie Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 A mają tam szutru trochę na tym torze? ew. mogę jeździć poboczem 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Suchy-wolk Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Od dawna znajomi namawiają żeby nie robić z Bandziora gmolowoza rodem z nauki jazdy tylko zakupić R6 bez papierów i śmigać po torze. Bandziora zostaw na ulicę i dokup R6, będzie idealnie A mają tam szutru trochę na tym torze? ew. mogę jeździć poboczem Droga na tor często prowadzi po bezdrożach jeśli Cię to satysfakcjonuje 2 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
SMmaciek Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Cholera. To teraz nie pozostaje mi nic innego jak napisać wypracowanie o mojej ;-) Rolek Ty zacznij jeździć 1 Cytuj
ErR Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Macku, Ty wiesz jaki teraz mam prorytet. Na szczęście, powoli coraz bliżej końca. 0 Cytuj
ErR Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Uwierz mi że ja też :-D :-D ;-) 0 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Majk Opublikowano 19 Września 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) @Suchy-wolk odgrzeje Twojego kotleta. Marcin rozstał sie z swoim motocyklem, zostałem nowym właścicielem. R6 poszła od razu do malowania, troche folii, naklejek i coś mi się wydaję, że jeszcze nie jednemu wpadnie w oko ;). Początki były cieżkie aby wizualnie doprowadzić ją do fajnego stanu. Teraz patrząc na ten motocykl od razu gęba się uśmiecha. Mam nadzieję, że do przyszlego sezonu w pełni się dozbroje i będę częstrzym gościem na tracdayach Edytowane 19 Września 2017 przez Majk (wyświetl historię edycji) 6 Cytuj
Piuriel Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2017 ładnie odszczurzona 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Marttino Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2017 Co tu mówić -super robota- 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi