RoMek999 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Witam. Poszukuje warsztatu w którym montuja hak holowniczy. Samochód Škoda roomster . możecie cos polecić. ? Tak żeby było w miarę tanio a dobrze,gdyż haka będę używał do ciągnięcia przyczepy kempingowej oraz motocyklowej. Może być Łódź lub okolice. Z gory dziękuje :-) 0 Cytuj
piotreklodz Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Poza autoryzowanym serwisem ceny pewnie porównywalne. Czy dobrze... jak hak jest dedykowany do konkretnego modelu, ma atesty i certyfikaty to co tam można spierniczyć? Po montażu musisz dostać dokumenty, z którymi i tak jedziesz na stację diagnostyczną - tam wlezą pod auto i sprawdzą czy to dobrze przykręcili. W moim aucie cenę "robił" dodatkowy moduł elektryczny bez którego rzekomo wariuje komputer. Mnie nie zwariował, oszczędziłem dobre 500zł i jedyny mankament to palenie się kontrolki o przepalonej żarówce kiedy podepnę przyczepkę. Po prostu poszukaj ze dwóch - trzech montażystów najbliżej domu i porównaj ceny, 1 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Burdek Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Zgodzę się, że robota to prosta. Trudno to zepsuć i hak raczej nie odpadnie.. Są jednak różni fachowcy w różnych branżach, którzy są niechlujnie, nieodpowiednio zabezpieczą przed korozją np jakieś wiercone dziury itp.. dlatego pytanie o miejsce godne polecenia ma sens Edytowane 18 Maja 2016 przez Burdek (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
piotreklodz Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 W aucie masz już gotowe otwory, wyciągasz tylko zaślepki, więc nic nie wiercisz. Z elektryką też się już nic nie lutuje, kombinuje tylko wpina w przygotowaną kostkę. Cała sztuka to zdjąć i założyć zderzak tylny, dokręcić kilka śrub. No ale jakby sie uprzeć.... 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
trafic Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Musi być dobrze ,a to niekoniecznie musi być tanio.Polecam: http://mazico.pl/autohaki.html 1 Cytuj
Patyk Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Ja zakładałem w automarku na kolumny ale mają swój warsztat też na strykowskiej 133 koszt około 500 zł czas wykonania około 2h Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj
ErR Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2016 Jak masz trochę miejsca i nczasu oraz zdolności manualnych to zrobisz sobie to sam w wolnej chwili, kupując oczywiście dedykowany do Twojego auta. Nie ma tan czego spierniczyć. 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Ja zakładałem w automarku na kolumny Ja również tam ze względu na najtańszy hak do mojego auta. Niestety allegro i Internety miały drożej, więc skorzystałem z tej firmy. Mocno mi zależało na czasie, więc tego samego dnia jeszcze mi założyli hak w warsztacie i śmigam 1,5 roku z przyczepką, bez awaryjnie. 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
jaszczomb Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 A co do samego haka, to jest duża różnica między tymi za 250pln a 500? 0 Cytuj
wielebny67 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 A co do samego haka, to jest duża różnica między tymi za 250pln a 500?No 100% 1 Cytuj
jaszczomb Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 No 100% poza ceną oczywiście, bo parametry na papierze mają zwykle podobne. 0 Cytuj
Patyk Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) 500 płacisz za wszystko hak + robota + wiedza i czas montażu 2h i po sprawie.Sam hak zamontować to nic skomplikowanego ale podłączyć elektryka już gorzej. A tu oddajesz i masz z bani. 250 zeta za sprawne i porządne wykonanie może i dużo ale masz pewność że kolo zrobi to solidnie i pewnie bo robi to codziennie. Edytowane 20 Maja 2016 przez Patyk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
RoMek999 Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Zgodzę się, że robota to prosta. Trudno to zepsuć i hak raczej nie odpadnie.. Są jednak różni fachowcy w różnych branżach, którzy są niechlujnie, nieodpowiednio zabezpieczą przed korozją np jakieś wiercone dziury itp.. dlatego pytanie o miejsce godne polecenia ma sens Dokładnie o to mi chodzi kolego :-) W aucie masz już gotowe otwory, wyciągasz tylko zaślepki, więc nic nie wiercisz. Z elektryką też się już nic nie lutuje, kombinuje tylko wpina w przygotowaną kostkę. Cała sztuka to zdjąć i założyć zderzak tylny, dokręcić kilka śrub. No ale jakby sie uprzeć.... U mnie najprawdopodobniej będzie trzeba wycinać dziurę w zderzaku 0 Cytuj
Patyk Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 Jak jest dedykowany to może się obejdzie bez cięcia. U mnie zrobili bez podcinania. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj
RoMek999 Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 Dzięki za pomoc, dzisiaj podzwonie popytam i dam znać :-) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi