Skocz do zawartości

Montaż Haka Holowniczego

RoMek999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuje warsztatu w którym montuja hak holowniczy. Samochód Škoda roomster . możecie cos polecić. ? Tak żeby było w miarę tanio a dobrze,gdyż haka będę używał do ciągnięcia przyczepy kempingowej oraz motocyklowej. Może być Łódź lub okolice. Z gory dziękuje :-)

Poza autoryzowanym serwisem ceny pewnie porównywalne. Czy dobrze... jak hak jest dedykowany do konkretnego modelu, ma atesty i certyfikaty to co tam można spierniczyć? Po montażu musisz dostać dokumenty, z którymi i tak jedziesz na stację diagnostyczną - tam wlezą pod auto i sprawdzą czy to dobrze przykręcili.

W moim aucie cenę "robił" dodatkowy moduł elektryczny bez którego rzekomo wariuje komputer. Mnie nie zwariował, oszczędziłem dobre 500zł i jedyny mankament to palenie się kontrolki o przepalonej żarówce kiedy podepnę przyczepkę. Po prostu poszukaj ze dwóch - trzech montażystów najbliżej domu i porównaj ceny,

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Zgodzę się, że robota to prosta. Trudno to zepsuć i hak raczej nie odpadnie.. Są jednak różni fachowcy w różnych branżach, którzy są niechlujnie, nieodpowiednio zabezpieczą przed korozją np jakieś wiercone dziury itp.. dlatego pytanie o miejsce godne polecenia ma sens ;)

Edytowane przez Burdek (wyświetl historię edycji)

W aucie masz już gotowe otwory, wyciągasz tylko zaślepki, więc nic nie wiercisz. Z elektryką też się już nic nie lutuje, kombinuje tylko wpina w przygotowaną kostkę. Cała sztuka to zdjąć i założyć zderzak tylny, dokręcić kilka śrub. No ale jakby sie uprzeć.... :smile:

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Ja zakładałem w automarku na kolumny ale mają swój warsztat też na strykowskiej 133 koszt około 500 zł czas wykonania około 2h

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Jak masz trochę miejsca i nczasu oraz zdolności manualnych to zrobisz sobie to sam w wolnej chwili, kupując oczywiście dedykowany do Twojego auta. Nie ma tan czego spierniczyć.

Ja zakładałem w automarku na kolumny

Ja również tam ze względu na najtańszy hak do mojego auta. Niestety allegro i Internety miały drożej, więc skorzystałem z tej firmy. Mocno mi zależało na czasie, więc tego samego dnia jeszcze mi założyli hak w warsztacie i śmigam 1,5 roku z przyczepką, bez awaryjnie. 

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

500 płacisz za wszystko hak + robota + wiedza i czas montażu 2h i po sprawie.
Sam hak zamontować to nic skomplikowanego ale podłączyć elektryka już gorzej. A tu oddajesz i masz z bani.

250 zeta za sprawne i porządne wykonanie może i dużo ale masz pewność że kolo zrobi to solidnie i pewnie bo robi to codziennie.

Edytowane przez Patyk (wyświetl historię edycji)

Zgodzę się, że robota to prosta. Trudno to zepsuć i hak raczej nie odpadnie.. Są jednak różni fachowcy w różnych branżach, którzy są niechlujnie, nieodpowiednio zabezpieczą przed korozją np jakieś wiercone dziury itp.. dlatego pytanie o miejsce godne polecenia ma sens ;)

Dokładnie o to mi chodzi kolego :-)

W aucie masz już gotowe otwory, wyciągasz tylko zaślepki, więc nic nie wiercisz. Z elektryką też się już nic nie lutuje, kombinuje tylko wpina w przygotowaną kostkę. Cała sztuka to zdjąć i założyć zderzak tylny, dokręcić kilka śrub. No ale jakby sie uprzeć.... :smile:

U mnie najprawdopodobniej będzie trzeba wycinać dziurę w zderzaku

Jak jest dedykowany to może się obejdzie bez cięcia. U mnie zrobili bez podcinania.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka