RoMek999 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam. Poszukuje warsztatu w którym montuja hak holowniczy. Samochód Škoda roomster . możecie cos polecić. ? Tak żeby było w miarę tanio a dobrze,gdyż haka będę używał do ciągnięcia przyczepy kempingowej oraz motocyklowej. Może być Łódź lub okolice. Z gory dziękuje :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Poza autoryzowanym serwisem ceny pewnie porównywalne. Czy dobrze... jak hak jest dedykowany do konkretnego modelu, ma atesty i certyfikaty to co tam można spierniczyć? Po montażu musisz dostać dokumenty, z którymi i tak jedziesz na stację diagnostyczną - tam wlezą pod auto i sprawdzą czy to dobrze przykręcili. W moim aucie cenę "robił" dodatkowy moduł elektryczny bez którego rzekomo wariuje komputer. Mnie nie zwariował, oszczędziłem dobre 500zł i jedyny mankament to palenie się kontrolki o przepalonej żarówce kiedy podepnę przyczepkę. Po prostu poszukaj ze dwóch - trzech montażystów najbliżej domu i porównaj ceny, 1 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdek Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Zgodzę się, że robota to prosta. Trudno to zepsuć i hak raczej nie odpadnie.. Są jednak różni fachowcy w różnych branżach, którzy są niechlujnie, nieodpowiednio zabezpieczą przed korozją np jakieś wiercone dziury itp.. dlatego pytanie o miejsce godne polecenia ma sens Edytowane 18 Maja 2016 przez Burdek (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 W aucie masz już gotowe otwory, wyciągasz tylko zaślepki, więc nic nie wiercisz. Z elektryką też się już nic nie lutuje, kombinuje tylko wpina w przygotowaną kostkę. Cała sztuka to zdjąć i założyć zderzak tylny, dokręcić kilka śrub. No ale jakby sie uprzeć.... 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafic Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Musi być dobrze ,a to niekoniecznie musi być tanio.Polecam: http://mazico.pl/autohaki.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Ja zakładałem w automarku na kolumny ale mają swój warsztat też na strykowskiej 133 koszt około 500 zł czas wykonania około 2h Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jak masz trochę miejsca i nczasu oraz zdolności manualnych to zrobisz sobie to sam w wolnej chwili, kupując oczywiście dedykowany do Twojego auta. Nie ma tan czego spierniczyć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Ja zakładałem w automarku na kolumny Ja również tam ze względu na najtańszy hak do mojego auta. Niestety allegro i Internety miały drożej, więc skorzystałem z tej firmy. Mocno mi zależało na czasie, więc tego samego dnia jeszcze mi założyli hak w warsztacie i śmigam 1,5 roku z przyczepką, bez awaryjnie. 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 A co do samego haka, to jest duża różnica między tymi za 250pln a 500? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 A co do samego haka, to jest duża różnica między tymi za 250pln a 500?No 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 No 100% poza ceną oczywiście, bo parametry na papierze mają zwykle podobne. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) 500 płacisz za wszystko hak + robota + wiedza i czas montażu 2h i po sprawie.Sam hak zamontować to nic skomplikowanego ale podłączyć elektryka już gorzej. A tu oddajesz i masz z bani. 250 zeta za sprawne i porządne wykonanie może i dużo ale masz pewność że kolo zrobi to solidnie i pewnie bo robi to codziennie. Edytowane 20 Maja 2016 przez Patyk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoMek999 Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Zgodzę się, że robota to prosta. Trudno to zepsuć i hak raczej nie odpadnie.. Są jednak różni fachowcy w różnych branżach, którzy są niechlujnie, nieodpowiednio zabezpieczą przed korozją np jakieś wiercone dziury itp.. dlatego pytanie o miejsce godne polecenia ma sens Dokładnie o to mi chodzi kolego :-) W aucie masz już gotowe otwory, wyciągasz tylko zaślepki, więc nic nie wiercisz. Z elektryką też się już nic nie lutuje, kombinuje tylko wpina w przygotowaną kostkę. Cała sztuka to zdjąć i założyć zderzak tylny, dokręcić kilka śrub. No ale jakby sie uprzeć.... U mnie najprawdopodobniej będzie trzeba wycinać dziurę w zderzaku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Jak jest dedykowany to może się obejdzie bez cięcia. U mnie zrobili bez podcinania. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoMek999 Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Dzięki za pomoc, dzisiaj podzwonie popytam i dam znać :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi