Piuriel Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Siema,Szukajka nie pokazała mi takiego tematu więc zakładam.Wymieniłem oponkę przód i chciałem się dowiedzieć czy są jakieś techniki docierania, bo to jest cholernie śliskie cholerstwo..Coś na necie czytałem, że niektórzy domykają nową oponę papierem sciernym na mokro.. Nie wiem co o tym sądzić jak mam być szczery.Jakieś własne doświadczenia, rady?Wiem, że po prostu jeździć ostrożnie i powoli docierać, ale czy macie jakieś "patenty" na przyspieszenie tego procesu?Dodam, że w moim przypadku opona przednia jest nowa. Edytowane 16 Maja 2016 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Kiedyś jedną oponę starłem lekko papierem ściernym, ale w sumie nie wiem po co w sezonie zużywam kilka sztuk, jak założę nową to dwa kółka na spokojnie a potem juz ogień 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Na mokro???? Pewnie ktoś użył zbyt drobnego papieru i mu guma z opony papier zakleiła, to se w wodzie moczył, jak amelinium Jak chcesz trzeć to gruby papier, powiedzmy 100 i wjo. Nowe gumy fabrycznie pokryte są jakimś gów..em, dlatego śliskie są. Edytowane 16 Maja 2016 przez Dawid Xrv (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Kiedyś jedną oponę starłem lekko papierem ściernym, ale w sumie nie wiem po co w sezonie zużywam kilka sztuk, jak założę nową to dwa kółka na spokojnie a potem juz ogień Hehe, ale ja mam nieco inne moto i nie zrobię sobie paru kółek na dotarcie. Tak się zagłębiłem w temat i chyba po prostu cierpliwie ją dotrę. Po ok 200km domknę papierem jak będzie trzeba i tyle. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 A gdzie w lodzi zamykasz ta oponke? Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 pewnie na rondach na dellu 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) A gdzie w lodzi zamykasz ta oponke? W garażu ...papierem ściernym Edytowane 16 Maja 2016 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Dzięki matthewspl. Miałem na myśli, że nie zrobię sobie dwóch kółek i po sprawie jak na SM. Temat załozyłem, ponieważ byłem zaskoczony jak bardzo śliska była ta opona na początku. Dotknąłem hamulca i ją zblokowało co dosyć mocno zachwiało moją wiarę w siebie.Cierpliwie się dotrzemy z tą oponą. Już wiem co i jak 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 No i o tym mówię, że się nie da w moim przypadku dotrzeć jej na torze, bo nie mamy toru 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 No i o tym mówię, że się nie da w moim przypadku dotrzeć jej na torze, bo nie mamy toru Nie musisz jechać na tor, wystarczy parking pod tesco, albo przejedź się na treningi gymkhany i będziesz miał po kłopocie. Zresztą na torze jak przesadzisz, to cię pociągnie po kieszeni, a na parkingu to ucierpią tylko crashpady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Właśnie powoli do tego dochodzę. Zrobiłem nim dopiero jakieś 1200km a wcześniej miałem pod d*pą jakieś crossówki i inne z szeroką kierownicą oraz pozycją jak na koniu. Będzie dobrze. Dzięki za rady 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Będzie czas i okazja do rozwinięcia tematu to zagaję, bo widziałem Twoje opony Docięte jak po California SBK school 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 gymkhane polecam do domykania opon i pokonywania własnych oporów przed złożenieniem motocykla przy niedużej prędkości 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Matthewspl. Załamać to ja proponuje się nad zrozumieniem czytanego tekstu Gdzie niepisałem że papierem dociera, domyka się oponę? Pisałem o usuwaniu powłoki która którą pokryte są nowe opony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Opony Continental tak jak moje roadattack 2 evo fabrycznie są pozbawione tej powloki. Pamiętam ze jedynki jeszcze ja miały. Ronda ma dellu będą w sam raz. Obok siebie mam drogę pokryta tłuczniem która załatwiła sprawę w przypadku jedynki. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Mam Dunlop Qualifier. W dotyku i wyglądzie wyglądała jak przytarta już czy też pozbawiona tego sylikonu jednak pierwsze testowe hamowanie pokazało, że jest ślisko. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 DOT? A może bylo po prostu zimno. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Było zimno i deszczowo W poniedziałek zmieniłem Fakt, że wracałem na suchym, ale było z 10*CDOT 2015 ztcw. Edytowane 17 Maja 2016 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 mamy 21 wiek a wy o czarach hahaha opone zakładasz i zapierdalasz docieranie jest dla wyznawców ojca Rydzyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Łoooo matko!!! O czym wy tu piszecie. Wystarczy pojechać na della z matthewspl i zrobić parę kółek w okół della. Ja pozamykałem swoje oponki na dystansie 150 km. Trzeba sukcesywnie zwiększać pochylenie na moto i sprawa załatwiona. Wtedy nabiera się zaufania do opon i wiadomo na co je stać. P.S. Jestem ciekaw czy w motoGP albo WSBK też docierają opony papierem ściernym :decayed: :decayed: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 W sumie to o Dellu zapomniałem a tam galanty asfalt. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Jestem ciekaw czy w motoGP albo WSBK też docierają opony papierem ściernym Czytałem na Pomponiku że podobno tak taki Janush Serwis, siedzisz przed kompem, docierasz (zamykasz) oponę papierem ściernym i zastanawiasz się co by tu, jak by tu, zamiast wyjść zrobić kilka kółek i mieć z głowy a przy okazji jest pojeżdżone 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi