Skocz do zawartości

Propozycja Wypadu Do Czeskiej Szwajcarii

sosus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki pomysł.

Wypad do Czeskiej Szwajcarii, teren podobno fantastycznie urokliwy. Rejon na granicy niemiec i czech.

Wypad 3 dniowy z 2 dwoma noclegami na miejscu, patrzyłem jest parę hoteli gdzie można było by się zatrzymać. Wybór zależy od ilości osób.

Cena za noc wedle ebooking.com zaczyna się od 140 pln za dwie osoby, za dobę.

Wyjazd w piątek z dojazdem do okolic Krasnej Lipy, to z łodzi około 540 km, przy czym wedle uznania do granicy można lecieć autostradą (to jakieś 3h),

lub za Wrocławiem zjechać aby było bardziej urokliwie.

Na miejscu w pt nocleg, lekki balet.

Sobota trasa dookoła czeskiej szwajcarii około 100km, można wjechać do środka to następne 50 km. Dzień na spokojnie bez pośpiechu z jakimś obiadem po drodze.

Niedziela powrót.

Termin to mógł by być np: 20 maja, ale nie upieram się przy nim. bo myślę że można go dobrać wedle możliwości osób chętnych, potrzebny tylko week z ładną pogodą przez 3 dni.

https://www.google.p...9650786!1m0!3e0

pozdrawiam 

AB

Załączone miniatury

post-3513-0-11753400-1462893707_thumb.png

• 2 tygodnie później...

- odgrzewam -  wstępnie umówione jest 4 - 5 moto. Planujemy 3-dniówkę od 03.06 do 05.06.2016 powrót. Na obecnym etapie szukamy noclegu. Ponieważ nie jedziemy z rodzinami - tniemy koszty, szukamy noclegu na kempingach (domki nie namioty) Start w piątek od rana  wieczorem lekki melanż, sobota jazda i zwiedzanie, wieczorem małe piwko, powrót niedziela. Prędkości przelotowe - docelowe 120-140, Objazdówka po górach i zwiedzanie zdecydowanie prędkość turystyczna 

Polecam stronę airbnb.pl
Moza powiedzieć, taka platforma gdzie posiadacze mieszkań/domów na całym świecie ogłaszają się z chęcią wynajmu swoich lokali turystom. Świetna sprawa, bo taniej niż hotel a zasady sa dość jasne. Ja dzięki tej stronie mam klepnięty lokum w Pradze (również wycieczka motocyklowa) a kiedyś wynajmowałem tez apartament w Koloni.

...

Polecam stronę airbnb.pl

Moza powiedzieć, taka platforma gdzie posiadacze mieszkań/domów na całym świecie ogłaszają sie z chęcią wynajmu swoich lokali turystą. Świetna sprawa, bo taniej niz hotel a zasady sa dość jasne. Ja dzięki tej stronie mam klepnięty lokum w Pradze (rownież wycieczka motocyklowa) a kiedys wynajmowałem tez apartament w Koloni.

Dzięki sprawdzałem, nie wiem jak jest gdzie indziej, ale w okolicach Bogatyni sprawdziłem na"meteor" i mają lepsze oferty.

• 4 tygodnie później...