punkbuster Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witam. Mam pierwszy poważny problem z moim rometem . Ale to z własnej głupoty. Byłem na myjni ciśnieniowej i widocznie gdzieś za dużo wody polałem pod ciśnieniem. Problem polega na tym że od prawie równo 6tyś obr motocykl zaczyna przerywać i się dusić . Czasami strzeli wtedy w gaźnik lub wydech. Do 6 tyś obr. jeździ normalnie. Przekroczę tą magiczną bariere i to się zaczyna. Na każdym biegu tak się dzieje. Cewka ? moduł ? Zawory sprawdzałem , są w porządku , paliwo dochodzi. Moto odpala bez problemu. świece wymieniałem , to samo. mocy nie stracił. Najlepsze jest to że te jaja zaczeły się dzień po myciu . Tego dnia kiedy myłem , przejeździłem jeszcze pół dnia bez problemu. Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Wymiana fajki i przewodu oraz sprawdzenie gaźnika. Sprawdź w nocy czy nie ma gdzieś przebicia. Edytowane 10 Maja 2016 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Stawiam na gaźnik. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkbuster Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) On jak zaczyna przerywać i się dusić to niemoge zrobić ani km/h więcej. Takie jakby odcięcie przy 6 tyś. obr i koniec. Wtedy tylko zmiana biegu na wyższy . Już zamówiłem zestaw cewka , przewód , fajka za całe 14 zł + przysyłka Edytowane 10 Maja 2016 przez punkbuster (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Zestaw za 14zł Porządna fajka kosztuje drożej. Szkoda kupować takie fanty. Przede wszystkim zaglądnął bym do gaźnika, czy się przypadkiem nie przytkał. Fajkę jak już kupować to NGK i do tego przewód w silikonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkbuster Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 najdroższy zestaw cewka-przewód-fajka do tego modelu kosztuje 27 zł i jest to dokładnie to samo Przynajmniej na allegro. Oddzielnie cewki nie można kupić ;( Tak to bym kupił cewke a kabel i fajke oddzielnie od ngk skoro już świece mam ngk 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Zerknij do tego gaźnika jak i koledzy wyżej radzą. W końcu jest 1 i dostępny bez większego problemu. Elegancko wyczyścić posprawdzać dysze czy niezapchane, potem wyregulować i zobaczyć co się dzieje. Skoro do 5K jest bez problemu to raczej nie szukałbym przyczyny w cewce. Ale skoro już nabyłeś to grzech nie podmienić. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Już zamówiłem zestaw cewka , przewód , fajka za całe 14 zł + przysyłka Inni dobrze radzą, sprawdź czy są to części od firmowego producenta. Słabsze jakościowo części dadzą efekt podobny tylko w innej sytuacji np. od jazdy w deszczu. Rozkręć gaźnik i zobacz czy nie ma tam trochę wody. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 A może po prostu pociągnąłeś do końca i zadziałało odcięcie zapłonu? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkbuster Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Odcięcie mam przy 10,5 tyś . Nie przy 6 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkbuster Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Ok . Wymieniłem zestaw cewka przewód fajka, i wszystko wróciło do normy. Widocznie na myjni polałem pod ciśnieniem do fajki przewodu, cewki lub wszystkiego na raz i się przebicie zrobiło . Bardzo dziękuje za okazaną pomoc! Do zobaczenia na drodze! LWG! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Swoją drogą fajne koszty naprawy Miłej jazdy. 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi