OdLoT Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Witam szukam tylnego światła led z kierunkowskazami do aprili rs 125 z 1999roku. Pasuje może od jakiegoś innego motocykla, i czy zdaje to egzamin ? Np coś takiego : http://allegro.pl/tylna-lampa-tyl-led-z-stopem-i-kierunkami-lezka-i5479217311.html Edytowane 9 Maja 2016 przez OdLoT (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipson Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Napewno bedzie działać kwestia montażu, polecam także dołożyć przerywacz na tranzystorach bo inaczej kierunki bedą mrugały jak na dyskotece. Patrz link ( to tylko przykład ) http://allegro.pl/elektroniczny-przerywacz-kierunkowskazow-led-12v-i5592302329.html ⚽️ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 na aukcji nic nie pisze o homologacji, musisz dopytać o nią. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipson Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Kolega jaszczomb dobrze podpowiada, później może być problem z przeglądem ⚽️ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OdLoT Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Właśnie dzwoniłem i niestety to światełko odpada brak homologacji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OdLoT Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Mam pytanie jest lampa co ma homologacje CE co to znaczy tutaj jest link do aukcji : http://allegro.pl/honda-cb-600-f-hornet-06-10-lampa-z-kierunkami-o24-i5882327791.html Normalnie będę mógł z nią jeździć bez problemów ? Edytowane 14 Maja 2016 przez OdLoT (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Części do Aprili kupisz tutaj : http://www.apriliagenuineparts.co.uk/component-rs-125-1999-2005-lights-2420.php Oryginalne są tańsze niż na allegro z przesyłką z UK. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OdLoT Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Dziękuje za stronę ale ta lampa mi się podoba bo ma kierunki w sobie tylko nie wiem co z ta homologacja ta CE 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Dziękuje za stronę ale ta lampa mi się podoba bo ma kierunki w sobie tylko nie wiem co z ta homologacja ta CE ROZPORZĄDZENIE w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. ZAŁĄCZNIK Nr 6 - Warunki szczegółowe dotyczące świateł zewnętrznych pojazdu samochodowego i przyczepy. Światła powinny odpowiadać warunkom: Kierunkowskazy przednie i tylne - rozmieszczenie na pojeździe na szerokości - możliwie najbliżej bocznego obrysu pojazdu, jednak nie dalej niż 400mm od tego obrysu; wzajemna odległość nie może być mniejsza niż 600mm. Jeżeli szerokość pojazdu nie przekracza 1,3 m, odległość ta może być zmniejszona do 400 mm. Dla motocykla jednośladowego - 300 mm. Jak widać z tego nie może mieć homologacji. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OdLoT Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Dziękuje bardzo za odpowiedz i pomoc, czyli wprowadza ludzi w błąd !! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nejmun Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 CE to tylko symbol bezpieczeństwa musi go mieć każdy produkt w UE Wysłane z mojego D2203 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Tyle tylko, że CE to również symbol China Export. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi