Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na aukcji nic nie pisze o homologacji, musisz dopytać o nią.

Opublikowano

Kolega jaszczomb dobrze podpowiada, później może być problem z przeglądem

⚽️

Opublikowano

Właśnie dzwoniłem i niestety to światełko odpada brak homologacji :P

Opublikowano

Dziękuje za stronę ale ta lampa mi się podoba bo ma kierunki w sobie tylko nie wiem co z ta homologacja ta CE

Krzysiek rst1000
Opublikowano

Dziękuje za stronę ale ta lampa mi się podoba bo ma kierunki w sobie tylko nie wiem co z ta homologacja ta CE

ROZPORZĄDZENIE w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia.

ZAŁĄCZNIK Nr 6 - Warunki szczegółowe dotyczące świateł zewnętrznych pojazdu samochodowego i przyczepy.

Światła powinny odpowiadać warunkom:

Kierunkowskazy przednie i tylne - rozmieszczenie na pojeździe na szerokości - możliwie najbliżej bocznego obrysu pojazdu, jednak nie dalej niż 400mm od tego obrysu; wzajemna odległość nie może być mniejsza niż 600mm.

Jeżeli szerokość pojazdu nie przekracza 1,3 m, odległość ta może być zmniejszona do 400 mm.

Dla motocykla jednośladowego - 300 mm.

Jak widać z tego nie może mieć homologacji.

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Opublikowano

Dziękuje bardzo za odpowiedz i pomoc, czyli wprowadza ludzi  w błąd !!

Opublikowano

CE to tylko symbol bezpieczeństwa musi go mieć każdy produkt w UE

Wysłane z mojego D2203 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tyle tylko, że CE to również symbol China Export.

logos-ce-europa-y-chino.jpg

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.