Skocz do zawartości

Jeździsz 125-Tką Na Kat. B? Zajrzyj.

motoTomasz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Czołem.

Jak Wam idzie wdrażanie zdobytych umiejętności w życie?

Mieliście okazję wykorzystywać juz hamowanie awaryjne w "mojej" wersji?

A może jakieś ciasne zawracanie? :smile:

Mam cos dla Was...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=942858882507116&id=907218169404521

Takie zadanie mogłoby ciekawie wyglądać na kolejnym spotkaniu, no nie? :smile:

Pozdrawiam.

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Hamowanie się już zdarzyło, choć nie zaistniała konieczność całkowitego zatrzymania motocykla - myślę,że kamizelka odblaskowa zrobiła swoią robotę. :busted_cop:  Inne manewry? Cóż, nie było potrzeby ani okazji by z konieczności lub dla przyjemności się "pokręcić" ale korci mnie by się pobawić na parkingu przy IKEA. Co do ćwiczeń pokazanych w linku to myślę,że kilka warstw folii bonbelkowej na nas i na maszynach dodało by nam odwagi.

Proponuję też stworzyć taki tor 

:moto:

Witam

Mam pytanie do motoTomasza czy przewiduje moze jeszcze jedno szkolenie od podstaw dla tych ktorzy z takich czy innych powodow nie mogli byc na pierwszym?Jestem zywo zainteresowany nabyciem stosownej wiedzy w zakresie poslugiwani sie motocyklem z racji ze to pierwsze moto i checi na kat A sa.Mysle ,ze jest na forum wiele podobnych osob jak ja. Mam jednoczesnie swiadomosc koniecznosci poniesienia ewentualnych rozsadnych kosztow.Z tego co wywnioskowalem mieliscie sponsorow wiec szkolenie bylo za free.

Pozdrawiam Wojtek  :riding:

Witam

Mam pytanie do motoTomasza czy przewiduje moze jeszcze jedno szkolenie od podstaw dla tych ktorzy z takich czy innych powodow nie mogli byc na pierwszym?Jestem zywo zainteresowany nabyciem stosownej wiedzy w zakresie poslugiwani sie motocyklem z racji ze to pierwsze moto i checi na kat A sa.Mysle ,ze jest na forum wiele podobnych osob jak ja. Mam jednoczesnie swiadomosc koniecznosci poniesienia ewentualnych rozsadnych kosztow.Z tego co wywnioskowalem mieliscie sponsorow wiec szkolenie bylo za free.

Pomyślimy. Muszę przedyskutować to z Robertem.

Wszak przeznaczenie całego placu dla nas na kilka godzin to spory koszt, bo nie mogą się tam odbywać planowe zajęcia.

Poza tym, ja też czasem muszę odpoczywać od pracy :smile:

Lubię to, ale czasem trzeba zająć się pewną kobietą, która też łaknie mojego towarzystwa... A z czterolatką się nie dyskutuje :smile:

Ale pomyślimy i na bank dam znać odpowiednio wcześniej.

A teraz coś, dla tych którzy byli na placu, gdy omawiałem oczekiwanie na pierwszym biegu zamiast na luzie.

Pamiętacie hipotetyczną sytuację z nadciągającą z tyłu ciężarówką, która nie ma zamiaru się zatrzymać?

Na podstawie niedawnych wydarzeń postanowiłem popełnić pewien tekst, z którym chyba warto się zapoznać.

Tekst znajduje się na moim fanpejdżu "MotoInstruktor" na fejsbuniu ;)

Polecam lekturę i udział w dyskusji.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=945598138899857&id=907218169404521

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Pomyślimy. Muszę przedyskutować to z Robertem.

Wszak przeznaczenie całego placu dla nas na kilka godzin to spory koszt, bo nie mogą się tam odbywać planowe zajęcia.

Poza tym, ja też czasem muszę odpoczywać od pracy :smile:

Lubię to, ale czasem trzeba zająć się pewną kobietą, która też łaknie mojego towarzystwa... A z czterolatką się nie dyskutuje :smile:

Ale pomyślimy i na bank dam znać odpowiednio wcześniej

Dziekuje za odzew.Czekam w takim razie na informacje.Co do 4 latek to fakt trudne w dyskusji :smile: Tez cos o tym wiem. Edytowane przez Wojtek125 (wyświetl historię edycji)

Pozdrawiam Wojtek  :riding:

• 8 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Kat.B mam od 93 roku. W tym roku pierwszy raz usiadłem za sterami motocykla. Żeby było bezpiecznie skorzystałem z kursu na 125 tki na WORDzie. Od początku czerwca jeżdżę własnym sprzętem.  Na dzisiaj mam przejechane 150 km. 

Na początku czułem się dziwnie jeżdżąc między autami z ich prędkością. Po jakimś miesiącu się przyzwyczaiłem. 

Co do zachowania kierowców, to na kursie trafiłem wariata , który chciał się ścigać na światłach.  Na szczęście instruktor mnie uprzedził przez interkom. Trafiłem tez na pierwszym samodzielnym wypadzie do centrum, jakiegoś idiotę, który na Królewskiej mnie cały czas podjeżdżał jak jechaliśmy w korku.

Poza tym jakiejś agresji ze strony puszek nie odnotowałem.

Czy planujecie jeszcze jakieś szkolenia dla jeżdżących 125kami? 

Jutro przyjedź na Pienistą w Łodzi podszkolisz swoje umiejętności :smile:

Ekipa zbiera się od 17:30 - 18:00

Tu możesz poczytać co tam się dzieje

GYMKHANA

SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie