motoTomasz Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Cześć. Słuchajcie, dziś podczas "manewrów łódzkich" doszedłem do wniosku, że warto również poruszyć temat podróżowania z pasażerem. Zatem jeśli macie jakiegoś plecaczka bądź potencjalnego plecaczka - zabierzcie go ze sobą. Oczywiście jeśli plecaczki posiadają motociuchy lub chociaż kask to proszę o zabranie tych elementów ze soba. A teraz konkrety. Spotykamy się w niedzielę, 24 lipca 2016 roku na terenie placu manewrowego szkoły motocyklowej Turbo w Pabianicach. Tutaj macie namiary: https://m.facebook.com/PabianiceLutomierska46/ Zbieramy się o godzinie 10:40 od regulacji klamek i dźwigni, a od 11 zaczynamy się uczyć i działamy maksymalnie do 15, no chyba, że coś się przeciągnie Pamiętajcie o płynach i jakoś energetycznych przekąskach dla siebie, bo kilkugodzinna jazda z prędkością poniżej progu równowagi potrafi zmęczyć Jeśli ktoś postanowi jakoś wspomóc moje gardło, które zapewne nieco się nadszarpnie od gadania i krzyczenia na Was - nie pogardzę płynami To na razie tyle niusów. Postaram się zorganizować mechanika motocyklowego, który doradzi/pomoże/uratuje dupki Aaa no i najważniejsza kwestia: NIE ZAPOMNIJCIE O DOKUMENTACH, POLISIE OC, PRZEGLĄDZIE, PRAWIE JAZDY I... PALIWIE Czołem. https://www.facebook.com/events/131696387261555# Edytowane 10 Lipca 2016 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf77 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Tomku o płynach mogę rozmawiać godzinami . Super ,już nie mogę się doczekać . Dzięki za info 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 wspomóc moje gardło Pijesz Tomaszu piwo? Jakieś gatunki preferujesz może? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Super, będę z żoną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Pijesz Tomaszu piwo? Jakieś gatunki preferujesz może? Spiżowe 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inia Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Zdaję sobie sprawę, że tu nie jest miejsce na takie rzeczy , ale mam mały problem , czy mógłby mi ktoś pomóc z regulacją łańcucha ? Po ostatnim lataniu jest obluzowany i zaczął mi stukac a sama nie potrafię tego zrobić . . Nie chce tak jeżdzić żeby zebatek nie uszkodzić . Edytowane 17 Lipca 2016 przez Inia (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Zdaję sobie sprawę, że tu nie jest miejsce na takie rzeczy , ale mam mały problem , czy mógłby mi ktoś pomóc z regulacją łańcucha ? Po ostatnim lataniu jest obluzowany i zaczął mi stukac a sama nie potrafię tego zrobić . . Nie chce tak jeżdzić żeby zebatek nie uszkodzić . Jedź do Kosmatego do Black Jack to Tomek Ci wyreguluje łańcuch . 1 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 I nasmaruje 2 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian1999 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 A czy mogę uczestniczyć w tym szkoleniu 600 ? Czy tylko 125 beda dopuszczone?pozdrawiam Ewentualnie jeżeli 600 nie moze być to przyjadę 125 ale wokalnym tym większym sie pouczyc 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnyx Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (bardzo ciekawa incjatywa wiec kilka pytan czy skuter 125 cm piaggio x9 tez moze byc (niejestem jeszcze pewien czy bede miał czas ) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Tomku, mógłbyś napisać coś więcej jak ma wyglądać to szkolenie? Będziesz jutro na spocie może? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Czołem. Odpowiadając na pytania: Na 600 ccm niezbędne jest prawo jazdy motocyklowe, więc takim motocyklom dziękujemy Nie popieramy (a nawet tępimy) jazdy bez uprawnień, więc jakakolwiek nauka takich osób byłaby wbrew naszym zasadom. Na sprzętach o pojemności do 125 ccm zapraszamy Skuter piaggio jak najbardziej sprawdzi się podczas naszego spotkania. Spotkanie edukacyjne będzie miało formę pogadanki połączonej z ćwiczeniami oraz niezbędnymi regulacjami w celu uzyskania ergonomii podczas jazdy. Na spotach nie bywam ze względów ideologicznych 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian1999 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Ok dzięki podjadę 125 z kat A1 a moja 600 jest na A2 co nie zmienia faktu ze jest to troche wyższa kat niz ja posiadam ze względu na mój wiek ale chętnie wezmę udzial 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchmichał Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 To może zbiórka 10:00 port Łódź ?? I razem już na miejsce. 0 Cytuj SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 To może zbiórka 10:00 port Łódź ?? I razem już na miejsce. Zeby sterroryzowac okolice? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian1999 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dla mnie ok mogę byc na 10 w porcie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Od Portu na plac będziecie jechać maksymalnie 10 minut. Weźcie to pod uwagę ☺ 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Niby tak, ale jeszcze triumfalny przejazd przez miasto 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A04 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Krystian podejrzewam ze dla odswiezenia wiedzy tez mozesz podjechc choc nie mowie tego w imieniu organizatora 0 Cytuj Masz jakąś sprawę to napisz. Chcesz hejtować? To się bujaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchmichał Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ja niestety odpadam Maszyna się popsuła i naprawa nie pójdzie za szybko 0 Cytuj SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ikea czy kolo głównego? Niby tak, ale jeszcze triumfalny przejazd przez miasto o której jedziesz ? może razem pojedziemy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) jasne że tak. Wyruszamy przed 10 Zipkiem i Matizem bo mykamy w komplecie. Może się spotkać okolice Dworca Ł-W Edytowane 22 Lipca 2016 przez Yaro (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLODY125 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Hejka Jestem Piotrek, wolne od pracy załatwione a rodzina postawiona przed faktem , to też wraz z Junakiem 121 zapowiadamy się na szkoleniu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Hejka Jestem Piotrek, wolne od pracy załatwione a rodzina postawiona przed faktem , to też wraz z Junakiem 121 zapowiadamy się na szkoleniu. No to co najmniej dwie 121 będą. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLODY125 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 No to co najmniej dwie 121 będą. We dwóch zawsze raźniej. Szkoda,że nie przedefiladuję z Wami S-ką. Chociaż po wszystkim bogatszy o nabytą wiedzę kto wie jak bardzo okrężną drogą będę wracał do domu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi