Skocz do zawartości

Jeździsz 125-Tką Na Kat. B? Zajrzyj.

motoTomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem za jak najbardziej. Jeżeli nie nadejdzie apokalipsa to w czerwcu praktycznie każdy weekend jest dobry. Proponuję również rozpocząć zaklinanie deszczu coby na nas nie leciał:smile: 

Deszcz nam nie przeszkodzi.

Swego czasu mieliśmy słoneczko podczas podstawowych ćwiczeń, zaczęliśmy hamowanie awaryjne i... deszcz :smile:

Ale fajnie było :smile:

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Osoby, które były na poprzednich spotkaniach "50-tką i 125-tką też trzeba umieć jeździć" mogą wypowiedzieć się na ten temat

Polecam tego użytkownika ;)

Podczas takiego spotkania dla 125 zaraził mnie do zrobienia kat.A (które robiłem częściowo pod jego okiem). To coś jakby bardzo skrócony i skondensowany kurs na A (oczywiście tylko placyk). Naprawdę warto poświęcić te kilka godzin bo bardzo wiele można się nauczyć. 

PS - a ja też będę mógł przyjechać już nie na 125? :smile:

Będzie ciekawie skonfrontowac casus z ususem. Może zacznę jeździć nie tylko bezpieczniej ale i bardziej zgodnie z prawem (to nie zawsze znaczy to samo).

leniuchmichał

Czekam z niecierpliwością na info o terminie :smile:.

SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie

Witam,

ja poruszam się Junakiem M131 od prawie roku. Pomysł szkolenia jest nawet nie to ze dobry co uważam, że każdy włodarz większego miasta powinien wyłożyć na taki cel jakiś fundusz... Nie miałem nieszczęśliwych sytuacji na drodze i oby tak dalej ale przez ten rok ( a jeżdżę wolno) zdarzyło mi się kilkukrotnie wykorzystać wiedzę jaką przekazali mi koledzy z doświadczeniem na temat nagłych manewrów lub hamowania albo ostrego wchodzenia w zakręt i radzenia sobie z wychodzeniem z zakrętów jak się wydaje, że się człowiek nie zmieści. Strach pomyśleć jakbym wsiadł a nie miał takich znajomych. Pewnie bym wylądował na masce pewnego emeryta, który ma poważne problemy ze wzrokiem ale młodej mamuśki, dla której telefon jest ważniejszy niż inni użytkownicy dróg... ( ale to opowieści na inny temat). 

Czekam z niecierpliwością na takie szkolenie...

• 2 tygodnie później...

Hej

W tym roku otworzyłem swój pierwszy sezon na moto, YBR125. Przed rozpoczęciem ukończyłem kurs na 125 w łódzkim WORD, który uważam za rzetelny i bardzo pomocny dla kompletnych nowicjuszy. Bardzo chętnie skorzystam z podobnych forumowych inicjatyw. Tego typu szkoleń nigdy za wiele.

Brawa za chęci!

• 3 tygodnie później...

Czołem.

Jest problem :sad2:

Moje struny głosowe ostatnimi czasy zaczęły strajk, więc czerwiec odpada :sad2:

Ale obiecuję, że w lipcową niedzielę ogarniemy temat.

Jeśli chodzi o lokalizację to niestety teren PKS nie wypalił, ale dogadałem się z szefem Szkoły motocyklowej Turbo i udostępni nam plac, pacholki, talerzyki piłkarskie i resztę niezbędnych elementów.

Także w tej kwestii jest już ustalone.

Tak w ogóle to dzięki za odzew i czekamy na kolejne osoby.

Im nas wiecej na spotkaniu, tym bezpieczniej :smile:

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Jak pewnie zauważyliście - jestem instruktorem motocyklowym, którego poleca Tomek Kulik, a jego raczej nikomu nie trzeba przedstawiać.

Kuuuuźwa, a nie wspomina nic o Twojej skromności :P ?

Ale poważnie!

Fajna sprawa, byłem dwa lata temu i faktycznie usłyszałem wiele przydatnych faktów. Z tej wiedzy korzystam do dziś.

Dlatego też polecam motoTomasza choć mnie to już raczej trzeba przedstawiać :smile:

Mam jedną sprawę, ale to już na PW.

...

• 3 tygodnie później...

Czołem.

Mały news odnośnie naszego spotkania.

Po 11 lipca będę znał dokładny termin.

Szykujcie sobie wolne na którąś niedzielę lipca.

Ovzywiscie nie zapominajcie o przygotowaniu organizmu do wysiłku, bo zapowiada się bardzo słoneczna końcówka lipca.

Od razu zaznaczę, że do ćwiczeń nie zostaną dopuszczone osoby w krótkich spodenkach, bez rękawic i butów przed kostkę.

Zabawa zabawą, ale bezpieczeństwo przede wszystkim.

Jeśli ktoś nie ma rękawic czy innych ochraniaczy, a chce kupić coś w rozsądnej cenie, zapraszam do:

Sklep motocyklowy Inventec Pabianice,

sklep motocyklowy Motorwings Łódź,

Sklep Quady.eu na Pogonowskiego w Łodzi.

A jeśli posiadacie ochraniacze na łokcie i kolana, żółwie czy coś takiego - zabierzcie, przyda się.

Stayin' Alive

Cześć. Jestem świeżakiem jeśli chodzi o moto. Jeżdzę od początku czerwca Rometem Soft chopperem 125 także z chęcią wziąłbym udział w takiej inicjatywie jeśli czas pozwoli. Na razie całe szczęście bez szlifów. Do tej pory jeździ mi sie bardzo dobrze i bezpiecznie. Pozdrawiam

W tamtym roku nie udało się a w tym bardzo chętnie wziąłbym udział w szkoleniu Junak 122 prawo jady B, C , D , E  od dawna.

Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę