junior87 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 Cześć wszystkim, Potrzebuję rady a mianowicie, pod koniec sezonu zdarzyła mi się sytuacja że pomiędzy biegami wskoczył mi luz, podejrzewałem że to sprzęgło więc wymieniłem komplet (tarcze plus sprężyny) jednak to nie pomogło. Sprawa wygląda tak: przy normalnej jeździe jeśli rozpędzam się powoli jest wszystko ok jednak przy próbie ostrzejszego odkręcenia manetki bez względu na bieg (1 jak i na 4-5 biegu) przy już 7-8 tyś obrotów wyskakuje bieg gdy popuszczę lekko gaz znów wskakuje. Podejrzewam że może to być wybierak w skrzyni bo gdy bieg wyskoczy moto zaczyna wibrować, obroty idą do góry a nie ciągnie do przodu. Proszę o rady i czy naprawa jest warta zachodu albo jaki może być koszt usunięcia usterki. Przypomnę że mam Yamahę Thundercat YZF 600R rok '97. Z góry dziękuję za pomoc. 0 Cytuj
Mariusz621 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Skrzynia się kłania do wymiany . Swoje przeżyła już zapewne ale ile kosztować to może to już ci nie powiem. 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 niestety bolączka yamahy, skrzynia is dead, poniżej 1k bedzie ciężko 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
krzychoslav Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 od 1,5k w górę skrzynia jak się orientowałem przy swoim 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Mariusz621 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Według mnie lepiej polować na 2 silnik z gwarancja 14 dni bo za taka cenę przy starszym silniku mało opłacalne według mnie bawić się w wymianę skrzyni . 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 zależy za ile trafisz silnik i z jakim realnym przebiegiem - nie daj boże kupisz silnik 14k przebiegu +50 cofnięte i znowu remont gotowy u mnie skrzynia padła przy jakiś 70k przebiegu 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Mariusz621 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Ja bym nawet się nie sugerował przebiegami rzędu 30 tys z takiego motocykla bo to nie realne dlatego napisałem by jak kupować silnik to z gwarancja by sprawdzić na spokojnie jak się sprawuje . Jeśli kończy mu się skrzynia powoli to też możliwe że i sprzęgło się odezwie . Stary motocykl to jest ... też nie wiadomo czy czasem już nie większe ilości oleju bierze , albo ten dymek na odcince ... Tak więc jeśli zdecyduje się na wymianę skrzyni to zastanów się czy reszta silnika daje jeszcze rade . Edytowane 3 Maja 2016 przez Mariusz621 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
junior87 Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Dzięki panowie za odpowiedz. Moj kot ma teraz jakie 86 tys. ale z informacji od poprzedniego kupujacego byl juz raz silnik zmieniany. A orientujecie sie czy jest mozliwosc naprawy takiej skrzyni czy raczej sie tego nie robi ? Bo nie wiem czy sie zabierac za naprawe czy lepiej sprzedac tak jak jest za pare złoty. Pytam bo w tamtym sezonie wymieniłem kilka rzeczy łącznie ze sprzegłem i malowaniem całego moto co już mnie troszkę szarpneło po kieszeni 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 robią ludzie skrzynie w Thundercatach, kolega z forum robił i śmigał, u mnie była robiona i smigała (ze skrzynią nowe sprzęgło też poszło) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Rekomendowane odpowiedzi