Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. salat Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Słuchajcie jak jeździcie sobie po lasach czy innych terenach uczęszczanych rownież przez pieszych to jak widzicie na swej drodze taką właśnie grupę z dziećmi czy z psami to chociaż zwolnijcie, a już broń Boże nie popisujcie się przed nimi. Piszę to bo dziś właśnie jako pieszy z całkiem sporą zgrają psów spotkałem się z grupką entuzjastów off-roadu, no i w sumie fajnie by było gdyby nie fakt że ci entuzjaści widząc trzy osoby i cztery psy nie zwolnili, nie pojechali bardziej bokiem, choć można było. Mało tego jeden z nich nawet chciał się popisać przed nami ja ładnie skoczy na górce. Niestety coś mu tam nie poszło i na dupsko spadł z motocykla, który potem nie chciał odpalić. Nawet mi go było szkoda bo raz ze spadł dwa że moto nie chciało odpalić trzy moja małżonka bez litości go lżyła, a koledzy zostawili, bohatersko dając nogę. Dopiero po pewnym czasie wróciła po niego jedna osoba. Oczywišcie rozumiem że w okolicach naszego miasta nie ma miejsca żeby spokojnie pojeździć endurakami i naprawdę nie mam nic przeciwko jeździe po lasach ale jeśli nie będziecie zwracać uwagi na ludzi to znowu wszyscy motocykliści oberwią na wizerunku. Dobra koniec pitolenia możecie mnie hejtować 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 W realu nie wszystko jest ciągle błyszczące tak jak to czyścimy pokazując w necie i nie ma co się oburzać na głos rozsądku. Każdy ma chwile ułańskiej fantazji ale dobrze jest też dowiedzieć się jak to wygląda z perspektywy innych i każdy taki głos jest cenniejszy niż kilka głosów klakierów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 w okolicach naszego miasta nie ma miejsca żeby spokojnie pojeździć endurakami i naprawdę nie mam nic przeciwko jeździe po lasach Dwa, małe "ale": 1. Ja mam przeciwko jeździe po lasach i wiele osób ma. 2. w strykowie jest fajny tor, często widzę jak tam skaczą. No dobrze, to tera może mnie ......... Hejtować 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Pełne poparcie dla autora. Sam po lasach latam. Widząc jakiekolwiek stworzenie zwalniam zawsze. Dużo łażę pieszo, jeżdżę rowerem, więc wiem jak to wygląda z drugiej strony. No ale jak w głowie młodość, chłopaki są w grupie to rozsądku tam nie ma. Jest popisówa, rywalizacja i adrenalina i po prostu trza sp***dalać, nie liczyć że młodzież zwolni i kulturalnie przejedzie boczkiem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Psucie opini to jedno ale w innym mieście gdzie mieszkałem ktoś do tego stopnia wkurzył pieszych z lasu, że Ci porozwieszali sznury, linki ... Nie muszę chyba pisać, że długo nie trzeba było czekać a trafiło na mojego kumpla, który na szczęście tylko miał przez trzy miesiące bark w gipsie. ... No ale zawsze ktoś się trafi niereformowalny ... Wczoraj też był Pan, który to się wciskał, przeciskał a potem zwalniał. Życie ☺ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martucha Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Podpisuję się pod postem autora, warto nadmienić, że psy mają wrażliwszy słuch niż ludzie i dawanie w tzw "piz.ę" po prostu je przeraża. Jakiś czas temu też spotkałam entuzjastów offa w lesie i tylko fakt, że moja sucz była zapięta na smycz uratował mnie przed pogonią za nią. Także apeluję o empatię 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Przez takich pajacy jest coraz mniej miejsc do jeżdżenia, nie ma co owijać w bawełnę, Jak ktoś chce poszaleć to odpowiednie miejsce znajdzie - czy to żwirownia, czy tor, czy zwyczajnie jakieś odludzia. Niestety debili straszących ludzi nie brakuje, a że zawsze trafi swój na swego nie ma się co dziwić o przypadkach rozwieszania linek. Prawda taka że dzięki takim "kozakom" strach samemu jeździć w terenie, właśnie dlatego że można trafić na jakiegoś rozwścieczonego chłopka z widłami, rozwieszoną linkę albo paru karków którym ktoś wcześniej wystraszył kochanego pitbula, lub zwyczajnych ludzi którym ktoś przeleciał na pełnej piz...e 20 cm od wózka z dzieckiem, Kij zawsze ma dwa końce, niestety wszystko idzie w kierunku, gdzie motocykl enduro przestanie mieć sens bo nie będzie gdzie się na nim ruszyć... przyczepka i na tor pozostanie. 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie a czy z asfaltowcami nie jest podobnie? Debile byli i będą, a że motocykli coraz więcej to i debili mnogo i nic tego nie zmieni :-( Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zawsze mnie zastanawia czemu z normalnej polemiki niektórzy schodzą na określenia "debil" itp. Zamiast konstruktywnej wymiany opinii robi się bicie piany. 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 To nie bicie piany! Tylko życie i ile byś nie polemizował to tego nie zmienisz Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Właśnie o to chodzi że skoro my motocykliści nazywamy takie zachowanie debilizmem to co muszą o tym myśleć ludzie którzy oględnie mówiąc nie są zwolennikami 2 kółek, a wystarczy odrobina pomyślunku. Oczywiście wiem że taki tam apelik nic nie zmieni bo tak samo można apelować do szosowych sportowców że 220 km/h na drodze z ograniczeniem do 120 to "lekka" przesada, nie mniej czasami człowiek musi bo się udusi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Temat jest szeroki i odnosi się chyba do stanu umysłu niż dosiadanego pojazdu. A nawet więcej. A że niektórych jak mawia klasyk "Żadne krzyki i płacze nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne". Nie widzą nic niewłaściwego w takim zachowaniu więc tak robią... Największy "dzwon" rowerowy zaliczyłem dzięki niedzielnej rodzince modelu 2+2 na pokościelnym spacerku z pieskiem. I nie dało się wytłumaczyć że w tym miejscu jest to tylko droga dla rowerów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zawsze mnie zastanawia czemu z normalnej polemiki niektórzy schodzą na określenia "debil" itp. Tu nie polityka, czasami trzeba, a nawet należy nazywać rzeczy po imieniu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi