Skocz do zawartości

Vfr 800 '09

hubert

Rekomendowane odpowiedzi

Przenieś do działu "nasze motocykle"  

ładnie się prezentuje. Mialem taki kupić, ale ostatecznie wybór padł na CBR RR. 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Co tu opisywać :biggrin:. Każdy zna VFR, wspaniała maszyna. Chociaż szukałem moto w możliwie fabrycznym stanie, to zakupiony posiada wiele dodatków (przerobione tłumiki, kufry, szyba turystyczna + deflektor, olejarka, gniazdo 12V, podgrzewane manetki, crashpady). Przebieg 37 tys. potwierdzony na podstawie zużycia elementów eksploatacyjnych u Łukasza w Zgierzu (np. jeszcze oryginalny napęd).
Wrażenia z jazdy niesamowite. Zabawa z VTEC przednia (opowieści o jakimś "szarpaniu" to legenda). Spojrzenia kierowców i przechodniów bezcenne.
Jedyne z czym nie mogę się zgodzić to rady niektórych "znawców", jakoby moto doskonale radziło sobie również w mieście. Bzdura. Jest ciężki i mało zwrotny w korkach, więc najkrótsza droga prowadzi poza miasto, a tam poezja.

Kupiony od Tomka (Bruce z FŁM) - Kolesia zupełnego zapaleńca motocyklowego, który cały czas gada o motocyklach :hihi:.
Polecam ten sprzęt, choć niekoniecznie na początek.

Do zobaczenia w drodze. Następne Jeziorsko z prędkością 235 kmh w ramach wcześniej obiecanej "zemsty" http://motocykle-lodz.pl/topic/10462-jeziorsko-4102015/page-2 :biggrin:(damy znać z Kolegą Karol 2121).

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Dzięki.

Nie wiem tylko co począć, żeby cały się błyscoł. Chodzi o felgi i kominy. Felgi chochluję Motulem E3 i nic. Do kominów chcę kupić Motul E6, ale żeby uzyskać jakiś efekt należałoby je wymontować a sam się za to nie zabiorę.

Do kupienia mam rączki pasażera, co go skróci i pozwoli łatwiej manewrować w garażu.

Chciałbym pokazać się w któryś czwartek, ale niestety gwiazdy w wieku 2 i 6 lat skutecznie mi to uniemożliwiają :P. Może jednak wkrótce się uda.

Acha, wiecie może co z tegorocznym grillem? Pojedlibyśmy coś wspólnie, i pogadali ale Szef chyba zapomniał. 

Pozdrawiam

podoba mi sie, tez myslalem nad vfr ale jakos ciagnelo mnie do sporta caly czas : p