Skocz do zawartości

Honda Vfr 800 V-Tec

ffojtus

Rekomendowane odpowiedzi

post-21-0-51449200-1461239406_thumb.jpgpost-21-0-36375800-1461239418_thumb.jpg

Czas się pochwalić! Po 6 latach rozstałem się z Hornetem, ale pozostałem wierny marce. Przed wami VFR 800 V-tec.

Turystyk pełną gębą, na wyposażeniu m.in.: podgrzewane manetki, automatyczna oliwiarka łańcucha, gniazdo zapalniczki, stelaż z kufrem GIVI, uchwyt pod nawigację, akcesoryjna szyba z deflektorem.

Wymaga odrobiny miłości, a przede wszystkim porządnego umycia. Serwis już umówiony, zaślepka na akumulator już zakupiona  :smile:

Pozdrawiam wszystkich i LwG ! :smile:

Edytowane przez ffojtus (wyświetl historię edycji)

Jak na nieumyty, to wygląda bardzo czysto i zacnie :smile: . Fajny turystyk, słyszałem dużo dobrego, więc myślę, że będziesz zadowolony!

Szerokości!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Bardzo chętnie pośmigam z wami, ale dopiero od czerwca... :sad2: Póki co noga po urazie zerwania ścięgna Achillesa dochodzi do siebie i nie bardzo mam opcję żeby pośmigać :sad2:

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

VFR-ka po drobnych zmianach i serwisie, uzupełniam o zmiany post w celach archiwalnych :smile:
- wymieniony płyn hamulcowy w CBS

- wymieniony płyn chłodniczy

- nowy filtr powietrza

- olej Motul 5100 z filtrem oleju

- olej i uszczelki w przednim zawieszeniu

- alarm RTX Extreme Pro

- nowy Tankpad VFR OC i Cap Pad

- paski na kołach (chociaż mam mieszane uczucia co do efektu końcowego i zastanawiam się czy ich nie zdjąć)

- nowy akumulator Unibat

- domontowane owiewki (rożki) przy zegarach i osłona akumulatora (których brakowało po zakupie)

- długie akcesoryjne klamki - czarne z niebieskimi regulatorami

W planach posezonowych prawdopodobnie zaplanowany będzie dalszy serwis związany z silnikiem:
- zawory

- przepustnice

- rozrząd (jeśli będzie taka potrzeba)

Zastanawiam się jeszcze nad montażem crashpadów, chociaż jest to nieco problematyczny temat w VFR-kach ;/

Ja już po wyleczeniu nogi, tak więc do zobaczenia na drogach :smile: 

flm_1465482882__2016-06-06_144813.jpg

flm_1465482907__2016-06-06_144819.jpg

flm_1465482938__2016-06-09_162629.jpg

Bardzo ładny sprzęt. Paski na kołach są spoko. Ja jednak preferuje pasek w jednym kolorze.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

84c17675b24ab986ef9319950bd86830.jpg

Zdjecie ze stelaża :-)

Wysłane za pomocą kożucha z mleka :-D

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

╭〔︶︵︶〕

Paski odblaskowe dobrze nie wyglądają, ale wiadomo - widoczność przede wszystkim :biggrin:

Piurel, piękna ta RR-ka, jednak wydechy poprowadzone pod ogonem to jest to ! <3 

hubert, Niestety ostatnio bywam dość mocno uwiązany czasowo do różnych obowiązków, ale jeżeli tylko by się udało, to chętnie się piszę na jakąś przejażdżkę :smile: Co dwie VFR-y to nie jedna :P Tylko delikatnie i kontrolnie, bo jeszcze się zaznajamiam ze sprzętem :biggrin: W razie czego wal na priv :smile: 

Paski odblaskowe dobrze nie wyglądają

No u mnie są odblaskowe i widzisz jak wygląda. W dzień to normalny czerwony pasek :smile: 

╭〔︶︵︶〕

wiem wiem, miałem takie w Hornecie u siebie, też czerwone odblaskowe. Tu myślałem bardziej o białych, ale chyba się wstrzymam póki obecne mnie jeszcze nie doprowadzają do wizualnego szału :P 

elegancka sztuka,jezeli mialbym kupowac turyste to wlasnie VFR : ) no i ten silnik V4 kozak! :biggrin:

• 1 rok później...