Skocz do zawartości

Otwarcie Sezonu Motocykli I Pojazdów Zabytkowych Licheń 2016

ro6ert

Rekomendowane odpowiedzi

Trasy proponowane, więc do modyfikacji, przed wypadem ustalimy szczegóły. Przelot Topola - Kłodawa jak najbardziej słuszna propozycja :smile:

Przelot Topola - Kłodawa jak najbardziej słuszna propozycja :smile:

Czy taka słuszna to się okaże, z tego co pamiętam akurat ten odcinek drogi pozostawia wiele do życzenia. Kto ma stare plomby w zębach może je pogubić :hihi:.

akurat ten odcinek drogi pozostawia wiele do życzenia

Bez przesady, byłem w poprzednią niedzielę i przeżyłem.

Przejazd ma być rekreacyjny więc nie róbmy tragedji

Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć :smile:

Ale jeśli wszystkie okoliczności będą sprzyjały to proponuje wszystkim chętnym na wycieczkę   spotkać się o 9:15 w sobotę na stacji BP na aleksandrowskiej

Miejsce zbiórki i czas aktualny nadal ? Bo może się wybiorę ?

Pytanie do autora tematu :smile:

Nie planowałem, ale jednak się wybiorę.

na 99% będę w wyznaczonym miejscu.

Panowie odradzam przejazd z Topoli na Kłodawe. Dziury jak cholera. Lepiej na krosniewice, albo na Kłodawe ale przez Grabów itd. My ruszamy ekipą z łęczycy o 10 mamy zbiórkę, możecie się dołączyć :smile:

No to my o 10 pod tzw zegarem w leczycy będziemy, na parkingu pod urzędem miasta. Parę minut po będziemy ruszać na Kłodawe, SanPaulo itd. Jak się dogadacie to dajcie znać czy lecimy razem czy osobno

Choć jechać nie mam zamiaru - to jako "weteran" tej trasy (w sezonie  srednio co dwa tygodnie) zasugeruje.

Jeśli nie autostradą to może na Uniejów; Dąbie Koło., Z Koła na Włocławek (droga 270 na Brdów) i przed Brdowem na rondku w lewo na Sompolno. Na całym odcinku od Dąbia do Brdowa jest nowa nawierzchnia bez dziur bez kolein - troche lasów po drodze.

Tras z Koła przez Osiek lub Kramsk nie polecam sporo dziur na drodze

Kilka słów wyjaśnienia ode mnie

Miejsce zbiórki i czas aktualny nadal ?

Pytanie do autora tematu

Jestem "autorem wątku", ale już nie organizatorem wycieczki.

Dlatego nie organizuję przejazdu, nie prowadzę kolumny motocykli, ani nie biorę żadnej odpowiedzialności za innych.

W świetle obowiązującego prawa na przejazd w kolumnie więcej niż 10 pojazdów trzeba mieć zezwolenie.

Stąd proponowane miejsce zbiórki jest jedynie po to, by się zebrać i następnie w podgrupach udać się w swoim tempie, swoimi trasami do celu wycieczki.

Proszę zwróćcie uwagę, że jeździmy z różnymi prędkościami, na różnych motocyklach (125ccm, chopper, sport, etc), niektórzy lubią zap***ać, inni wolą podziwiać po drodze przyrodę.

Dlatego proponuję podczas zbiórki podzielić się na grupki po ~6 moto z podobnym nastawieniem co do przebiegu i tempa trasy.

A spotkamy się i tak na parkingu pod bazyliką w Licheniu :smile:

LwG

Ale się rozgardiasz robi :blink: .

Podsumowując, spotykamy się w kilka maszyn o 9:15 pod BP na Aleksandrowskiej i o 9:30 (po zatankowaniu pod korek) jedziemy w stronę Lichenia przez Łęczyce, Babiak, Sompolno itd. Jeśli są chętni na wspólną wycieczkę to zapraszamy :smile:. Na miejscu uzgodnimy szczegóły i tyle w temacie. Nie będziemy teraz się rozwodzić o prędkościach, stylu jazdy, dzielić na grupy i podgrupy, oraz przez jaką miejscowość jedziemy czy też omijamy.

Celem jest przyjemność z jazdy :riding: .

Do zobaczenia LwG.

Dokładnie, ja się trzymam pierwszej wersji (9;30 wyjazd z BP, trasy z pierwszych linków), a kto jak i czym przyjedzie to się okaże bo tu będzie dyskusja na 15 stron a jak przyjdzie co do czego zjawią się trzy osoby.

PS. Czupryn, nie wiem czy czytasz temat ale od 9;30 do 10'ej to my raczej do Łęczycy nie zdążymy  ;)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Zakończenie jest o 15 a ślub kolegi w Lubani około 17 można by było zrobić obstawkę w zacnym gronie w drodze powrotnej z Lichenia.

Gratuluję fantazji, też lubię nieraz pobłądzić, ale określenie "W drodze powrotnej" to już szczyt optymizmu.