Skocz do zawartości

Polecane Firmy Ubezpieczeniowe, Świadczące Ac Dla Motocykli

rescuer

Rekomendowane odpowiedzi

mordeczko skontaktuj się z Przemkiem, masz do niego rzut beretem i ci wszystko wyliczy gdzie najtaniej 693-188-184  Jackowi ostatnio przyszła wycena to za hanke cb1000r ac wyszło 1300

No tak, ale jeśli chodzi o AC to argument ceny nie powinien być najważniejszy, ale to jak wyglądają wyłączenia z odpowiedzialności w umowie oraz jak wygląda wypłata odszkodowań i ile nerwów ona kosztuje. Bo kase to każdy chętnie weźmie ale w drugą stronę to już bywa ciężko.

Jeśli o mnie chodzi, to mam kiepskie doświadczenia z AXĄ i Compensą - wprawdzie w obu przypadkach likwidowałem szkody z OC sprawcy ale walka była o każdy grosz.

Pozytwywne opinie (przykłady z mojej rodziny) słyszałem o PZU i tu obecnie mam polise.

wiadomo ze wszystkie te "firemki" linki axy i inne duperele tak działają, ja po roku z mdirect jeszcze się wojuje żeby za ciuchy wypłacili, pzu, warta mają swoją renomę której nie koniecznie chcą sobie popsuć ale to też nie jest pewniak że w razie czego będzie wszystko jak na papierku 

Kolega z pracy miał bmkę e60 i się chwalił, że ma AC + OC za 900 zł (nie pamiętam jaka firma ale nic znanego). W końcu jacyś amatorzy próbowali mu ją zwinąć z pod bloku niestety nieskutecznie demolując przy okazji drzwi i stacyjkę. Koszt naprawy w serwisie 7000zł. Kontakt z ubezpieczycielem wyglądał tak:

- Chciałem zgłosić próbę kradzieży

- Ukradli panu auto czy nie?

- Nie

- Niech pan przeczyta umowę i wróci jak ukradną.

Z pomocą allegro poskładał ją za 2kPLN które oczywiście wyłożył z własnej kieszeni.

Puenta taka - AC - AC nie równe i trzeba dokładnie czytać za co się płaci.

Niech pan przeczyta umowę i wróci jak ukradną.

No właśnie, nie ma dobrych i złych umów na AC, rynek oferuje pełen wachlarz i tylko trzeba czytać co się podpisuje i za co płaci. Oczywiście pojawia się "dobre i złe" gdy po uznaniu szkody przychodzi do wypłaty i wtedy jedni kombinują bardziej a inni mniej. 

Ja mam moto w Compensa bo taki był dealerski pakiet w dobrej cenie plus na AC nie ma żadnych durnych wyłączeń w stylu "tylko parking strzeżony". 

Natomiast z własnego doświadczenia polecam PZU, odbierałem odszkodowania z ubezpieczenia na życie, ze zdrowotnego i komunikacyjnego. Za każdym razem szybko i sprawnie. Nawet nie musiałem chodzić po oddziałach, założyłem sprawę na stronie, podałem numerki i przesłałem skany w PDF. Przy ubezpieczeniu na życie pani z jakiejś centrali sama do mnie zadzwoniła zwracając uwagę, że polisa była rozszerzona i mam prawo dochodzić jeszcze jakiegoś dodatku i żebym w systemie edytował wniosek który złożyłem to mi wypłacą większe odszkodowanie. Trochę byłem w szoku.

• 2 miesiące temu...

Gdzieś słyszałam, że roczne AC to około 10% rynkowej wartości motocykla. Ktoś może jeszcze spotkał się z podobnym stwierdzeniem?

Nie zawsze jest to regułą. Gdy kupowałem auto z salonu (nie ważne jakie), to dostałem opcje promocyjnego ubezpieczenia za OC + AC za 2,5 k zł. Czyli jak ławo policzyć, cały pakiet ubezpieczenia kosztował mnie jakieś 5,5% wartości auta.

Jeżeli chcesz wiedzieć ile zapłacisz za swoje AC, to polecam zapytać u jakiegoś doradcy, który ma dostęp do wielu ofert z firm ubezpieczeniowych. Możesz zapytać np tutaj https://www.proama.pl/ubezpieczenie_samochodu/ telefonicznie lub mailowo.

Wszelkie kwestie zwiazane z ubezpieczeniem załatwiasz zdalnie. Tzn polisa wysyłana jest na maila.

Edytowane przez Pitrx (wyświetl historię edycji)

Gdzieś słyszałam, że roczne AC to około 10% rynkowej wartości motocykla

W zeszłym roku wykupiłem AC za 5% wartości dla moto 2-letniego w Alianz.

Co ciekawe OC wykupiłem w PZU, ponieważ w Allianz wychodziło drożej, nawet jako pakiet z AC.

Nie zawsze jest to regułą. Gdy kupowałem auto z salonu (nie ważne jakie), to dostałem opcje promocyjnego ubezpieczenia za OC + AC za 2,5 k zł. Czyli jak ławo policzyć, cały pakiet ubezpieczenia kosztował mnie jakieś 5,5% wartości auta.

Średnia promocja, ja dostałem dealerski pakiet ubezpieczeń oc+ac+nnw za niecałe 3,5% wartości zakupu.