kamil9021 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam.Jestem nowy na forum, przeglądałem sporo stron i nie mogę dalej poradzić sobie z problem jaki mnie spotkał po zimie. W moim Bandicie po zimie przestał działać obrotomierz i wyświetlacz, reszta działa ( kontrolki, awaryjne na zegarach, podswietlenie). Czysciłem kostki od aku do zegarów, rozebrałem zegary ale nie widze tutaj ani zimnych lutów ani nic w tym stylu, nie znam się na elektryce jakoś dobrze dlatego wole podpytać tu kolegów/koleżanek. Posprawdzałem w kostce plusy i minusy wychodzące na zegar z zarówką. Wychodzi na to że jest 6 minusów i 6 plusów. Tyle, że tylko tak jakby dwa plusy działają.... bo dokladając kabelek do tych dwóch plusów (osobno) wszystkie 6 minusów działa. Pozostałe 4 milcza próba plus do plusa, plus do minusa. Żarówka milczy. Zaraz postaram się wrzucić zdjęcia kostki i podpisze które działają. Niżej wstawie pare zdjeć zegarów. Może ktoś pomoże? czerwony- plus ( 2 plusy działające na drugim foto w kółku) niebieski- minus Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez kamil9021 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi