Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Honda Cbr 600Rr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rzuć cenę za te wentyle. Dobry patent.

Live my life like I'm a beast.

Opublikowano

Rzuć cenę za te wentyle. Dobry patent.

Cena jak za spinki do mankietów :biggrin:

https://www.puig.pl/hi-tech-koncowki_podnozki/zaworki_do_kol_90_stopni-c009009.html

Ale przynajmniej nie będę się brudził lub parzył ręki o tarcze.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

co do wentyli to słyszałem kilka opinii że jest problem z wyważeniem koła przez takie gówienko

Opublikowano

co do wentyli to słyszałem kilka opinii że jest problem z wyważeniem koła przez takie gówienko

Szczerze mówiąc to mi to przez myśl przeszło nawet..

Zobaczymy jak będzie. Jak coś to odeślę.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Wymiana oleju w lagach oraz przy okazji uszczelniaczy i ustawienie zawiasu wstępnie pod moją wagę

Jak już robisz przód to zrób i tył. Jak przód będzie po serwisie a tył nie to tylko możesz pogorszyć sprawę. Przód bez tyłu i na odwrót nie będzie dobrze pracować. Jak i tak moto będzie rozbierane to tylni zawias wyślij go do BFG albo LTD34 - 5 dni ze wszystkim i masz pro zrobione. (w sumie na Twoim miejscu przód też bym tam wysłał) 

Opublikowano

Jak coś spitolą to wtedy tak zrobię. Zagaję o zrobienie tyłu jak będą brać moto na warsztat.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Jak coś spitolą to wtedy tak zrobię. Zagaję o zrobienie tyłu jak będą brać moto na warsztat.

Przód to jeszcze pół biedy, można nawet samemu ogarnąć w garażu bo to prosta sprawa jest ale do tyłu trzeba już mieć maszyny (próżniowe) i specjalne klucze, już nie mówiąc o maszynach dzięki który tak na serio można ustawiać pod Ciebie dobicie i odbicie (bo SAG to przed domem się ustawia). Więc jak nie mają tego a powiedzą że zrobią to olej ich bo istnieje możliwość, że mogą coś popsuć. 

Opublikowano

Więc jak nie mają tego a powiedzą że zrobią to olej ich bo istnieje możliwość, że mogą coś popsuć

Zapytam jak to robią i podejmę decyzję.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Wujas, jak ktoś się ch*ja zna to takie bzdury gada :biggrin: Jeździłem z tymi wentylkami, które fabrycznie Triumph zamontował i zero problemów przez ponad 3 sezony, a wygoda pompowania kół niewyobrażalna. Dla osób, które planują jechać na tor - tym bardziej, bo tarcze hamulcowe gorące jak gimnazjalistki w walentynki, a opony obite w koce grzewcze zabierają sporo przestrzeni = dostępności do wentyla standardowo ustawionego, jak siusiak 9'letniego chłopca na Komunii siedzącego w ławce z dziewczynami. 

Minus taki, że jak nie masz zamiaru zmieniać opon w najbliższym czasie, to montaż takiego wentylka przewyższa kwotę jego zakupu, bo trzeba zdjąć aktualne opony z felg, wyważyć na nowo itd. 

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Suchy masz takie porównania że Trynkiewicz dałby Ci lajka :biggrin:

Live my life like I'm a beast.

Opublikowano

Minus taki, że jak nie masz zamiaru zmieniać opon w najbliższym czasie, to montaż takiego wentylka przewyższa kwotę jego zakupu, bo trzeba zdjąć aktualne opony z felg, wyważyć na nowo itd.

Wymieniam tył i przód na Metzeler  m7rr i własnie dlatego kupiłem je, bo ciągle ręka oparzona lub ufajdana jak jechalem na tor :biggrin:

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

Suszi dla tego powiedziałem tylko że słyszałem i nie potwierdzam tego żadnymi badaniami :biggrin:

a co śmieszniejsze słyszałem to od jednego z łódzkich "serwisantów" motocyklowych :P

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moto odebrane.

Pełen serwis zrobiony czyli, nowe gumy tył i przód Metzeler m 7 rr, olej w lagach plus uszczelniacze nowe, zawory i rozrząd sprawdzone i nie wymagały ingerencji więc silnik po otwarciu i rewizji został zamknięty i oceniony na miodzio.

Doszły gadżety w postaci Stomgripow i frotki na zbiorniczek plynu hamulcowego

Nawinąłem ok 40km i nowe nastawy zawieszenia są spoko na ulice, ale będę musiał utwardzić trochę, gumy są rewelacyjne. Mimo niskiej temperatury dawały czytelny feedback i fajnie trzymały. Szybko łapią temp.

73d140960c71be8385ea026a5bf38736.jpg

Sezon się rozpoczął.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Very Nike ...:smile:

Sent from my iPhone; spelling might vary because I have fat fingers.

A frotka na łokieć , jak sie pot pojawi na czole dobrze mieć :smile:

Sent from my iPhone; spelling might vary because I have fat fingers.

Opublikowano

Panie, gdzieś nabył stompripy i za ile?;d

Opublikowano

Wszystko w internetach kupuje.

Stompy są chyba z owiewki24.pl czy jakoś tak.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Najlepiej w necie, bo taniej ;)

Dla mnie to też oszczędność czasu.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Troche polatane, moto się fajnie trzyma.

Mała awaria wczoraj wyszła, a mianowicie podczas dobrego upalania z Mateuszem, Radkiem i Ewelina wywaliło mi Two Brothersa 😀

b9052defac5509af4c4d5f618a32ecae.jpg

Moto juz sie składa.

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

Tak.

Dzis byłem obczaić, ale nie miałem jak odebrać. Dźwięk się zmienił. Jutro odbieram.

naprawiony?

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Troche polatane, moto się fajnie trzyma.

Mała awaria wczoraj wyszła, a mianowicie podczas dobrego upalania z Mateuszem, Radkiem i Ewelina wywaliło mi Two Brothersa

b9052defac5509af4c4d5f618a32ecae.jpg

Moto juz sie składa.

Nie to żebym nie mówił :/ W związku z karbonowym wydechem.

Opublikowano

Taaa...

Jakbyś wykrakał wtedy w sklepie

Ale juz ogarnięty i przetestowany.

╭〔︶︵︶〕

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ostatnie pierdoły dotarły.
Tankpad i paski na koła.

27ea1a7b290299b085a7efb4ba100cd5.jpg5071538e408bafcdd41feb573532e220.jpg

Teraz już tylko dbanie i jeżdżenie a na koniec sezonu poszuka nowego pana.

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

╭〔︶︵︶〕