Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Kategoria A1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam planach zacząć uczęszczać na kurs z kategorii A1. Możecie mi powiedzieć ile mniej więcej wyniesie wszystko, wszystkie jazdy, egzaminy itp biorąc pod uwagę gdyby udało mi sie za 1 razem ? 

Opublikowano

Wyrabiasz PKK, do którego są potrzebne zdjęcia, czyli jakieś 30 zł. Zapisujesz się na kurs, powiedzmy 1000zł, badania lekarskie 100zł. Przechodzisz teorie i praktykę, idziesz do WORD'u płacisz za teorie 30 zł, za praktykę 180 zł. Zdajesz, opłacasz prawko 100zł i to wsio.

1440 zł

Opublikowano (edytowane)

Trzeba włączyć tryb szukaj!!!

Powinieneś się zmieścić w 1700 zł. kurs 1200, egzamin 210, lekarz ???,  zdjęcia, blankiet 100,50 + dojazdy

http://turbo.auto.pl/nasze-uslugi/kursy-motocyklowe/

http://auto.dziennik.pl/jednoslady/artykuly/455984,prawo-jazdy-na-motocykl-jaka-kategoria-ile-kosztuje-kurs-i-egzamin-ceny.html

Edytowane przez trafic (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kurs minimum 1200, badania 200. Do tego chociaż jakaś rękawica, kominiarka jeśli jeszcze tego nie masz.

Ja robiłem pełne A i całkowite koszty (kurs, dodatkowe godziny, badania, egzamin, blankiet, rękawice) wyszły dokładnie 2000zł.

GS500 icon3.png

Opublikowano

Okej. A biorąc pod uwagę czas i jeśli będę starał się robić to w miare szybko wszystko to ile może zająć to wszystko ? Łącznie z czekaniem na termin etc 

Opublikowano

Zależy jak będziesz miał rozpisane jazdy. Myślę, że minimum 6 tygodni.

GS500 icon3.png

Opublikowano

Ja zrobiłem kurs w równy miesiąc , zrobiłbym to szybciej ,ale instruktorzy mieli urlopy akurat :smile:  Później tylko czekałem już na teorie i praktykę. Za kurs z badaniami zapłaciłem 1000 zł :smile:  no i do tego doliczyć koszta egzaminów w wordzie i wyrobienie plastiku.