Kovalchuck Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Siemanko szukam kogoś kto pomoże wybrać najlepszy kredyt na rynku! Biorę pod uwagę kredyt MDM, ale z tego co mi wiadomo to jest jeszcze tylko przez 7-8 dni roboczych. Czyli praktycznie niemożliwe żeby z niego skorzystać Jeśli ktoś pracuje w tym temacie zapraszam na PW. 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Najlepszy kredyt wybierzesz sam, nie potrzeba do tego żadnego doradcy. Ale potrzeba czasu, a tego zostawiłeś sobie bardzo mało. Bierz dzień wolnego, idź bezpośrednio do kilku banków, aktualne oferty zobaczysz tutaj: http://www.kred.pl/- policz sobie, który oferuje najniższy całkowity koszt kredytu i które warunki najbardziej Ci odpowiadają. Mam na mysli np. konieczność posiadania konta, karty, utrzymywanie wpływów, ubezpieczenia, warunki wcześniejszej spłaty, wysokość hipoteki czy koszty aneksów. 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Nie proszę o rady tylko o usługę osób profesjonalnych. Z tego co mi wiadomo każdy kredyt polega na umowie pomiędzy kredytobiorcą a bankiem. Osoba taka dodatkowo pobiera prowizję od banku za wybór danej placówki i dodatkowo negocjuje warunki kredytu. Ty idąc do banku poznajesz ofertę dla szarego kowalskiego. Podobna sytuacja co z ubezpieczeniami napiszesz sam ch*ja dostaniesz odszkodowania, oddasz do ludzi którzy się tym zajmują i dostaniesz więcej niż oczekiwałeś odliczając już prowizję! 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Doradca to tylko pośrednik, żyje z prowizji i takich usług unikam. Ty idąc do banku poznajesz ofertę dla szarego kowalskiego. jako szary kowalski dostałem z banku lepszą ofertę niż oferowali doradcy Nie proszę o rady tylko o usługę osób profesjonalnych. powodzenia w walce z czasem 1 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jeśli mam być szczery słyszałem że mdm na taki okres czasu jak 30 lat nie wychodzi wcale lepiej niż zwykły kredyt hipoteczny. Nie zamierzam kupić mieszkania w ciągu 8 dni więc nie będę walczył z czasem. Jak się nie złapie trudno. Mimo wszystko dzięki za uwagi. 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Piotr Mucha: 66 siedem 8752 trzy osiem 1 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Ty idąc do banku poznajesz ofertę dla szarego kowalskiego. I teraz wszystko zależy od Ciebie co z tym zrobisz. Ja biorąc kredyt na mieszkanie zrobiłem tak: 1. Szukanie po internecie (strony banków). 2. Wizyta w wybranych 7 bankach. 3. Wzięcie PISEMNEJ oferty z tych banków. 4. Ze wszystkimi papierami idę do tego który mi najbardziej odpowiadał. 5. Mówię kolesiowi "w sumie wziął bym u Was ten kredyt, ale patrz pan, tutaj w banku X prowizja o połowę niższa" 6. Do już najlepszej oferty mam o połowę niższą prowizję, biorę na to papier. 7. Idę do innej placówki tego banku, pokazuję papier z poprzedniej oraz wybrany papier z innego banku. 8. Kolejne obniżki. 9. Procedurę powtarzać, aż już rzeczywiście widać będzie że nic nie opuszczą. 10. Na końcu idziesz do doradcy kredytowego tylko po to, żeby móc pośmiać się z oferty którą ma dla Ciebie w porównaniu z tym co sam sobie wynegocjowałeś. Zajęło mi to około 3 dni, ale licząc pi razy oko zaoszczędziłem prawie 10k pln na wejściu (prowizje, ubezpieczenia, kosztorysy, operaty, sraty itd). Ile zaoszczędziłem na całym kredycie trudniej już policzyć, plus banki nie są tak skore do negocjowania oprocentowania i marży jak do rezygnacji z opłat wstępnych. Tak czy siak uważam że było warto. Pomysł wziął się z kupowania auta, trzy dni jeździłem między TRAX a BSP wożąc pisemne oferty i tnąc cenę tak długo, aż zaczęli już dokładać gratis bzdury w stylu gumowych dywaników bo niżej z ceny zejść nie mogli Uwaga - nie działa przy kupowaniu Yamahy, łódzki dealer w odpowiedzi na "w Sieradzu jednak lepsza oferta" mówi "to niech Pan kupi w Sieradzu" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 I dla mnie taki gosc bylby do wywalenia. Sory za ot. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek30 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Orientujecie się czy można jeszcze kupić mieszkanie w programie mdm? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Jestem na bieżąco i mam dla Ciebie smutną informację już nie można ... Dodatkowo ten projekt już został zamknięty i nie będzie więcej środków !! Teraz słyszałem że ma być jakiś projekt pod wynajem mieszkań dla młodych a nie pod zakup ... Ja byłem ostatnim rzutem laska tydzień później po nas składała wniosek i już jej nie przyznali. 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Policz calkowite koszty przy mdm i zwyklym kredycie...to wcale nie jest takie atrakcyjne w calym przedziale czasowym..ps. wyzej koledzy mieli racje ..samemu 3-4 dni lazenia..potem wybranie 3 bankow..zsumowac i 2-3 dni negocjacji"uuu..slabo tam mam lepiej" zbilem marze i inne dziwne dodatki...a openfinance wymiekal na starcie..i obudzili sie drugi raz po roku;)))) Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Fakt to muszę przyznać, my skorzystaliśmy z pomocy ,,doradcy" który był w ch*j nie ogarem ... włącznie z tym że źle złożył wniosek do banku :/ MDM jest o tyle fajny że to (ok.20tys na maxa) co dostaliśmy od razu wchodzi na wkład własny. Byliśmy też przygotowani na brak tego dofinansowania ale zawsze zostaje ci Garaż gratisem albo pierwsze 20 tyś na umeblowanie twojego gniazdka .... druga sprawa jest taka że nie mam czasu ani ochoty spędzać tyle czasu w bankach ludzie mają z tego kasę od banku. i TAK TO POWINNO WYGLĄDAĆ. Gospodarka by się kręciła, a że polak taki jest że wszystko chce zrobić sam to inna kwestia. Smutno jest że ludzie zajmujący się takimi rzeczami nie są profesjonalistami tylko sprzedawcami do banków gdzie dostaną największy %. Powiem tak... ja trafiłem masakrycznie na doradce (dodam że z polecenia) bo później sam mu tłumaczyłem co jest do czego i Bogu dzięki że nie muszę mu nic płacić bo bym go chyba rozpierdolił jak by chciał wziąć ode mnie jakiś grosik. W tym wszystkim sprawę uratował pan Wojtek z banku PKO S.A który nadrobił wszystko za leszcza z openfinance Podsumowując mieszkanie kupione warunki zadowalające 1 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Openfajans i wszystko jasne sprzedawacze kredytów ubrani w tanie garnitury poszedłem tam kiedyś namówiony przez kolegę, 4 lata wydzwaniali, żebym kredyt wziął - nigdy więcej tam nie zawitam :/ Edytowane 11 Października 2016 przez karwoj25 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi