Skocz do zawartości

Moto Od Pierwszego Właściciela Na Co Zwrócić Uwagę?

Faza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na co zwrócić uwagę kupując moto od pierwszego właściciela, który nabył sprzęt w polskim salonie?

Wiadomo powinien być zestaw fabrycznych narzędzi, polska instrukcja i to tyle co przychodzi mi do głowy. O czymś jeszcze nie pomyślałem? Ktoś coś podpowie?

Pozdrawiam

Zadzwonić bądź pojechać na kawkę do tego salonu i pogadać chwilę z chłopakami tam ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Noo jak od pierwszego to oprócz narzędzi powinien mieć ze dwa kluczyki do stacyjki  :rolleyes:

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Jeżeli to możliwe, poprosić o dokumenty z zakupu- czy coś się nie zmieniło- kierownica, szyba (na przykład nie kojarzę, by ktoś zmieniał szybę wysoką na niską z innego powodu, niż zniszczenie) itp- jeżeli się nie zgadzają, to czemu.

Edytowane przez Logan (wyświetl historię edycji)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Narzędzia niekoniecznie. Zależy jaka marka, bo nie przy każdym motocyklu są w zestawie. Poza dwoma kluczykami może być trzeci kluczyk serwisowy. Dane z wpisów w książce przeglądów można zweryfikować w serwisie jak to jaquzie wspomniał, oraz być może porównać przebieg w centralnej ewidencji pojazdów https://historiapojazdu.gov.pl

Wiadomo powinien być zestaw fabrycznych narzędzi

faktycznie zacząłeś od najważniejszego...

ja bym podjechał do salonu... pstryk w kompa i masz czarno na białym co i kiedy było działane

w zależności od marki ilość kluczyków ( często od sprzedawcy dostajesz jeden i w dodatku dorabiany co dla mnie eliminuje na starcie )

dowód zakupu, książka serwisowa z wpisami itd itd

Edytowane przez adek (wyświetl historię edycji)

• 4 tygodnie później...