cichy Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Siema!! W związku z nadchodzącym sezonem jeżdżę już 2gi tydzień i szukam FZ1. Interesuje mnie egzemplarz idealny i z tego co zauważyłem, to nikt nie sprzedaje ładnego moto tanio a już troszkę ich obejrzałem. Cena do niskich nie należy jak za ten rocznik. Mam obawy co do spawów ramy, patrząc na zdjęcia z lewej strony moto (siedząc na nim) na ramie na samej górze spawu jest taki babol, jednak dalej to wygląda ok Może ma ktoś na tyle wprawne oko, żeby powiedzieć coś o tym spawie Jestem bardzo zdecydowany, tylko ten spaw.... Oczywiście sprzedawca zarzeka się, że jest idealny, piękny, że nawet nie ma potrzeby zdjęć dosyłać link do aukcji: http://otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-1-fazer-gwarancja-1wl-serwis-aso-jak-nowy-kufer-ID6yh7NT.html Gościu dosłał zdjęcia spawów. O ile do pierwszego zdjęcia nie mam zastrzeżeń, to nad drugim się zastanawiam. [/url] Edytowane 9 Lutego 2016 przez cichy (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie znam się zbytnio na motocyklach ale pracując w branży spawalniczej nie raz widziałem różne bobki,napoiny w nowych motocyklach. Jest to spowodowane wypełnieniem krateru bądź czegoś innego. Sporo producentów wykonuje spawanie robotami ale i tak się zdaza w procesie końcowym, że i tak kontrola jakości musi dospawac coś ręcznie i z tego powodu bywają różne bobki. Jeśli reszta wygląda dobrze to raczej nie powinno być nic złego. Obserwowałem tego sprzedającego od dawna i zawsze miał fajne motocykle w ofercie gdzie praktycznie motocykl był przygotowany do sezonu. Zdjęcia fajne, dokładne z chęcią przeglądałem jego oferty. Szukałem opini w necie i ludzie sobie chwalili sprzedającego. Prawie kupiłem od nich Fazera ale ktoś mnie ubiegł Najlepiej podjechać z jakimś specem, ale to pewnie wiesz. Jechać jeśli fajny to brać i się cieszyć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 okej, super, dzięki za odpowiedź ! dam znać jak to moto wygląda faktycznie, bo mam zamiar się w weekend przejechać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 jak dla mnie spaw wygląda fabrycznie, w nowych sprzętach 100% nie bitych widywałem dużo gorsze spawy także śmiało, co do zakupu idealnego motocykla używanego to trochę jak byś szukał jednorożca do każdego będziesz coś musiał włożyć, chcesz idealny to idź do salonu. 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAFAY Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Te spawy w porównaniu do mojej kawy z salonu to są idealne... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naczelny Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 2 tygodnie to wcale nie tak dużo, nie zniechęcaj się Ja jak szukałem XX to trafiłem za pierwszym strzałem ideał od strony technicznej, do drobnych poprawek lakierniczych, jak szukaliśmy XX dla kolegi to przez ponad 2 miesiące, każdy motocykl do którego jechaliśmy był wg sprzedawców właściwie idealny;) nie znaleźliśmy przez kupę czasu nic czym dałoby się bezpiecznie jeździć, aż w końcu kolega kupił motocykl w miarę ok, ale z potrzebą zainwestowania w niego trochę kasy. Po samych zdjęciach nie decyduj czy kupować motocykl;) Oglądaliśmy takiego który wyglądał ok, nie było widać żeby był spawany czy coś, a jak puściłeś kierownicę to leciał na bok 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie jest prosto położyć taką napoinkę a jeśli ktoś ręcznie to zrobił to musiał to być fachowiec i moto jest lepiej pospawane niż w fabryce 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Zaje....e moto za fajną kasę - jeździłem FZ1s 3 lata.. I to naprawdę fajne moto. Oglądać i kupować 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 jeździłem FZ1s 3 lata. ale to czasy kiedy jeszcze młody i nie zdziadziały byłeś 2 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Tak... Stare dobre czasy 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsebastian1 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jeżeli motocykl byłby po wypadku to raczej spawy przy główce ramy powinny cie interesować niż po srodku motocykla. Jaki to musiałby być dzwon żeby motocykl na pół pękł. A te ze zdjecia to jak koledzy napisali są ok. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Jaki to musiałby być dzwon żeby motocykl na pół pękł. pamiętaj tylko że niektóre moto miały fabrycznie zjebane ramy np .kawasaki zx9 gdzie właśnie w połowie rama pękała i to bez dzwona 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi