ahmedd Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam dopiero chce zacząć przygodę z motocyklami sportowymi, otóż poszukuje motocyklu o pojemności 600ccm który nie będzie ciągnąć od dołu jak szalony. motocykl pierwszy próbowałem już jeździć bynajmniej udało się ruszyć i przejęciac kilka km na zx6r lecz ten motocykl ma za duży potencjał jak na pieszy i znajomi motocykliści doradzają mi Hondę cbr 600f3 lub suzuki gsx600f może ktoś z was jest użytkownikiem takiej maszyny i mógłby mi doradzić . . Dziękuję z góry za pomoc 0 Cytuj
Naczelny Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 ja miałem gsx600f na pierwsze moto, do nauki myślę że będzie oki. Motorek w sam raz na pierwszy sezon, do nauki. O F3 się nie wypowiem, bo nie jeździłem, ale mam teraz nieco większą Hondę i jakość wykonania pierwsza klasa;) Suzuki dosyć pancerne, ale też ciężkawe. Jedyne co, to pod koniec sezonu pewnie zacznie troche brakować mocy, ale jak się ją kręci wysoko, to aż tak źle się nie zbiera... Wg mnie ciężko o lepsze moto do nauki niż właśnie takie półsportowe 600 1 Cytuj
ahmedd Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam ,, Naczelny" kupując suzuki na co warto spojrzeć ? Będę raczej jechał z mechanikiem który motocyklami się zajmuje ale też chciałbym wiedzieć coś więcej na co mogę zwrócić uwagę 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Polecam wszystkie 3 części. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Lesiu94 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Cześć Sam zaczynałem od cbrki F3. Od dołu spokojna, a jak się wkręci na obroty daje sporo frajdy z jazdy;) na plus również pozycja, dzięki której można śmiało polecieć gdzieś dalej bez bólu nadgarstków. Ja jestem bardzo zadowolony z wyboru. 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 również zaczynałem od gsx600f z `93 i na pierwsze moto git, do puki ma olej w silniku to nie do zajebania piec, jedna prośba, zmień nick bo sie strasznie źle kojarzy z innym "bytem" z forum 3 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
ahmedd Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Do 7 tys myślę że z kombi w sumie 0 Cytuj
Naczelny Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Hmm, nie powiem Ci na co zwrócić uwagę, bo sam nie wiem. Nie jest awaryjna i nie zauważyłem jakiś słabych punktów Nie przeraź się jak odpalisz silnik, bo te suzuki są głośne, to normalne;) Świeżo po przesiadce, byłem w szoku co rano jak cichutko może chodzić motocykl na ssaniu:D zwróć uwagę czy jedzie prosto jak się puści kierownicę, i czy rama nie pospawana gdzieś. Ale jak mówisz że jedziesz z mechanikiem, to będzie wiedział co jest 5 Dorzuć do kombi i moto jakiś porządny łańcuch, blokadę czy coś. Moja suzuki została skradziona Za 7 koła kupisz spokojnie nowszą, ładniejszą po liftingu, ale silnik i właściwie cały sprzęt jest ten sam, główne różnice to wygląd zewnętrzny i zredukowana moc. Ze względu na nieco większą moc i lepsze ceny, myślę że starsze modele też są godne rozważenia. 0 Cytuj
Rogal Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Cześć! Najtańsze kombi to tak z 1200, buty do kombi 500 (sportowe, bo są tańsze ale sportowo turystyczne) rękawice z 200. + kask. Czyli masz jakieś 5000... do tego serwis po zakupie. Jakiś olej, filtry + sprawdzenie moto to tak najmniej 500.To Ci daje około 4,5 k na sportową 600. Nie jest to duży budżet ale coś tam na pewno kupisz.Osobiście w takiej cenie wyrwiesz jakieś zx6r, na co namawiam i polecam bo to fajne sprzęty. No i realne w tej cenie i i jest ich spory wybór. Nie zgodzę się z mocnym dołem... zx6r zaczyna dopiero ciec od 7 tysięcy... A poniżej jest bardzo spokojnie. Załączam bardzo fajny artykuł o sportowych leciwych 600... Zatytułowany jest Sportowe 600 za 10 tysięcy. Artykuł trochę ma, wiec opisywane tam motocykle są już tańsze. Polecam bo prócz kwestie każdego z najbardziej popularnych modeli, gsx, zx6r czy cebra porusza ich przeznaczenie i możliwe wady. http://www.scigacz.pl/Sportowe,szescsetki,za,10,tys,zl,da,sie,kupic,13650.html 0 Cytuj ...
Rekomendowane odpowiedzi