Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Prawo Jazdy Kat A, Zmiany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głupota, że likwidują, czy głupotą jest mini gymkhna ? Z punktu widzenia kandydata, wolałem żeby było jak kiedyś tj. ósemka i slalom, aktualnie sądzę, że da się to zrobić i raczej nikt przez przypadek nie zda, więc chyba pozostałbym przy tym. Jednak nie jestem przekonany czy Gladius jest odpowiedni na moto szkoleniowe, w innych miastach jest xj6, wydaję się być lepszym rozwiązaniem. 

Opublikowano

Panowie nie me co się spinać ważność jest uprawnień a nie dokumentu lekarz może teraz max wystawić ważność badania lekarskiego na 15 lat. Po tym terminie idziemy robić nowe zaświadczenie o zdolności do kierowania i nowe zdjęcie aktualne i z tym udajemy się do wydziału komunikacji i wystawiają nam drugi blankiet . To jest tak samo jak ktoś ma okulary dostaje wtedy badanie max na 10 lat i po upływie tego terminu musi udać się do lekarza i zaświadczeniem udaje się do wydziału komunikacji po plastik na następny okres .a kierowcy kat C i D muszą przynieść dodatkowo zaświadczenie psychologiczne a jeżeli pracują zawodowo zaświadczenie o odbyciu szkolenia na przewóz rzeczy lub ludzi . Koniec  kropka .

Opublikowano

O widzisz, i to dobra wiadomość. Nie do końca rozumiałem dlaczego jest to traktowane jako jedno zadanie, a w przypadku podparcia na ósemce już się stresowałem, że nie mam możliwości błędu na wolnym.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odnośnie ważności i terminowości Prawa Jazdy. Byłem dzisiaj wyrabiać PKK i pani, nawet miła, powiedziała, że lutego 2016 znowu są kategorie bezterminowe. Tzn, dla tych którzy już mieli, czyli tak jak powinno być w normalnym państwie.

Jeżeli będzie tak jak mówiła, to dokument ważny będzie 15 lat i datę uprawnień B, B1, AM będę miał bezterminowo. A kategorie A, A2, A1 na 15lat, bo tak teraz dają, a po 15 latach właściwie dostaję tylko nowe prawko, nawet jest możliwość, że bez dodatkowych badań.

No ale jak wspólnie ustaliliśmy, u nas nigdy nic nie wiadomo i to się może pozmieniać tysiąc pińcet razy.