Skocz do zawartości

Suzuki Bandit 1200

Janusz 76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym zakupić motocykl typu NAKED,  bardzo zainteresował mnie SUZUKI BANDIT 1200  z 2002 roku z przebiegiem 40 tys km ( serwisowany ) na co mam zwrócić uwagę przed zakupem ?

Będzie to mój pierwszy motocykl po długiej przerwie ( 20 lat ) wiem , że  wiele osób pewnie mi odradzi z uwagi na długą przerwę ale jestem tym modelem zachwycony i po prostu muszę go mieć.

Czekam na wasze porady za pomoc z góry serdecznie wszystkim bardzo dziękuję.

1. Założyłeś wątek w złym dziale - przeniosłem go w odpowiednie miejsce...

2. Czy dysponujesz linkiem do aukcji, posiadasz fotki, znasz handlarza lub prywaciarza, który sprzedaje ten egzemplarz, o którym piszesz?

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Witam, jest to prywatna osoba zakupiła motocykl w ubiegłym roku z Belgii od pierwszego właściciela ma dokumenty potwierdzające, że motocykl był serwisowany.

Sprzedaje go z powodu wyjazdu do Wielkiej Brytanii i braku możliwości garażowania obecnie stoi u jego kolegi w.piwnicy pod domem.

W najbliższą sobotę jadę po niego jeżeli jest taki jak mówi i oględziny to potwierdza będę bardzo szczęśliwy ☺

Janusz jeśli nie masz zdjęcia lub linku do ogłoszenia to nie wiele możemy pomóc w ocenie tego modelu.

Najlepiej zabierz ze sobą mechanika (od motocykli a nie od maszyn tokarskich)  który wesprze Cię w ocenie. Jeśli nie masz nikogo takiego to weź chociaż kumpla, najlepiej takiego który nie jest zapaleńcem i będzie chłodnym okiem patrzył i Cie trochę studził.

Możesz też zadzwonić do warsztatów motocyklowych i spytać ile kosztowała by taka ocena z podróżą. Sporo firm znajdziesz na naszym forum.

Na YT jest wiele filmów, które możesz potraktować jako instruktażowe przy zakupie, poniżej link:

https://www.youtube.com/results?search_query=ocena+motocykla+przed+zakupem