master611 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Znalazlem fajne moto sprowadzone z angli do polski,tylko ze...brakuje dowodu rej v5c; gosc twierdzi ze moto nie jest kradzione ani nic,ma dokumenty z suzuki polska potwierdzajace legalnosc pochodzenia itd itd...najbardziej mnie dziwi ze sprzedajdacy pracuje w angli i daje do zrozumienia ze jednak nie ma czasu na chodzenie i szukanie tego dokumentu; jest jakas mozliwosc zarejstrowania takiego moto albo zdobycia tego dowodu? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Metoda jest prosta, jeżeli masz numer rejestracyjny w UK to sam możesz sprawdzić kto jest właścicielem.Poprzez internet : https://www.vehicleenquiry.service.gov.uk/ Może słabo zna angielski i się blokuje. Jak zgłosi , że zgubił to mu przyślą drugi.Nie wiem czy pobierają opłatę ale nie będzie duża. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master611 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 nie mam nr rejestracyjnego a glupio mi dzwonic zeby podal generalnie jest to do ogarniecia? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 To jest podstawowa sprawa, nie ma dokumentów to nie kupujemy motocykla. nie chce podać vin lub nr rej. to nie zawracaj sobie tym głowy. Jakie są ceny motocykli to możesz zobaczyć na stronie autotrader.co.uk. Dowód rejestracyjny w UK istnieje w innej formie. Jest to, kartka formatu a4 podzielona na części tj. kto jest włascicielem, kto był nim wcześniej i punkty dotyczące sprzedaży. Jak nie masz tego dokumentu to nie mozesz wysłać do UK informacji o nabyciu motocykla i faktycznie jest on zarejestrowany na osobę w UK. Każdy radiowóz w UK ma działający komputer z wykazem pojazdów. Czy zapłaciłeś drogowe, podatek i tak dalej. Nie wiem czy muszę tłumaczyć ale nie kupuj motocykla bez tego dokumentu. Opcji jest wiele do dodatkowych kosztów. Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Krzysiek ma rację co do przepisów w UK - lepiej nie ryzykować szkoda czasu na dodatkowe problemy lepiej kupić i spokojnie jeździć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Jak nie ma Cię na miejscu to trochę ryzykowne. Możesz przy wyrabianiu nowych kwitów wezwanie na przegląd zerowy w UK a jeśli moto już w polsce jest no to lipa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi