KrzysztoFu Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Cześć,Czy ktoś wie, gdzie w Łodzi lub okolicach znajduje się serwis klimatyzacji który kompleksowo zająłby się regeneracją oraz nabiciem klimatyzacji czynnikiem R12? Ewentualnie czy ktoś ma zaufany serwis który podjąłby się przerobienia klimy ze starego czynnika na nowy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zapytaj się w Pabianicach na ul. Modrzewiowej. Nie pamiętam telefonu, jak jedziesz Partyzancką z Łodzi to za Sądem Rejonowym w lewo i znowu pierwsza w lewo. I już jesteś na Modrzewiowej. Zakład po lewo w podwórku. Ja byłem 2 razy. Zawsze dobrze, fachowo, szybko i tanio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmot.c Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jeśli chodzi o klime to firma Grapow na Śląskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorek26 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Kolego a w czym masz tą klimatyzacje ?? Generalnie możesz mieć problem żeby znaleźć czynnik R12 ale jeżeli klimatyzacja działała do samego końca to możesz śmiało nabić R134 są firmy które zmieniają węże gumowe ze starych na nowe ale jeżeli węże są w dobrym stanie to śmiało można zostawić i nabić nowym czynnikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jak jesteś z Teo (podpis) to możesz spróbować u typa z Taktorowej 95. Zajmuje się tylko klimatyzacjami i co nieco o nich wie. Ja zawsze do niego prowadzam fury jak mam jakiś problem z klimą. Tel. do niego: 601 trzy 9 trzy 887, zadzwoń najpierw do niego bo często robi na wyjeździe. 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Kolego a w czym masz tą klimatyzacje ?? Generalnie możesz mieć problem żeby znaleźć czynnik R12 ale jeżeli klimatyzacja działała do samego końca to możesz śmiało nabić R134 są firmy które zmieniają węże gumowe ze starych na nowe ale jeżeli węże są w dobrym stanie to śmiało można zostawić i nabić nowym czynnikiem Zgłębiałem ten temat i niestety nabicie klimy która działała na startym czynniku nowym może spowodować trwałe uszkodzenie sprężarki. Przede wszystkim w starych sprężarkach jest olej mineralny i zmieszanie go z nowym czynnikiem powoduje katastrofę. W nowych sprężarkach są już oleje syntetyczne. Z tego co się dowiedziałem aby przerobić starą klimę na nowy czynnik powinno się dokładnie przepłukać cały układ, zmienić wężę, oringi, skraplacz i dobrać odpowiedni olej. Temat dość zawiły ale wykonalny. Tak czy inaczej dzięki za podpowiedzi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Przy zmianie R12 na R134a wypadałoby też wymienić zawór rozprężny bo pracują przy nieco innych ciśnieniach. Poza tym zamiast R12 można zastosować łatwo dostępny propan-butan. Że palny ? Poczytajcie o najnowszym HFO-1234yf - to dopiero syf. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi