Skocz do zawartości

Jaka Szlifierka?

Prala0

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jak w temacie - szukam dobrej szlifierki i zastanawiam się czym w ogóle powinienem się kierować przy jej zakupie. Jesteście w stanie doradzić mi w tym zakresie? 

Edytowane przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji)

[...] ciekawość jest silniejsza od niechęci [...].

Ja posiadam niebieską "Boszkę"  GWS 850 CE

Made in Russia :decayed:

3 lata używam, jestem zadowolony.

Ps.

Posiada regulację obrotów.

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"

A swoją drogą... poważne pytanie ! jaki sprzęt polecili byście w warsztacie u sb ?? Jeżeli chodzi o szlifierki wiertarki i tego typu ,,małe AGD warsztatowe"

Bosch ??

Makita ??

Coś co jest dobre nie pier**l*** po 10 roboczogodzinach :smile:

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Jeśli chodzi o np małą szlifierę kątową to z czystym sumieniem polecam perlesa, ale bez elektronicznego" psa" który pilnuje przed przeciążeniem. Wytrzymała u mnie 13 lat,  a na wsi lekko nie ma. Po 13 latach padły szczotki!!! Jak padła całkiem kupiłem tej samej firmy tylko że z tym elektronicznym gównem i już mnie wkurza. 

Migomat esab c 170 trójfazowy- za***prza 5 lat. Zmieniam tylko gaz, drut i dyszę :smile:

wyrzynarki:

bosch linia gst.

Mam gst 135 ce. Profesjonalny grat. Wytargałem go za kilka stów używanego. Ale to tak zapiernicza, że robota to sama przyjemność :smile:

To tak na szybko

Edytowane przez Dawid Xrv (wyświetl historię edycji)

szlifierki i wiertarki praktycznie będą w ciągłym użytku, dlatego chodzi mi o coś konkretnego ,,perles" dobre info

dzięki  

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Z punktu pracownika reklamacji polecam:

Makita - dobry serwis, mało reklamacji.

Lincoln electronics - porządne spawarki, uzwojenia na transformatorach miedziane, MIGi tez dają radę na CO2 jak i na Aragonie.

Marki własne - kupowane na kontenery bez serwisu, czyli przy reklamacjach wymiana od ręki lub zwrot $.

Kärcher - jak nie mogą naprawić każą dać nowy sprzęt, trzeba w myjkę wjechać samochodem lub celowo uszkodzi żeby serwis nie uznał. Mało tego do mnie trafia.

Nie polecam:

Boscha - serwis odrzuca większość reklamacji zasłaniając sie zużyciem ekspl. Np szczotki nie podlegają reklamacji a inni bez problemu wymieniają. Klienci za***iscie narzekają.

Stanley - serwis ok, wszystko naprawiają ale prawo do dystrybucji tej marki ma kilka firm w Polsce (nu air, profix itp) ogromna większość to made in china. Niestety mało jest tego PRAWDZIWEGO stanley.

Topex, graphite - ogólnie ok, dla majsterkowicza. Profesjonalista bedzie moim stałym bywalcem reklamacji. Naprawiają prawie zawsze ale nie daje rady przy ciężkiej pracy, zwłaszcza młoty udarowe.

Zdecydowanie sp***dalać:

AEG - syf jak niewiem, mnóstwo reklamacji a serwis prawie nic nie uznaje. Najcześciej padają wkrętarki i osprzęt do nich. Szlifierki maja powykrzywiane wały a większe sprzęty maja takie przebicia ze wywalają roznicowoprądowy.

...

szlifierki i wiertarki praktycznie będą w ciągłym użytku, dlatego chodzi mi o coś konkretnego

Milwaukee, Hilti, Makita, Hitachi.... baaaardzo długo służyły mi też w warunkach warsztatowych wiertarki Sparky z Castoramy

Ale czasami nie warto przeceniać swoich sił i wystarczy wiertarka z Juli  ;)

Edytowane przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Wiertarka zielona celma kätøwka black decker,spawarka z marketu ( termik wymusza przerwy w robocie)

Nowa Celma to chińczyk nie polecałbym (mam starą zacna wiertarke Celme 500w mieszam zaprawę a żyje już z 20lat) , bosch niebieski to nie to samo co kiedyś. Milwaukee może i dobry ale drogi Hilti podobnie.

Od lat używam makity i biorę nawet do roboty prywatną bo jest dla mnie wygodna i poręczna.

Jeszcze się na tej marce nie zawiodłem a ceny ma przyzwoite.

Regulowanej prędkości nie polecam, chyba, że bardzo do czegoś potrzebujesz.

Makita też mój faworyt i chyba przy tym wyborze pozostanę, ale fajnie poczytać dobre opinie o producentach o których wcześnie w ogóle nie słyszałem :smile:

icon3.png Suzuki SV650s

• 10 miesięcy temu...

Makita też mój faworyt i chyba przy tym wyborze pozostanę, ale fajnie poczytać dobre opinie o producentach o których wcześnie w ogóle nie słyszałem :smile:

No właśnie też zastanawiam się nad zakupem szlifierki kątowej marki Makita. Takiej do max 700-800 zł. Do tej pory porzyczałem, ale policzyłem sobie, że lepiej jest zainwestować we własny sprzęt. Rzućcie okiem tutaj: http://phuabc.com.pl/szlifierki-katowe

Który z tych modeli będzie najlepszy pod względem ceny do jakości?

widzę, że jakie pytanie, takie odpowiedzi ;)

temat w dziale offtopic, więc.. niech się prężnie rozwija :biggrin:

ps. na działce mam Makitę, sprawuje się dobrze ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆