Skocz do zawartości

Killing The Streets

d1k3y

Rekomendowane odpowiedzi

Taak, za***ista produkcja.. Szczególnie podobała mi się jazda po chodnikach, ścieżkach rowerowych, wśród ludzi.

Wydaje mi się, że wszyscy wyżej jesteśmy zachwyceni umiejętnościami chłopaków, a nie tym gdzie je prezentują.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Ja rozumiem zdanie Nameless i nie dziwię się takim opiniom ludzi, którzy nie brali w tym udziału, a widzieli jedynie film. Na filmie wygląda to bardziej buńczucznie, niż było w rzeczywistości...ale o to chodzi w filmie, choć skutkuje to (jak widzimy) polaryzacją stanowisk.Pod linkiem do tego filmu opublikowanym przez ścigacz.pl pojawiło się pełno negatywnych opinii i w sumie nie ma się im co dziwić. Jedynie osoby, które bezpośrednio w tym uczestniczyły wiedzą, że np auta, które pojawiały się na skrzyżowaniach zazwyczaj należały do napaleńców, którzy nie chcieli poczekać jednej zmiany świateł, żeby się stunterzy mogli wyszaleć. Jazda po ścieżkach rowerowych odbywała się wtedy, kiedy nie było na nich rowerzystów, co do jazdy po chodniku przy ludziach to nie mam dla gościa usprawiedliwienia, ale był to incydent, a nie praktyka powszechna. Generalnie ci niebezpieczni ludzie, jeśli stwarzają zagrożenie to raczej dla siebie...o czym również można się przekonać oglądając film. Pozdrawiam :smile:

Na filmie wygląda to bardziej buńczucznie, niż było w rzeczywistości...ale o to chodzi w filmie

W 100% się zgadzam :smile: Wracając do wypowiedzi użytkownika Nameless - jeśli chodzi o ludzi, którzy uważają motocyklistów za dawców, nieodpowiedzialnych debili, albo po prostu morderców to i tak ich zdania nic nie zmieni. Jak zobaczą na drodze bohaterów filmu albo ludzi, którzy zachowują się podobnie będzie to dla nich potwierdzeniem wyrobionej wcześniej opinii, a jeśli zobaczą kogoś kto jeździ normalnie to pewnie stwierdzą, że ma już od cholery punktów i się boi o prawko albo jest po prostu wyjątkiem potwierdzającym regułę, że motocyklista to samo zło :smile:

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

To jest po prostu debilizm i skrajna nieodpowiedzialność. Jeśli motocykl ważący 200 kg wpadnie w grupę ludzi, czy dzieci, to może kogoś zabić. Umiejętności umiejętnościami, ale wystarczy chwila nieuwagi, jakiś wybój na drodze i o utratę kontroli nie trudno.

Z takim podejściem, to może nie wychodźmy z domów. Przecież nietrudno złamać nogę schodząc z krawężnika! A z pewnością statystyka takich właśnie wydarzeń jest większa niż statystyka potrąceń pieszych przez motocyklistów. Wg mnie jak chłopaki jechali to ścieżka rowerowa jak i chodnik był puste. Nie widziałem tam tłumów pieszych wychodzących z kościoła czy też pielgrzymki.Polecam też pojeździć po innych miastach. We Wrocławiu jazda na moto/skuterze po chodniku już nikogo nie dziwi i jest to raczej standard i sposób na unikanie korków. Nawet dostawcy pizzy tak jeżdżą swoimi skuterakami.Co do samego filmu, mnie się podobał. Szkoda tylko, ze ten wszechobecny hip hop wszystko psuje. Ale to subiektywne odczucie :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

No to żeś doj... a co masz do tej muzyki ;>

Czytamy ze zrozumieniem:

Szkoda tylko, ze ten wszechobecny hip hop wszystko psuje. Ale to subiektywne odczucie

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Polecam też pojeździć po innych miastach. We Wrocławiu jazda na moto/skuterze po chodniku już nikogo nie dziwi i jest to raczej standard i sposób na unikanie korków.

Może od razu powiedzmy, że jak motocykl, to może jeździć gdzie mu się podoba, po parkach, galeriach handlowych, windą.. No bez żartów.

• 8 miesięcy temu...

Informacja od kierownika całego zamieszania ;)

"Oficjalne info !!!!! Kolejna edycja imprezy KTS na Motodromie 20 kwietnia !!!!!! Dzisiaj zaklepałem termin i miejscówkę !!!!!! Jeżeli znacie jakieś firmy, które chciałyby się tam zareklamować - dajcie znać !!!!!! Właśnie przygotowujemy ofertę dla potencjalnych sponsorów. Reklama imprezy pójdzie na jakiś portalach motocyklowych także na pewno będzie o tym głośno !!!!!! Każda pomoc mile widziana, robimy to dla Was - nie dla profitów, pamiętajcie !!!!!!! Wiadomo, że nic się u nas nie dzieje jeżeli chodzi o imprezy tego typu, dlatego trzeba to zmienić !!!!!!! Pozdro i do zobaczenia niebawem !!!!!!!!"

Dla tych, którym ciągle mało informacji na temat tego, co szykuje się już 20 kwietnia:

https://www.facebook.com/events/414193941991018/?fref=ts

Ahh i info od Tomasha - po rozpoczęciu odcinka w Pomarańczy :smile:

Ja jestem na bieżąco  ;)  :biggrin:  :biggrin:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

czekałem na to info :smile:

w sobotę na motodrom, a w niedzielę Częstochowa, może się pojedzie...

nie zapominaj o odcinie w pomarńczy. :smile: wtedy czestochowa stoi pod zankiem zapytania :smile:

..................SEX, DRUGS, AND DRUM 'N' BASS.....................

nie zapominaj o odcinie w pomarńczy. :smile: wtedy czestochowa stoi pod zankiem zapytania :smile:

MAsiek czy ty coś sugerujesz  :whistling:  :biggrin:  :biggrin:  zapowiada się bardzo ciekawie...jak pogoda pozwoli i reszta czynników  ;) 

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

motocykl moim esperalem  :riding:

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Kolejna edycja imprezy Killing The Streets odbędzie się 20 kwietnia 2013 roku w łódzkim Motodromie przy ul. Drewnowskiej 147. Impreza ma charakter pokazów jazdy extremalnej samochodami i motocyklami sportowymi. Połączona jest z rozpoczęciem sezonu motoryzacyjnego w naszym województwie. Zawodnicy biorący udział w tym wydarzeniu to profesjonaliści, którzy mają za sobą już wiele sukcesów w tej dziedzinie. Wyczyny, które zaprezentują podniosą poziom adrenaliny nawet u najbardziej wybrednych widzów. Jest to jedyna impreza tego typu w Łodzi – nic podobnego nie będzie w tym roku organizowane!Zeszłoroczna edycja przyciągnęła nie tylko fanów motoryzacji, każdy mógł tu znaleźć coś dla siebie. Oprócz pokazów jazdy extremalnej mogliśmy także posłuchać występu zespołu Audio Dealers, którzy odpowiadali za oprawę muzyczną. W poprzednim roku patronat medialny nad imprezą objęła Telewizja Toya, Dziennik Łódzki, portal motoryzacyjny Ścigacz.pl, oraz Radio Eska. Prezenterka radiowa Sylwia Kurzela poprowadziła konkursy z nagrodami ufundowanymi przez sponsorów. Darmowy wstęp, oraz show jakiego nie widzi się na co dzień przyciągnęło masę fanów z całego województwa łódzkiego.W tym roku Radio Eska również jest patronem medialnym "Killing The Streets". Wieczorem odbędzie się impreza tematyczna w łódzkim klubie Pomarańcza. Wstęp z dowodem rejestracyjnym motocykla za darmo. Podczas trwania afterparty zostaną rozstrzygnięte konkursy z nagrodami ufundowanymi przez sponsorów.Podczas trwania imprezy oprócz pokazów jazdy extremalnej organizujemy także zbiórkę pokarmu, oraz najpotrzebniejszych rzeczy dla zwierząt ze schroniska Medor w Zgierzu.Zawodnicy uczestniczący w imprezie :Wheelieholix Triumph PolskaPiotr „Fragment” Frąckiewicz i Wojciech „Beku” Kozioł, znani i szanowani w środowisku stunterzy, od 2012 roku stali się oficjalnym teamem Triumph Polska. Doceniono ich autentycznośd, zaangażowanie, sukcesy i wytrwałośd w tym co robią, oraz charakter sportu który uprawiają. Ich styl jazdy komponuje się idealnie z wizerunkiem marki Triumph.ShaftMarcin „Shaft” Kunicki zawodnik z Bydgoszczy. Swoje zainteresowania od zawsze skupiał wokół motoryzacji i wszystkiego co posiada silnik. Nigdy nie potrafił zatrzymać swojej uwagi na żadnym z popularnych sportów, ponieważ zawsze ciągnęło go do sportów freestyle'owych. Z czasem jego pasja do motocykli znalazła połączenie z zamiłowaniem do freestyle'u i zaczął trenować stunt, czyli freestyle motocyklowy.FRS ZamośćFrantic Riders Squad poza tym, że są rodzeostwem łączy ich jeszcze jedno – pasja do motocykli. Łukasz Bełz, Sebastian Bełz i Kamil Bełz są nieformalną grupą pochodzącą z Zamościa zajmującą się ekstremalną jazdą na motocyklach. Stunt dla zawodników z ekipy FRS to nie tylko sport i pasja, ale też sposób na życie.MarchewaDawid „Marchewa” Marchewka to zawodnik pochodzący z Katowic. Wyróżnia go jego styl jazdy, który na pewno spodoba się zebranej publiczności. Podczas pokazów zobaczymy go na motocyklu marki Triumph SpeedTriple.KabanPiotr „Kaban” Piotrowski z Zielonej Góry to jedyny zawodnik w Polsce wykonujący najbardziej zwariowane figury na motocyklu. Jako jeden z niewielu na całym świecie potrafi wykonywad tricki na motocyklu odwrócony tyłem do kierunku jazdy. Zdecydowanie jest to jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci na polskiej scenie freestyle’owej.JacoW zeszłym roku na swoim motocyklu Kawasaki 636 pokonał dystans 214m na przednim kole przez co ustanowił nowy rekord Polski. Przez kilka lat swojego życia studiował w Stanach Zjednoczonych, gdzie trenował razem z najlepszymi zawodnikami na świecie. Przeważnie trenuje razem z Piotrem Piotrowskim więc idealnie uzupełniają się swoim stylem podczas przejazdów na pokazach.DomelDominik „Domel” Płonka jest to reprezentant ekipy Ostra Jazda z Krakowa. Jest to jedna z pierwszych nieformalnych grup motocyklowych trenujących freestylową jazdę na motocyklach sportowych w naszym kraju. Dominik trenuje od 4 lat, obecnie jeździ motocyklem Kawasaki 636. Na treningach pracuje głównie nad stylem swojego przejazdu by zaprezentować widzom najbardziej popisowe akrobacje ze swojego "menu" tricków.KocurKrystian „Kocur” Jóźwiak przyjedzie do nas z Ciechanowa. Pomimo tego, że jest to najmłodszy zawodnik uczestniczący w naszych pokazach motocyklowych na pewno zaskoczy wszystkich tym co ma na nich do zaprezentowania. Używa swojego Kawasaki 636 w sposób nie do końca zgodny z zaleceniami producenta. Podczas jego przejazdu zobaczymy na pewno dużo dymu i usłyszymy hałas wydobywający się z jego silnika podczas obrotów odcinających zapłon.GryzioKamil Gryzio to zawodnik pochodzący z Lubartowa. Od zawszę interesowały go sporty extermalne, oraz motocykle. Jakiś czas temu odkrył swoją nową pasję jaką jest stunt, czyli popisowa jazda na motocyklach sportowych. Dla Kamila stało się to obecnie czymś więcej niż tylko hobby, jest to jego sposób na życie. Jest to jeden z najszybciej rozwijających się zawodników tej dyscypliny w naszym kraju.ErniErnest Komorski pochodzi z Lublina i jeździ na motocyklu marki Honda CBR 600RR. Jego ulubiony trick, który wykonuje podczas swoich przejazdów to zdecydowanie drift, czyli jazda w kontrolowanym poślizgu. Opanował ten numer do perfekcji co będzie można zobaczyć podczas pokazów na naszej imprezie. Napędzany adrenaliną ciągle rozwija swoje umiejętności opanowując coraz trudniejsze tricki.HARMONOGRAM IMPREZY :12:00-12:30 – rozpoczęcie wydarzenia, przedstawienie zawodników biorących udział w pokazach motoryzacyjnych12:30-12:45 – przedstawienie sponsorów imprezy12:45-14:00 – I pokaz motocyklowy14:00-14:45 – I pokaz samochodowy14:45-15:00 – przerwa techniczna15:00-16:30 – II pokaz motocyklowy16:30-17:00 – konkurs z nagrodami ufundowanymi przez sponsorów imprezy, który poprowadzi prezenterka Radio Eska (90,1 FM)17:00-17:45 – III pokaz motocyklowy zakończony efektownym paleniem gumy17:45-18:00 – zakończenie imprezy na łódzkim Motodromie21:00-6:00 – afterparty w klubie Pomarańcza Łódź

Lansu super info:) konkret ale Ty to pisałeś?:smile: czy kopiowałeś?:smile: To chyba jedna z najwcześniejszych imprez w okolicy. 20 kwietnia ciekawe jaka będzie pogoda. Afterparty w klubie pomarańcza zapowiada się ciekawie ale czy to impreza zamknięta? Strefa motocyklowa? FLM wybiera się ?:smile: 

Tak z ciekawości zapytam czy prezesem motodromu na Drewnowskiej jest jeszcze p. Krzysztof? :P

Raczej TomAsh

Lansu super info:) konkret ale Ty to pisałeś? :smile: czy kopiowałeś? :smile: To chyba jedna z najwcześniejszych imprez w okolicy. 20 kwietnia ciekawe jaka będzie pogoda. Afterparty w klubie pomarańcza zapowiada się ciekawie ale czy to impreza zamknięta? Strefa motocyklowa? FLM wybiera się ? :smile:

Informacja ze strony jednego z patronów imprezy.

Impreza napewno będzie w Exclusive , sala VIP dla motocyklistów.

Jeśli chodzi o wiek , to wystarczy mieć dowód osobisty i dowód od motocykla :smile:

Edytowane przez Lans (wyświetl historię edycji)

wystarczy mieć dowód osobisty i dowód od motocykla

czyli jak ktos nie ma motocykla a jest tylko marnym plecaczkiem to nie wejdzie...? Tak gwoli ścisłości...

Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku :smile:

czyli jak ktos nie ma motocykla a jest tylko marnym plecaczkiem to nie wejdzie...? Tak gwoli ścisłości...

Wejdzie, ale nie za free :smile:

Olo, dnia 04 Kwie 2013 - 21:22, napisał: Tak z ciekawości zapytam czy prezesem motodromu na Drewnowskiej jest jeszcze p. Krzysztof? Raczej TomAsh

Buahahahahahahahahahahahaha  :laugh2: sikam ze śmiechu  :laugh2: Lans, nie siej zamętu ;) Tomek jest tylko organizatorem KTS. Właścicielem Motodromu jest łódzki Automobilklub, którego prezesem jest rzeczywiście p. Krzysztof Dolder ;)

Edytowane przez Julka (wyświetl historię edycji)