_elvis_ Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Dziewiczy przejazd przez nowo otwartą trasę W-Z. Tunel niestety wydaje się być wygłuszony Suchy: Przeniosłem post, bo o W-Z zaraz będzie dyskusja w 10 różnych wątkach.. Edytowane 1 Listopada 2015 przez Suchy-wolk filmik (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
kamaras Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Niestety??! Chyba BARDZO DOBRZE... O_o 1 Cytuj kamaras
ro6ert Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Tunel w-z wczoraj przetestowany. To co mi się w oczy rzuciło, to duża ilość kamer, do tego nakierowanych na tył jadących pojazdów. Jak uruchomią system nadzoru, to grzecznie będziemy jeździć... 0 Cytuj
Bulba Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Albo ze stringami na blachach )) 2 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."
Suchy-wolk Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Jak masz 5 RPM na budziku i jak domniemam seryjny wydech, to cudów Panie nie zdziałasz Niestety??! Chyba BARDZO DOBRZE... O_o Popieram. Zabawa fajna, łututu w tunelu słychać i wystarczy. Dlaczego wszyscy wokół mieszkańcy czy pracownicy biurowców muszą nas słyszeć? 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
_elvis_ Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Łututu jak na parkingu pod iMaxem szkoda benzyny, silnika i manetki wiem, że tak jest lepiej i w ogóle powinniśmy sobie życia nie utrudniać jednak spodziewałem się lepszych doznań organoleptycznych 0 Cytuj
esquina Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Dziś wracając z trasy przejechałem tunelem i stwierdzam, że dźwięk fajnie się niesie. Dziobal gada, aż mury się trzęsą Niestety był tak duży ruch, wręcz korek w tunelu, że nie mogłem rozwinąć "skrzydeł". Co do wyglądu jest surowo i szaro... tak po Łódzku. Ps. Ubawiła mnie ilość motocyklistów testujących wydechy . 3 Cytuj
Frager Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Wczoraj jechałem w tunelu za M3... pięknie się niosło... 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
Zet Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Zauważyliście - oprócz dźwięku - brak tablic opisujących poszczególne skrzyżowania? Skąd ma kierowca wiedzieć gdzie skręcić? Dodadzą je później, tak jak elektroniczne tablice z rozkładami tramwajów na "przesiadkowie" czyli nowym przystanku przed Centralem? 0 Cytuj KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA
michal_lc4 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Co do wyglądu jest surowo i szaro... tak po Łódzku Na wiosnę będą w nim drzewka owocowe, klomby i rabatki ze storczykami. Powiem Ci że jak widziałem kilka tuneli w europie tak ten jest bardzo ładny, nowy... czysty... zresztą co to za "tunel", to jest kilkaset metrów przejazdu podziemnego, co nie zmienia faktu że rzeczywiście dźwięk KTM'ów brzmi w nich wyjątkowo soczyście. Również dzisiaj sprawdzone ...kilka razy dla pewności 3 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
Sebol Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Również byłem ,że tak powiem ostro jest z dźwiękiem naszych sprzętów .chciał em z komina pryknąć,ale bałem się że ktoś na górze na przystanku zawału dostanie hehehehe Edytowane 1 Listopada 2015 przez sebol (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
Przemmo Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Mały OT: znam świetny tunel, kilkadziesiąt kilometrów od Łodzi, nigdzie indziej nie słyszałem żeby tak pięknie dudniło Do tego fajna traska na 2-3h. Ktoś chętny na przejażdżkę w najbliższą niedzielę? 1 Cytuj
Arpe Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) ok 0:50 (z filmika autora wątku) z prawej wlot będzie przyblokowywał mocno prawy pas ok 1:15, to samo tylko w drugą stronę wyjazd za krótki, kierowcy zwykle zwalnaiają przed zmianą pasa więc prawy będzie non stop przytkany, gratulacje, wyszła jednopasmówka (poprzednio były 4 w jedną stronę i zielona fala od Kilińskiego do Wólczańskiej) jako mieszkaniec południowo-wschodniej części Łodzi widze jeszcze jedno udogodnienie: zabranie pasa na Niciarnianej w stronę centrum, będzie się rano korkowała do ronda Inwalidów nie wiecie czy sa jakieś widoki na przeprawę przez tory w rejonie Widzewa ? powrót do domu przez Mileszki i stanie w korku na zamkniętym przejździe to już od wielu lat standard (niedługo trzeba będzie jeździć przez Koluszki bo tam jest pierwszy po Kopcińskiego wiadukt) Edytowane 2 Listopada 2015 przez Arpe (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice.
Olo Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Szkoda że na Kilinskiego już się w korku stoi ;d 0 Cytuj
Pit71 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 zresztą co to za "tunel", to jest kilkaset metrów przejazdu podziemnego "Prawie" jak w Oslo. 1 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"
Suchy-wolk Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Trasa W-Z jest dobra, tylko łódzcy kierowcy źle jeżdżą 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Zet Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 zresztą co to za "tunel", to jest kilkaset metrów przejazdu podziemnego Tu leży pies pogrzebany. Gdyby projekt przekroczył 250m, wówczas musiałby mieć bogatszą (czytaj: sporo droższą) infrastrukturę - szlabany, możliwość zamknięcia ruchu, chyba również pasy do zawracania i jeszcze kilka rzeczy. Wynika to wprost z krajowych przepisów odnośnie warunków jakie powinny spełniać poszczególne rodzaje dróg w Polsce. Daleki jestem od bronienia władz ale warto za każdym razem poczytać trochę i zorientować się czy przypadkiem pismaki nie bredzą bez sensu - w dniu otwarcia WZtki czytałem, że przedłużenie owego wykopu wcale nie byłoby dużo droższe. Napisał to jakiś "yntelygent" który pewnie nawet nie wie o istnieniu "magicznej" bariery 250m o której wspomniałem. 0 Cytuj KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA
Arpe Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) szlabany, możliwość zamknięcia ruchu, to chyba nie problem ? chyba również pasy do zawracania chyba, czy na pewno, bo jechałem paroma tunalemi po kilka kilometrów i żadnego pasa do zawracania nie widziałerm jeszcze kilka rzeczy. ciekawe jakich, bo wkopanie się przed Kilińskiego to była podstawa, teraz jest w połowie zrobione w połowie zj...ne, miał być tunel, a jest dziura w środku miasta z pięknymi betonowymi barierami, na pewno tez nie pomoże ilość zlikwidowanych lewoskrętów, już słyszałem, że ludzie nie mogą skorzystać z WZ bo w rejonie do którego jadą nie mogą się z niej wydostać (np. Retkinia - Dowborczyków) no i mieszkańcy Olechowa dziękują za likwidację 98 w Radiu Łódź dziennikarze byli zdziwinie, ze Łódź zakorkowana, ale pn-pd, to biedacy zapomnieli że bus pasy ją zakorkowali to miasta sie korkują najpierw z braku obwodnic a później z braku tuneli... na plus: synchronizacja świateł na Strykowaka-Palki-Rydza w stronę pd genialna ! ale cos za coś w stronę pn korki na pół miasta Edytowane 8 Listopada 2015 przez Arpe (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice.
Wojtas Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Dlaczego nasz "tunel" jest dziurawy tzn. nie ma części dachu ? Tunel – budowla komunikacyjna w postaci długiego korytarza, podziemna lub podwodna, wykonana metodą odkrywkową lub drążenia, umiejscowiona pod przeszkodą. Powiem szczerze, że się trochę rozczarowałem. Wyobrażałem sobie to tak. 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"
Zet Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) to chyba nie problem ? Problem? Czy ja gdzieś napisałem że to problem? Problemem są koszty i ograniczenie budżetowe. Pozostałe rzeczy znajdziesz samodzielnie w odpowiednich rozporządzeniach (podpowiem: Dzienniki Ustaw). Cała wrzawa wokół inwestycji toczy się o kilka lat za późno. Nie rozumiem jak można być zaskoczonym? Ten projekt w różnych wariantach przewijał się kilka lat po biurkach. Widać było kilkakrotnie wizualizacje w 99% zgodne z tym co mamy przed oczami. Ale to już taka natura ludzka - gdy zapadają decyzje, wybiera się projekt, organizuje konsultacje społeczne czy wręcz protesty, to ludzi to nie interesuje, a niektórych drażni. Za to gdy już oddadzą bubel (według innych: świetny produkt), wówczas następuje powszechne wylewanie z siebie żółci. Zupełnie jak we wszelkich, krajowych wyborach: frekwencja mizerna ale do kontestowania wyników zgłaszają się wszyscy Nauczka z tej (i wielu innych inwestycji) jest prosta: działać należy PRZED, a nie PO. Teraz pozostaje jak najlepsze wykorzystanie istniejącej infrastruktury ze wszystkimi jej wadami i zaletami. Innego wyjścia nie ma. Chyba, że ktoś ma dużo wolnego czasu - zazdroszczę - na analizy "co by było gdyby". Wszelkim osobom które mają chęć i zacięcie (chwała wam - szczerze to piszę) do walki o ładniejszą Łódź (czy inne miasta w Polsce) polecam bodajże najlepsze miejsce do takich dyskusji: http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=3969 Ja nie mam zamiaru się nad tym głębiej zastanawiać psując sobie wieczór - dopiero co wróciłem z R E W E L A C Y J N E J wycieczki motocyklowej w towarzystwie olśniewająco pięknej, polskiej jesieni. Goniłem się z liśćmi na bocznych drogach, wygrzewałem w promieniach słonecznych pośród pól i łąk, szukałem krętych dróg wśród lasów naszego województwa, spotkałem kilka osób na dwóch kółkach korzystających - jak ja - z niespodziewanego rozpogodzenia Edytowane 8 Listopada 2015 przez Zet (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA
Mur67 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Problem? Czy ja gdzieś napisałem że to problem? Problemem są koszty i ograniczenie budżetowe. Pozostałe rzeczy znajdziesz samodzielnie w odpowiednich rozporządzeniach (podpowiem: Dzienniki Ustaw). Cała wrzawa wokół inwestycji toczy się o kilka lat za późno. Nie rozumiem jak można być zaskoczonym? Ten projekt w różnych wariantach przewijał się kilka lat po biurkach. Widać było kilkakrotnie wizualizacje w 99% zgodne z tym co mamy przed oczami. Ale to już taka natura ludzka - gdy zapadają decyzje, wybiera się projekt, organizuje konsultacje społeczne czy wręcz protesty, to ludzi to nie interesuje, a niektórych drażni. Za to gdy już oddadzą bubel (według innych: świetny produkt), wówczas następuje powszechne wylewanie z siebie żółci. Zupełnie jak we wszelkich, krajowych wyborach: frekwencja mizerna ale do kontestowania wyników zgłaszają się wszyscy Nauczka z tej (i wielu innych inwestycji) jest prosta: działać należy PRZED, a nie PO. Teraz pozostaje jak najlepsze wykorzystanie istniejącej infrastruktury ze wszystkimi jej wadami i zaletami. Innego wyjścia nie ma. Chyba, że ktoś ma dużo wolnego czasu - zazdroszczę - na analizy "co by było gdyby". Wszelkim osobom które mają chęć i zacięcie (chwała wam - szczerze to piszę) do walki o ładniejszą Łódź (czy inne miasta w Polsce) polecam bodajże najlepsze miejsce do takich dyskusji: http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=3969 Ja nie mam zamiaru się nad tym głębiej zastanawiać psując sobie wieczór - dopiero co wróciłem z R E W E L A C Y J N E J wycieczki motocyklowej w towarzystwie olśniewająco pięknej, polskiej jesieni. Goniłem się z liśćmi na bocznych drogach, wygrzewałem w promieniach słonecznych pośród pól i łąk, szukałem krętych dróg wśród lasów naszego województwa, spotkałem kilka osób na dwóch kółkach korzystających - jak ja - z niespodziewanego rozpogodzenia Wrzawa robi się z tego powodu że przedstawiany pomysł był deczko inny od finalnego efektu. W projektach które przedstawiano TUNEL miał mieć początek jadąc od Widzewa przed Kilińskiego. miał być tunelem nie wykopem. Przypomnij mi tylko na jakiem etapie tunel na całości zmienił się w wykop? Niby podobnie a różnica kolosalna - wykop zabiera część przestrzeni pod możliwy ruch na powierzchni - a efekty? o 11:30 (a więc nie w godzinach szczytu) ruszyłem z Kościuszki, skręt w kierunku Piotrkowskiej, którą mijam na.... 5 zmianie świateł (jeden pas) odcinek Piotrkowska-Sienkiewicza - drobne 23 minuty.... nadal jeden pas na wprost. Nawet w najgorszych czasach przed remontem nigdy nie jechałem tego odcinka dłużej niż 20-25 minut. Dziś prawie 40.... Edytowane 9 Listopada 2015 przez Mur67 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Pit71 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Gdyby projekt przekroczył 250m, wówczas musiałby mieć bogatszą (czytaj: sporo droższą) infrastrukturę - szlabany, możliwość zamknięcia ruchu, chyba również pasy do zawracania i jeszcze kilka rzeczy. Szlabany służą do zamykania tuneli,dodatkowo o zamknięciu informuje sygnalizacja świetlna ew.dodatkowe tablice informacyjne.To raczej przy całym projekcie nie najdroższe rzeczy.Przy pasach do zawracania w tunelu poniosły Cię chyba wodze fantazji.Z dodatkowych rzeczy wymienił bym systemy wentylacji/oddymiania/odprowadzania spalin,systemy łączności(alarmowe),odpowiednio stopniowane oświetlenie (inne na wjeździe,wyjeździe i w głębi tunelu),tu pewnie drożej. Nie ma co wspominać o kosztach drążenia takich tuneli.Napisałem co widziałem gdzie indziej i tyle. W Łodzi nie ma tunelu,jest wykop. Dlaczego nasz "tunel" jest dziurawy tzn. nie ma części dachu ? Pewnie najtańsza wersja wentylacji. 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"
Wojtas Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Nie cierpię najtańszych wersji wentylacji. 3 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"
Arpe Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 przejechałem się wczoraj, dla mnie porażka, co myślicie na nazwę "fosa" (zamiennie z "wykop") a tunel zostawiamy politykom ? a pierwsze plany, przecieki czy "konsultacje społeczne" to pamiętam coś o prawdziwym tunelu od Wydawniczej do Włókniarzy, pod Marszałkami z odzyskaniem Palcu Zwycięstwa (powiększenie parku)... 0 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice.
Rekomendowane odpowiedzi