Skocz do zawartości

Korando, Reklamacja

master611

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,reklamował ktoś już odzież w korando na przędzalnianej? Musze specjalnie przyjechać do lodzi z reklamacja i  nie wiem czy jest sens; mianowicie chce zreklamować kurtkę,przez tel powiedzial mi ze tak tylko ze okolo miesiaca trza czekac i lepiej dac do naprawy... nie wiem jak to interpretowac...

Osobiście zawsze sam decyduję co nadaje się do naprawy a co nie.

Wszystko zależy od tego co się dzieje jeśli to pierdoła to albo bym ogarnął sam albo u złotej rączki.

Jeśli coś poważniejszego wiez do sklepu.

Sprzedawcy często tak mówią, żeby nie zawracać im głowy a i tak przeważnie staje na tym , że jest to uszkodzenie mechaniczne.

Masz kawałek wiesz co się dzieje decyduj w końcu jesteś facetem :smile:

LWG

kurtka uszkodzila sie przy expresie laczacym spodnie,wyrwal sie material i odrywa sie sam expres na szwie,ale chyba zawioze zobacze co i jak

Edytowane przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji)

Lepiej oddaj na reklamacje mam ten sam problem tylko w kombi skórzanym :sad2: oddałem do złotej rączki, przeszył ale to wystarczyło tylko na krótki czas zaraz znów zaczyna się odrywać .... teraz czeka mnie wymiana całego expresu. Koszt takich modyfikacji to około 100zł(przy dobrej jakości expresie) przy skórzanym kombi :smile: 

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Musze specjalnie przyjechać do lodzi z reklamacja

W lokalizacji wpisałeś Łódź,więc nie pitol,że specjalnie musisz gonić.Oddawaj do reklamacji,30 dni to standard.Zaczniesz się bawić w złote rączki i po gwarancji.Zima to dobra pora na załatwianie takich spraw.Powodzenia :smile: .

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Trochę sie pomadruje bo w jednej dużej sieciówce zajmuje sie reklamacjami.

Zgodnie z obowiązującym prawem, składasz reklamacje. Jeśli sprzedawca nie ma formularza reklamacyjnego, sporządź go sam. Wpisz swoje dane tele adresowe, opis wady oraz kiedy wystąpiła, no i najważniejsze swoje roszczenia np. Naprawa i odesłanie kurierem naprawionego sprzętu do domu. UWAGA, zgodnie z ustawa, jeśli reklamacja została uznana i zadałeś odesłania towaru do domu, to sprzedawca musi spełnić ta prośbę! Mozesz domagać sie zwrotu kosztów poniesionych np za paliwo które musiałeś wydać aby dostarczyć reklamowany produkt. Ważne żeby reklamować z tytułu rekojmi, gdyż nakłada odpowiedzialność odpowiedzi od sprzedawcy i oznacza ze roszczenie kierujesz do sprzedającego a nie producenta. Grunt to na zgłoszeniu mieć datę. Jeśli niedostaniesz odpowiedzi w 14 dniach, znaczy ze twoja reklamacja całkowicie została uznana. Jeśli zadałeś zwrotu 200 zł za paliwo, zwrotu gotówki za sprzęt a nie dostałeś odpowiedzi w ciagu 14 dni, znaczy ze wszystko to zostało uznane....

Zreszta, temat rzeka! Jak ktoś chce coś konkretnego, to pytać :smile:

...

W lokalizacji wpisałeś Łódź,więc nie pitol,że specjalnie musisz gonić.Oddawaj do reklamacji,30 dni to standard.Zaczniesz się bawić w złote rączki i po gwarancji.Zima to dobra pora na załatwianie takich spraw.Powodzenia :smile: .

kolego do lodzi mam 40km,wiem lepiej gdzie mieszkam

kolego do lodzi mam 40km,wiem lepiej gdzie mieszkam

Kolego,widzę Twój lekki wkurw,zasugerowałem się lokalizacją

• "LokalizacjaPoddębice,Łódź"

,jaką wpisałeś pod avatarem.Szkoda,że kładziesz większy nacisk na takie pierdoły,a nie na podpowiedzi dotyczące tematu.

Koniec OT.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"