Spons78 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Proste i krótkie pytanie do praktyków - czy warto kupić alarm do moto? Inne zabezpieczenia znam. O kradzieżach do busa i przyczepę wiem. Warto waszym zdaniem? 0 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naczelny Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 warto, koszt jest niski, a zawsze daje to jakąś szansę że Ty usłyszysz, albo ktoś zwróci uwagę, albo ew złodziej się spłoszy (chociaż wiadomo że jak chcą ukraść to i tak ukradną... ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 jak dla mnie każde dodatkowe zabezpieczenie które zwróci uwagę osób postronnych, opóźni złodzieja lub go zniechęci, wystraszy gówniarza.... jest warte założenia, tym bardziej Tomku że planujesz kupić nowy i chodliwy sprzęt 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Im więcej zabezpieczeń typ lepiej chodź prawda jest taka będą chcieli ukraść to i tak ukradną .Oby nas wszystkich to omineło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 to ja też dorzucę pytanie: jaki model? 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Tak jak wszyscy piszą każde zabezpieczenie warto mieć zwłaszcza w nowym salonowym motocyklu, natomiast moim zdaniem przy nówce prócz alarmów AC jest dość dobrym choć nie tanim zabezpieczeniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ja się nie zdecydowałem na alarm, kosztował tyle co pakiet AC i wybrałem tylko to drugie (chociaż w sumie mogłem oba przecież). Większość czasu trzymam w garażu a tam alarm na nic się nie zda, drugie miejsce - parking zamknięty pod pracą, też alarm niepotrzebny. Jedyne momenty to jak gdzieś na ulicy zostawiam, ale stwierdziłem, że jak mają kraść to i tak ukradną, ubezpieczone jest na pełną kwotę fakturową przez całe 12mcy razem z akcesoriami, więc jak chcą niech biorą IMO lepiej dołożyć do dobrego ubezpieczenia (bez udziału własnego, bez pomniejszania wartości o zużycie itd) niż do alarmu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 święta racjia AC daje spokój ducha a jak alarm to tylko z powiadomieniem reszta to ...j 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Fakt, zastanawiam sie nad nowym sprzętem. Czy chodliwy - jak napisał Kosmaty- pewnie tak skoro Tomek tak napisał Jeśli bedzie ten (a to chyba jeszcze większe wariactwo niż zrobienie samego A )to bedzie z pewnością AC. Zabezpieczenia sie przydadzą. Myśle także nad używką. A decyzja wkrótce. 0 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Jeśli finansowo możesz podołać to bierz nowe :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Wyjec jak zawyje to może odstraszyć potencjalnego 'amatora cudzych sprzętów', jak zadziała to zaraz po tym wsiądziesz na moto i pojedziesz, jak masz tylko AC, to możesz zostać w czarnej d.... 500 km od domu z perspektywą walki o kase z ubezpieczycielem. Moim zdaniem jak brać to oba. No i oczywiście jak bierzesz AC to dobrze poczytaj opinie klientów o tym jak wygląda wypłacanie odszkodowań - bo kase to wszyscy chętnie od Ciebie wezmą, z wypłatami już bywa gorzej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 No i oczywiście jak bierzesz AC to dobrze poczytaj opinie klientów o tym jak wygląda wypłacanie odszkodowań - bo kase to wszyscy chętnie od Ciebie wezmą, z wypłatami już bywa gorzej. Zamiast czytać opinie klientów lepiej dokładnie przeczytać polisę i OWU, wtedy niespodzianek nie będzie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Zamiast czytać opinie klientów lepiej dokładnie przeczytać polisę i OWU, wtedy niespodzianek nie będzie. Rozumiem, że kolega nie potrzebował nigdy egzekwować odszkodowania od firmy ubezpieczeniowej?(życzę żeby tak zostało) Ja niestety miałem kilka razy tą wątpliwą przyjemność i wiem, że owu i nawet ogólne przepisy to jedno, a rzeczywistość to drugie. Czasami trzeba sporo nerwów i czasu stracić żeby odzyskać kasę która się prawnie należy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 To temat o alarmie, a nie AC... 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 To temat o alarmie, a nie AC... Dlatego daję argument, że nawet jak się ma AC to naprawdę warto zainwestować w alarm. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Alarm jest stosunkowo tani, nie ma co się zastanawiać tylko montować. A co daje typowe zamknięcie przez stacyjkę, tj. blokada na kierownicy. Trudno ją pokonać? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Rozumiem, że kolega nie potrzebował nigdy egzekwować odszkodowania od firmy ubezpieczeniowej?(życzę żeby tak zostało) Ja niestety miałem kilka razy tą wątpliwą przyjemność i wiem, że owu i nawet ogólne przepisy to jedno, a rzeczywistość to drugie. Czasami trzeba sporo nerwów i czasu stracić żeby odzyskać kasę która się prawnie należy. W ciągu ostatnich 4 lat 7 razy (komunikacyjne, oc, ac, na życie), tak lubię się ubezpieczać Z żadnym nie miałem problemów bo wiedziałem co i ile mi się należy. Współczuję problemów. Nie offtopuję więcej, bo Administrator goni Alarm jest stosunkowo tani, nie ma co się zastanawiać tylko montować. A co daje typowe zamknięcie przez stacyjkę, tj. blokada na kierownicy. Trudno ją pokonać? Alarm chroni przed dzieciakami które chcą "se usiąść" i to w zasadzie tyle. Poszukaj na YT filmu jak kolesie sprawdzali - ładowali dobre kilka minut wyjącego Harleya na przyczepę, ludzie ledwo wzrok odwracali, nikt nie zareagował. Podobnie blokada kierownicy - pijane małolaty nie przepchną ot tak dla zabawy bo będzie się kręcić w kółko. Ale oba zabezpieczenia są równie nieskuteczne przy próbie kradzieży, bo nie oszukujmy się - nikt nie kradnie moto na zasadzie że idzie po ulicy i "o fajny motór, wezmę se ukradnę", podjeżdżają kilkuosobową przygotowaną ekipą furgonetką i w mniej niż 20 sek motocykla nie ma (też do zobaczenia na YT). Alarm jest natomiast doskonały dla "spokoju ducha" i dla tego celu warto się nad nim zastanowić Edytowane 9 Października 2015 przez kabzior (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Alarm jest natomiast doskonały dla "spokoju ducha" i dla tego celu warto się nad nim zastanowić To prawda, zabezpieczenia o których złodziej wie słabo pracują. To może lepiej podłączyć komórkę z możliwością lokalizacji, bez wyjca. Edytowane 9 Października 2015 przez Krzysiek rst1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 To może lepiej podłączyć komórkę z możliwością lokalizacji, bez wyjca. Zagłuszacz GPS kosztuje grosze na allegro. Nie mówiąc o tym, że w furgonetce pewnie powstanie klatka Faradaya, bo okien się nie spodziewam. Alarm, blokada (koła, kierownicy, czegokolwiek), odcięcie zapłonu, lokalizacja... wszytko to zawodzi jeśli po prostu podjadą i zapakują w furgonetkę. IMO jedyną opcją realnie mogącą opóźnić albo nawet zniechęcić jest przytwierdzanie do stałych nieruchomych elementów (rury, kotwy itp) porządnymi ulockami / łańcuchami. Chociaż jak się uprą to pewnie zaryzykują rżnięcie tego szlifierką kilka minut, ale wtedy ryzyko wpadki znacząco wzrasta (a całą wymienioną przeze mnie wyżej resztę - alarm itd sobie rozbroją i rozpracują na spokojnie już w dziupli albo jeszcze w furgonie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Miałem napisać "OCZYWIŚCIE że warto", ale przypomniało mi się że przecież jak mi zaje&ali moto to wrzucali je na busa z wyjącym alarmem... a sąsiedzi w oknie Tyle z praktyki, więc nie wiem... Na pewno warto zainwestować w dobrą "kotwicę" i w ostateczności jak musisz gdzieś moto zostawić to przypinać je za ramę do jakiegoś słupa/drzewa/ostatecznie do drugiego moto... itp Edytowane 9 Października 2015 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 a sąsiedzi w oknie chyba nie jesteś ich ulubieńcem jak mają ukraść, to niestety ukradną... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan-erłan Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Obijalo mi sie o uszy ze te alarmy z odcieciem zaplonu to lepiej do plastikow nie montowac bo podczas jazdy tudziez wyprzedzania moga odciac zaplon i pozamiatane:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio81 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Polecam ten alarm mam go w drugim moto sam go zakładałem i działa świetnie mieszkam na 1 piętrze i działa przez ściany .http://allegro.pl/alarm-powiadomienie-plot-lcd-regulacja-czulosci-i5222005436.html Edytowane 10 Października 2015 przez Dyzio81 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Polecam ten alarm mam go w drugim moto sam go zakładałem i działa świetnie mieszkam na 1 piętrze i działa przez ściany .http://allegro.pl/alarm-powiadomienie-plot-lcd-regulacja-czulosci-i5222005436.html Miałeś okazję go kiedyś przetestować? W sensie że ktoś się odbierał do moto? Jaki był efekt? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio81 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Miałeś okazję go kiedyś przetestować? W sensie że ktoś się odbierał do moto? Jaki był efekt Włamanie przez stacyjkę wyje i odcięcie zapłonu nie odpalisz jak nie rozbroisz alarmu druga opcja wstrząsowa regulacja jest dobra można tak ustawić że pukniesz lekko i wyje wibracja w pilocie oraz rysunki graficzne, jaki jest atak na moto zasięg w terenie otwartym spokojnie 500 metrów dalej nie testowałem w terenie zabudowanym niech ma połowę to i tak warto mieć coś takiego.Mam go przetestowanego pod blokiem ,a mieszkam na pierwszym,a moto stoi z drugiej strony bloku wali sygnał na pilota bez problemu przez ściany Edytowane 10 Października 2015 przez Dyzio81 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi