ffojtus Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Myślałem o założeniu do swojego Horneta (98') akcesoryjnego wydechu. Upatrzyłem sobie konkretny model - DPM Race, jednak jest on dedykowany do Hornetów 2005-2006. Ze strony producenta jednak wynika, że powinien pasować w zasadzie do modeli 98-06. Wiem, że po ewentualnym zakupie musiałbym się liczyć z ewentualnymi dwoma problemami: - możliwa różna średnica rur (rozwiązana jakąś przekładką?) - odrobinę inne poprowadzenie rury - trzeba by dorobić jakieś kolanko, lub ciąć / wyginać rurę Co o tym myślicie? Warte zachodu? Plus pytanie kto, gdzie i za ile w Łodzi ewentualnie mógłby się podjąć takiego dostosowania wydechu? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Będzie mój post jeden pod drugim, ale trudno -> udzielę odpowiedzi sam sobie, będzie dla potomnych[problem rozwiązany] Kupiłem do swojej Hornetki 98' wydech DPM Race dedykowany do Hornetów 05-06. Rzeczywiście, tak jak podejrzewałem - rura wygięta była pod innym kątem oraz średnice końcówek tłumika i kolektora okazały się takie same, przez co niemożliwym było jego założenie. Wydech założyli i dostosowali mi w Auto-Mark na ul. Kolumny 105b. Zajęło to pół dnia, bo trochę się z tym męczyli. Koszt: 150 zł. Końcówka rury tłumika została ścięta i dopasowane ładnie zostało odpowiednie nowe kolanko, o innej średnicy. Generalnie polecam Auto-Mark + jeżeli ktoś chciałby w Hornecie montować tłumik z innych roczników to nie ma się czego bać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Pokaż zdjęcia jak Ci to zrobili 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Edytowane 19 Października 2015 przez ffojtus (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ale ruła 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 a jak gada ;o bez db killera ciężko wytrzymać trasę dłuższą niż 10-15 km ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi