Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Naprawa Odprysku W Szybie Samochodowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie znajdę szklarza, który dobrze "zalepi" dziurkę w szybie, tak żeby nie było śladu? Jak znacie cenę takiej usługi to też poproszę.

Opublikowano

NordGlass sie tym zajmuje

Co do cen to juz byś musiał z nimi gadać bo szczegółów nie znam ale podejrzewam ze koło 100-150pln

Opublikowano (edytowane)

dokladnie Ślad ZAWSZE bedzie

ja korzystałem Z USLUGI tu:

Szkło-Service Naprawa Pęknięć Szyb Samochodowych inż. Krzysztof Michałowski

tel. 42 674 06 97

ul. Zbiorcza 6 lok. 24
92-328 Łódź
woj. łódzkie

Gość dziala w garażu NA ul.Zbiorczej - Szybko sprawnie Trzeci rok po naprawie Leci ï Wszystko Jest OK.

co do kosztów to Wszystko zalezy od wielkości odprysku LUB pęknięcia.

Edytowane przez Bliźniak (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Auto szyby Pojezierska 62. tel 42 612 22 99. Wymiane robiłem zawsze tam i było ok. Teraz też mam odprysk i na pewno tam pojade.

Opublikowano

http://www.autoglas.go3.pl/

Koleś troche PRL tam ma, ale robi sprawnie i nie drogo. Jeśli coś się wydarzy w trakcie to naprawia za free. Ja byłem na kilku poprawkach, ale moje pęknięcie miało sporo syfu w środku i klejone było w środku zimy przy -20*C na zewnątrz. Im wcześniej zajmiesz się sprawą tym ślad będzie mniej widoczny.

Opublikowano

Pamiętaj tylko, że zawsze musisz się liczyć z tym ,że szyba może strzelić . Zmiana temperatur, nierówne podłoże miałem tak u siebie kiedyś. Zaparkowałem na trawniku (było gorąco ) wracam rano a tu taka niespodzianka. Poszło od klejenia przez pół szyby. :smile:

Opublikowano

tel. 42 674 06 97

ul. Zbiorcza 6 lok. 24

92-328 Łódź

woj. łódzkie

Gość dziala w garażu NA ul.Zbiorczej - Szybko sprawnie Trzeci rok po naprawie Leci ï Wszystko Jest OK.

Również korzystałem, ale wiele lat temu. Pęknięcie na szybie zostało zahamowane i ślad skazy wyraźnie mniejszy. Przyjemny Pan.

Co do śladu po ubytku to zależy jak głęboki, rozległy i jak długo jeździsz z tym pęknięciem (zabrudzenia). Zalecam, aby jak najszybciej zakleić taśmą przylepną skazę, dopóki nie dojdzie do naprawy.

Opublikowano

tel. 42 674 06 97

ul. Zbiorcza 6 lok. 24

92-328 Łódź

woj. łódzkie

Również korzystałem, ale wiele lat temu. Pęknięcie na szybie zostało zahamowane i ślad skazy wyraźnie mniejszy. Przyjemny Pan.

Co do śladu po ubytku to zależy jak głęboki, rozległy i jak długo jeździsz z tym pęknięciem (zabrudzenia). Zalecam, aby jak najszybciej zakleić taśmą przylepną skazę, dopóki nie dojdzie do naprawy.

Się mnie przypomniało z 14 lat temu w Peugeocie 309 naprawa pęknięcia (ok. 9 cm) od kamyczka z Tira.

Nawiercone, zaklejone i trzymało - przynajmniej z 3 lata, kiedy nim jeździłem...

Czyli Pan jeszcze cały czas w branży, aż łezka się kręci w oku ;)

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

Opublikowano

Się mnie przypomniało z 14 lat temu w Peugeocie 309 naprawa pęknięcia (ok. 9 cm) od kamyczka z Tira.

Nawiercone, zaklejone i trzymało - przynajmniej z 3 lata, kiedy nim jeździłem...

Czyli Pan jeszcze cały czas w branży, aż łezka się kręci w oku ;)

Też dawno dawno korzystałem i polecam :biggrin:

Opublikowano

A rysy na szybie od skrobaczki da radę wypolerować?

Opublikowano

Da radę, ale nie powinno sie tego robic. Znaczy nie powinno sie na przedniej szybie. Grubość nowej szyby w każdym miejscu jest taka sama. Aby zatrzeć rysy, to trzeba trochę materiału zeszlifować i tym samym szyba ma różną grubość a w dodatku przednia szyba niejest jednolita tafla, tylko posiada zaokrąglenia. Może to dać efekt ogniskowania i zniekształca to widziany przez taka szybę obraz. Np słup latarni może być w innym miejscu niz ci sie wydaje itp.

...