Skocz do zawartości

Motosave - Pomoc Dla Motocyklistów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://www.facebook.com/motoaniol

Przedstawiam Wam MotoSave 1.2 a w nim:

+ Drugi numer telefonu odbiorcy SMS, który pomoże, gdy pierwsza osoba nie ma przy sobie telefonu.

+ Krótszy czas wywoływania alarmu, pomoże wezwać pomoc szybciej. Można go indywidualnie dostosować do swojej aktywności, a tym samym zwiększyć ochronę.

+ Możliwość zapisu trasy na motosave.com.pl, co w przypadku uszkodzenia telefonu, pozwoli odnaleźć osobę po ostatniej znanej lokalizacji.

+ Wysyłanie swojej lokalizacji SMS-em w każdej chwili, przydaje się nie tylko w razie wypadku, ale wszędzie gdzie chcemy komuś pokazać gdzie jesteśmy, gdy nie może do Nas trafić.

+ Wezwanie pomocy od razu z Notyfikacji, wezwie pomoc wysyłając lokalizację, zanim zdążymy po nią zadzwonić.

+ Ulepszony system ochrony, jeszcze lepiej wykrywa wypadek.

+ Głośniejszy dźwięk alarmu, zapobiegnie denerwowaniu rodziny, gdy zapomnimy wyłączyć aplikację.

+ Możliwość wpisania własnej treści SMSa, co pozwoli używać aplikacji w samochodzie, na spacerze, na rowerze, w górach i innych miejscach, gdzie jesteśmy sami.

Oraz w testach:

+ CB radio wzajemnej pomocy. Można na nim porozmawiać, o czym się tylko chce z ludźmi z okolicy lub wybranego miejsca.

+ Kanały na CB posegregowane są po odległości, więc nie musimy szukać najbliższego.

+ Gdy potrzebuje pomocy mogę wysłać wiadomość z NOTYFIKACJĄ typu:

+Wyślij jako PROŚBA O POMOC, a wtedy wszyscy z okolicy 40 km z internetem dostaną moją prośbę, nawet jeśli mają wyłączone CB radio.

Przyda się gdy: zabraknie paliwa, przebije się koło, popsuje się motocykl. Lub zdarzy się inna sytuacja wymagająca pomocy.

+ Wyślij jako PYTANIE pomoże, gdy zgubimy się, zacznie padać deszcz i nie będzie u kogo przeczekać, lub nie będziemy mogli odnaleźć jakiegoś ważnego miejsca w okolicy.

+ Wyślij jako OGŁOSZENIE poinformuje o ważnych wydarzeniach, dzięki czemu już nigdy nie ominiemy fajnej imprezy, lub dowiemy się o zagrożeniu. A nawet kupimy coś od kolegi z okolicy lub ktoś nam coś ukradnie.

+ Wyślij jako PROPOZYCJA, przyda się, gdy będziemy się chcieli z kimś przejechać razem, lub spotkać a akurat nie będzie z kim.

Przedstawiajcie się w pokojach i poznawajcie. Wzajemna pomoc pozwoli na dalekie wyjazdy bez obawy, że w obcym miejscu może nam braknąć pomocy. Od teraz jest Wzajemna pomoc MotoSave!

A jeśli doceniasz tę aplikację i mój wkład w jej rozwój, możesz wspierać jej rozwój dotacją w aplikacji.

Dzięki temu będzie możliwe szybsze dodawanie nowych funkcji takich jak:

- Wykrywanie pulsu

- Wysyłanie notyfikacji do ludzi z okolicy w razie wypadku

- Rozpoznawanie wołania o pomoc

- Alarmu w razie kradzieży bagażu lub motocykla

Podaj dalej: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motosave.motosave&hl=pl

Edytowane przez motoTomasz (wyświetl historię edycji)

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

• 1 rok później...
Opublikowano

Kto z naszej grupy używa tej aplikacji?

Ja właśnie ją zainstalowałem i zamierzam ją w najbliższym czasie przetestować.

Fajną sprawą jest sprawdzenie kto w pobliżu pomyka i wspólnie można pośmigać.

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Apka spoko. ale kto z niej korzysta?

Bo po zarejestrowaniu nikogo nie widać. :smile:

Opublikowano

Instaluje i opcenie.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Opublikowano

Jak narazie raz udało mnie się z kimś pogadać przez tą aplikację.
Ja ją używam za każdym razem jak idę jeździć. Więc może się zobaczymy. :-)

172824.png

Opublikowano (edytowane)

Jak narazie raz udało mnie się z kimś pogadać przez tą aplikację.

Ja ją używam za każdym razem jak idę jeździć. Więc może się zobaczymy. :-)

Bo ja narazie nikogo nie widziałem chyba że coś mam nie tak ,ale swój motocykl widzę

Edytowane przez Marttino (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ostatnio zainstalowałem ale nie przeszedłem przez etap konfiguracji bo chciał żebym się kładł na podłogę a było dużo kałuż :smile: jutro zobaczę...

Opublikowano

Ja zainstalowałem, nawet skonfigurować się udało (na dywanie), ale jakoś nie kumam tego "CB" :smile:

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Opublikowano

Kładzenie jest po to by urządzenie wykrył na jakiej wysokości mniej więcej ma wykrywać poszkodowanego w wypadku.

A CB to jest taka forma chatu na którym można pogadać.

Jeszcze nikogo nie widziałem aktywnego na mapie ale to musimy zgadać się kiedy wspólnie na jedną godzinę i sprawdzimy.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Opublikowano

na jakiej wysokosci? wydawalo mi sie ze to troche inaczej dziala. w sensie wkladasz telefon w kurtke w pozycji zalozmy pionowej, tak jest kalibrowany. jak lezysz jest w pozycji poziomej - i tu sygnal ze cos jest nie tak bo telefon zmienil polozenie wzgledem podloza

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

szczerze mowiac nie znalazlem w tym opisie niczego o ustalaniu wysokosci tylko o "ruchu mniejszym". jestem zatem ciekaw na jakiej zasadzie to dziala :smile:

wydaje mi sie ze kiedys, gdy apka miala swoje poczatki, czytalem wlasnie ze jest to na zasadzie ulozenia telefonu (pion-poziom itp) ale reki uciac sobie nie dam

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy gdzies w aplikacji można sprawdzić przebytą trasę ?

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

Nie  ma w niej opcji przebytej trasy.

Jak dla mnie na wypady super apka.

Często korzystam z niej.

172824.png

• 2 tygodnie później...