Skocz do zawartości

Tak Czy Nie Dla Islamistów W Polsce ?

tuono1000

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"

• 3 tygodnie później...

Nie wiem czego sie obawiacie.

Ja bym ich wszystkich zaprosil do nas.

I oczywiscie zapewnil stosowne zasilki i opieke zdrowotna

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Mnie się wydaje, że występuje napuszczanie wzajemnie na siebie. Ja sporo podróżowałem po wielu zakątkach świata i mam odczucia dość sprzeczne. Czasami występują nastroje nacjonalistyczne i tutaj wyznacznikiem jest rodzaj urody lub akcent. Ale spotkałem się z sytuacjami super pozytywnymi,  obcy ludzie zapraszali mnie na wspólny posiłek, i to było w Dubaju. Także może sam islam nie jest przyczyną a frustracje ludzkie i poczucie strachu czy wyobcowania.

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Napuszczanie powiadasz ?

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Napuszczanie powiadasz ?

Ja jestem facetem który zjeździł  np. całe Bałkany autostopem jeszcze w latach 80'tych i były różne sytuacje. W tedy żadnych emigrantów tam nie było. Im większa bieda i brak stabilizacji tym większe frustracje. Co nie znaczy że część osób nie szuka ekstremalnych przygód kosztem zaskoczenia. Ja mam dość duże doświadczenie w obcowaniu z ludźmi o innej kulturze. I samemu jestem niezbyt jednoznaczny w swoich opiniach, są one złożone. Dość tylko, że wspomne, że sami brytole to zlepek różnych narodów, gdzie w mordę można dostać za inny akcent, nie trzeba jechać do afryki i wyróżniać się swoją białością. A media to podają różne informacje w zależności od potrzeby, durni niby dziennikarze co wyciągają sytuacje ekstremalne i pokazują je w uproszczony sposób, bez kontekstu. Nie mówię, że arabowie są święci ale postrzeganie ich przez telewizję to jest niesprawiedliwe.

A ten film co pokazałeś, takie sytuacje zdarzają się wielokrotnie, może w różnej postaci ale są częste. Taki jest świat, co do tego nie ma żadnych wątpliwości.

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Gentelmani muzłumańscy 

Sorki że jedno pod drugim ale tu dla odmiany islamscy wielbiciele zwierząt

https://www.facebook.com/pikiotv/videos/926380510824290/

https://www.facebook.com/620704471431374/videos/633131306855357/

w drugim filmiku linku trzeba zjechać ciuke niżej i otworzyć film z ostrzeżeniem dla brutalności

Edytowane przez tuono1000 (wyświetl historię edycji)

• 2 tygodnie później...

Nie można takiego zachowania usprawiedliwiać biedą. U nas też są frustracje, ale żeby taka brutalność na każdym kroku. Przecież oni nie chcą się w ogóle zasymilować. Może nie wszyscy są tacy, ale większość jak widać zdecydowanie tak.. 

• 3 tygodnie później...

Walka "tam" jest bardziej skomplikowana. Słyszałem, że oni nie chcą tam walczyć, bo musieliby walczyć między sobą. Państwo islamskie prowadzi tego typu terror, że albo ktoś się zaciągnie do "armii" albo zabiją jego i jego rodzinę. Siłą rzeczy wielu się zaciąga, a ci którzy mieliby z nimi walczyć to ich sąsiedzi, albo dalsza rodzina. Rozumiem, że sytuacja jest trudna więc uciekają. Polska jest ewenementem w skali światowej jeśli chodzi o ruch oporu i umiejętność zorganizowania się w sytuacji wojny.

Powtarzam jednak: ktoś, kto szuka schronienia w innym kraju ma obowiązek zachowywać się WZOROWO. Uważam, że w każdym innym przypadku powinien zostać wydalony. Nie mam nic przeciwko masowym eksmisjom takich grup. Nie skorzystali z gościnności, więc sami zdecydowali, że nie chcą być w Europie. Mam nadzieję, że nasza "zachód" się w porę ocknie, bo będziemy mieć za zachodnią granicą "Nowy Bliski Wschód".

Patrzcie przykład z Rosji. Putin powiedział, że przyjmie nieograniczoną ilość uchodźców, " jedno ale "- na ich warunkach. I koniec kropka, jeśli już to ciapaci próbują się przedostać przez ich granicę do krajów skandynawskich.

Edytowane przez pietrass (wyświetl historię edycji)

Irek, jakby poszli do Arabii Saudyjskiej to by już stamtąd nie wyszli, a na pewno nic by nie dostali. Np. Pakistańczycy pracują w AS na budowach w strasznych warunkach i nikt się tym nie przejmuje. Wiara wiarą, ale dla arabów kasa gra ogromną rolę, co widać. Europa zawsze była liberalna i dlatego ściąga wszystkich ludzi poniewierających się po świecie. Jakby na to spojrzeć bezdusznie to Arabia Saudyjska i Turcja mają najskuteczniejszą metodę na tę wojnę - szukają tam interesu, w różnym rozumieniu.

• 3 tygodnie później...

no, lepiej też nie :biggrin: 

na zachodzie to imigranty mogą jeździć bez prawka, znaczy na potwierdzenie słowne, że w swoim kraju mają prawko :biggrin: 

gdzieś o tym czytałem

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Moim zdaniem jeżeli ktoś jest gościem w naszym kraju powinien dostosować się do przyjętych norm społecznych i szanować gospodarza. Każdy kto emigruje do innego kraju musi się dostosować się do praw panujących na danym terytorium, więc dlaczego oni nie zachowują się jak cywilizowani ludzie. Niestety oni są z "innego świata".