Wojtas Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 https://youtu.be/21HNsxNHu1s 2 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Muzułmanin podpalił Harleya z polskimi symbolami narodowymi Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Wojtas (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Nie wiem czego sie obawiacie. Ja bym ich wszystkich zaprosil do nas. I oczywiscie zapewnil stosowne zasilki i opieke zdrowotna 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosaEzg92 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Szkoda ze nie strzelił , parę małp było do odstrzelenia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Mnie się wydaje, że występuje napuszczanie wzajemnie na siebie. Ja sporo podróżowałem po wielu zakątkach świata i mam odczucia dość sprzeczne. Czasami występują nastroje nacjonalistyczne i tutaj wyznacznikiem jest rodzaj urody lub akcent. Ale spotkałem się z sytuacjami super pozytywnymi, obcy ludzie zapraszali mnie na wspólny posiłek, i to było w Dubaju. Także może sam islam nie jest przyczyną a frustracje ludzkie i poczucie strachu czy wyobcowania. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Napuszczanie powiadasz ? 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Napuszczanie powiadasz ? Ja jestem facetem który zjeździł np. całe Bałkany autostopem jeszcze w latach 80'tych i były różne sytuacje. W tedy żadnych emigrantów tam nie było. Im większa bieda i brak stabilizacji tym większe frustracje. Co nie znaczy że część osób nie szuka ekstremalnych przygód kosztem zaskoczenia. Ja mam dość duże doświadczenie w obcowaniu z ludźmi o innej kulturze. I samemu jestem niezbyt jednoznaczny w swoich opiniach, są one złożone. Dość tylko, że wspomne, że sami brytole to zlepek różnych narodów, gdzie w mordę można dostać za inny akcent, nie trzeba jechać do afryki i wyróżniać się swoją białością. A media to podają różne informacje w zależności od potrzeby, durni niby dziennikarze co wyciągają sytuacje ekstremalne i pokazują je w uproszczony sposób, bez kontekstu. Nie mówię, że arabowie są święci ale postrzeganie ich przez telewizję to jest niesprawiedliwe. A ten film co pokazałeś, takie sytuacje zdarzają się wielokrotnie, może w różnej postaci ale są częste. Taki jest świat, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuono1000 Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Gentelmani muzłumańscy Sorki że jedno pod drugim ale tu dla odmiany islamscy wielbiciele zwierząt https://www.facebook.com/pikiotv/videos/926380510824290/ https://www.facebook.com/620704471431374/videos/633131306855357/ w drugim filmiku linku trzeba zjechać ciuke niżej i otworzyć film z ostrzeżeniem dla brutalności Edytowane 1 Września 2016 przez tuono1000 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żylett Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Nie można takiego zachowania usprawiedliwiać biedą. U nas też są frustracje, ale żeby taka brutalność na każdym kroku. Przecież oni nie chcą się w ogóle zasymilować. Może nie wszyscy są tacy, ale większość jak widać zdecydowanie tak.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 4 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrass Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Prawdę Wojtas powiadasz ... polejcie Mu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Walka "tam" jest bardziej skomplikowana. Słyszałem, że oni nie chcą tam walczyć, bo musieliby walczyć między sobą. Państwo islamskie prowadzi tego typu terror, że albo ktoś się zaciągnie do "armii" albo zabiją jego i jego rodzinę. Siłą rzeczy wielu się zaciąga, a ci którzy mieliby z nimi walczyć to ich sąsiedzi, albo dalsza rodzina. Rozumiem, że sytuacja jest trudna więc uciekają. Polska jest ewenementem w skali światowej jeśli chodzi o ruch oporu i umiejętność zorganizowania się w sytuacji wojny. Powtarzam jednak: ktoś, kto szuka schronienia w innym kraju ma obowiązek zachowywać się WZOROWO. Uważam, że w każdym innym przypadku powinien zostać wydalony. Nie mam nic przeciwko masowym eksmisjom takich grup. Nie skorzystali z gościnności, więc sami zdecydowali, że nie chcą być w Europie. Mam nadzieję, że nasza "zachód" się w porę ocknie, bo będziemy mieć za zachodnią granicą "Nowy Bliski Wschód". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek30 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Dobra, ale Turcja jest bezpiecznym i do tego bratnim narodem. Dlaczego tam nie idą? Albo Arabia Saudyjska, czy inne bogate państwa regionu. Przecież to ich bracia w wierze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrass Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Patrzcie przykład z Rosji. Putin powiedział, że przyjmie nieograniczoną ilość uchodźców, " jedno ale "- na ich warunkach. I koniec kropka, jeśli już to ciapaci próbują się przedostać przez ich granicę do krajów skandynawskich. Edytowane 27 Września 2016 przez pietrass (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Irek, jakby poszli do Arabii Saudyjskiej to by już stamtąd nie wyszli, a na pewno nic by nie dostali. Np. Pakistańczycy pracują w AS na budowach w strasznych warunkach i nikt się tym nie przejmuje. Wiara wiarą, ale dla arabów kasa gra ogromną rolę, co widać. Europa zawsze była liberalna i dlatego ściąga wszystkich ludzi poniewierających się po świecie. Jakby na to spojrzeć bezdusznie to Arabia Saudyjska i Turcja mają najskuteczniejszą metodę na tę wojnę - szukają tam interesu, w różnym rozumieniu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 2 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 motocyklisci tak, reszta wyp......a 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 no, lepiej też nie na zachodzie to imigranty mogą jeździć bez prawka, znaczy na potwierdzenie słowne, że w swoim kraju mają prawko gdzieś o tym czytałem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Jak sie dostosuja do naszego prawa i tradycji to niech sobie beda, a jak nie to................ niech siedza u siebie 2 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewor Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Może i małe dziecko emigranta da się jeszcze wychować w kulturze europejskiej, ale dorosły chłop nigdy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kejt93 Opublikowano 3 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Dorzucę do dyskusji swoje skromne zdanie. Opiszę typowo z punktu widzenia kobiety. Od małego żyłam w przekonaniu, że nie jestem rasistką. Mało mnie obchodziło czy ktoś jest czarny, biały, żółty, czy w niebieskie kropki. Brałam pod uwagę różnorodność obyczajów i miałam nadzieję, że jeśli ja uszanuję cudzą kulturę to on uszanuje moją i będziemy mogli żyć w symbiozie bez szkody dla żadnej ze stron. Moje zdanie zmieniło się kiedy mając 16 lat zawędrowałam na całe wakacje do Londynu. Pomijając już kwiatki takie jak to, że pracowałam w indyjskiej restauracji prowadzonej przez Banglijczyków i notorycznie zdarzały się sytuacje typu szef ze mną nie rozmawia, bo jestem KOBIETĄ i on nie będzie się zniżał do mojego poziomu, próby oszustwa na kasie przy KAŻDEJ wypłacanej tygodniówce, obiad w pracy dla facetów na porcelanowej zastawie, a dla mnie na plastikowej tacce i to przy osobnym stoliku tudzież jakże intratna propozycja zostania trzecią żoną jednego z kelnerów (w to nie wnikałam, bo byłam na ich "podwórku"), jedna sytuacja (w zasadzie niegroźna, ale utkwiła mi w pamięci) pozostawiła spory niesmak. Któregoś dnia wracałam z pracy do domu i wsiadłam do metra, gdzie był szalony tłok- jak to w godzinach szczytu. W pewnym momencie zorientowałam się, że jestem jedyną kobietą i jednocześnie jedyną białą osobą w całym wagonie. Wszyscy się na mnie natarczywie gapili, a ich wzrok był okropny. Lepki, obleśny, na samo wspomnienie aż mnie przechodzą ciarki. Czułam, że dosłownie rozbierają mnie wzrokiem- i nie, nie jestem na tym punkcie przewrażliwiona. Nigdy wcześniej ani nigdy później się tak nie czułam (kelner, którego miałam szansę zostać trzecią żoną też był takim oblechem, jednak z nim obcowałam 15 minut dziennie i nie rzucało się to tak w oczy). Wytrzymałam 2 stacje i wysiadłam, bo już nie dawałam rady. Londyn- wielkie EUROPEJSKIE miasto. I mimo wielu swoich uroków, właśnie przez taką zaburzoną równowagę pomiędzy tubylcami, a przybyszami zza granicy traci na prawdę wiele. Wychodzę z założenia, że póki jestem w Europie, to jestem na swoim podwórku i jeśli chciałabym być traktowana gorzej i być sprzedana za wielbłąda, to pojechałabym do "pakusów" czy innych beżowych. Póki jestem "u siebie" chcę, żeby panowały "moje" zasady. Nie chcę by za kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat moja córka/wnuczka będąc w Europie była traktowana gorzej przez typów, którym własna pustynia już się znudziła i postanowili rozsiać swoją plagę na innych kontynentach. Jasne, że nie mam nic do kolorowych, którzy faktycznie uczciwie podchodzą do sprawy, przyjechali by się uczyć/ pracować. Sama chciałabym mieć szansę może zamieszkać w innym kraju i nie chciałabym być wtedy dyskryminowana przez kolor mojej skóry. Różnica polega tylko na tym, że ja dostosowałabym się do warunków panujących na danym terenie, bo byłabym tam GOŚCIEM, a nietrudno zauważyć, że przyjezdni ze wschodu jeśli nie narzucają w agresywny sposób swoich obyczajów, to bardzo niechętnie się socjalizują z otoczeniem zamykając się we własnych enklawach. Nie chcę takiej Europy, a wszystko niestety ku temu zmierza. Wobec tego wychodzi na to, że jestem rasistką, bo wymagam wzajemnego szacunku. Reasumując: nie dla islamistów w Polsce/ Europie. Dziękuję za uwagę Edytowane 3 Listopada 2016 przez Kejt93 (wyświetl historię edycji) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Edytowane 4 Listopada 2016 przez Wojtas (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witomilek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Moim zdaniem jeżeli ktoś jest gościem w naszym kraju powinien dostosować się do przyjętych norm społecznych i szanować gospodarza. Każdy kto emigruje do innego kraju musi się dostosować się do praw panujących na danym terytorium, więc dlaczego oni nie zachowują się jak cywilizowani ludzie. Niestety oni są z "innego świata". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosaEzg92 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgadza się dlatego uszanuj zasady gospodarza forum i zacznij od powitalni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf77 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Kamil czujny jak straż graniczna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi