marmot.c Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Kolejne doniesienia - też widać zastępy kobiet i dzieci, które uciekają z kraju z obawy o swoje życie https://www.youtube.com/watch?v=7VO3mpg4Xbc 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Z tego co zdarzyłem się zorientować to Koran wcale nie nawołuje do agresji i morderstw więc zasadniczo islamiści to nie demony wojny. Moim zdaniem nazywani ekstremistami ludzie zachowują się jak zwyczajni bandyci i tak powinni być traktowani. Pomijając kwestię polityczne i ekonomiczne obawiałbym się że nasze służby porządkowe mogą mieć problem ze spacyfikowaniem takich "ekstremistów" (wyobrażacie sobie taką akcję straży miejskiej ). Na filmach widać bezbronne osoby ostrzeliwane lub wręcz zabijane na egzekucjach są bez szans nie spodziewają się nawet, że przejeżdżający samochód zasypie ich pociskami. Jeśli takie bojówki mają poruszać się wśród nas to czas znowelizować ustawę o posiadaniu broni bo chciałbym mieć legalne szanse na obronę i jeśli wokół znalazło by się kilku mi podobnych to mielibyśmy szansę odpowiedzieć "dyplomatycznie". Zgadzam się w pełni z Tobą. Co do broni nie potrzebujesz pozwolenia by ją mieć. Możesz posiadać broń czarnoprochową, rozdzielnego ładowania, która jest tak samo skuteczna jak ta nowoczesna. Oczywiście jest więcej zabawy z załadunkien ale pomijam już sprawy których trzeba się nauczyć + trening na strzelnicy bo bez tego to chyba nawet do słonia z 5m. bedzie cieżko trafić. Co do muzułmanów to nie wszyscy są źli i nie ma co generalizować, bo to tak jak by powiedzieć, że wszyscy Polacy kradną.... Wydaje mi się to krzywdzące, ale taką łatkę nam już przypięto. Ogólnie media pokazują to co jest dla nich wygodne i to co sie sprzeda, choć fakty są te same to inaczej przedstawiają je wiadomości czy prasa. I serio grubą przesadą jest to żeby porównywać tych ludzi do przestępców w więzieniach... Ja sam jestem bardziej przeciwny z punktu ekonomicznego niż religijnego czy kultorowego. Po prostu jak tu przyjadą ( a oni do Polski nie chcą jechać) to będą w wiekszości zasilać szarą strefę albo żyć na "słodkim bezrobociu". Taki obrót sprawy odbija sie niekorzystnie nie tylko dla eko ale taże będzie miało później skutki społeczne. Hmm... jeszcze jedna sprawa. Czytam tu opinie że mogliby walczyć o kraj... poczytaj lepiej co i jak tam sie dzieje i pomyśl jeden z drugim JAK w takich warunkach nawet jeśli broń do łapy dostaniesz bez przeszkolenia militarnego masz bronic kraju? Poza tym do tego trzeba mieć bardzo mocne poczucie przynależności do kraju etc. Niektórzy wolą ratować życie, u nas podczas wojny też uciekali czego osobiście nie pochwalam. Edytowane 17 Września 2015 przez Matik (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmot.c Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Wiesz ze miały miejsce powstania gdzie walczyli ludzie bez jakiegokolwiek przeszkolenia - wiec to żaden argument ale to z czym sie zgadzam to to co napisałeś że oni nie czuja przynależności do kraju To jest problem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Wiesz ze miały miejsce powstania gdzie walczyli ludzie bez jakiegokolwiek przeszkolenia - wiec to żaden argument ale to z czym sie zgadzam to to co napisałeś że oni nie czuja przynależności do kraju To jest problem Jesli mówisz o naszych powstaniach lub o partyzantce to ludzi szkolono w brew temu co się myśli, to nie byli ludzie z dnia na dzień z ulicy gdzie dano im broń i mówiono walcz za wolność i kraj (bo zwyczajnie nie każdy umiał obsługiwać broń). Zbaczamy z tematu. Problemem jest ilość jaka napływa do nas. Ale w gruncie rzeczy mam nadzieje że to nie będzie więcej niż 12 tysięcy, o których mówią non stop media... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmot.c Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Problem może być taki, że teraz wpłynie powiedzmy te 12 tys, ale oni dostaną możliwość ściągnięcia rodziny i jak się słucha szacunków to średnio jeden uchodźca ściągnie np 6-8 kolejnych ... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Jeszcze wtrącę jedno co do sytuacji w ich kraju. Nijak ona się ma do nasze w czasie wojny. Oni prowadzą w zasadzie działania militarne przeciw sobie. Wojna domowa to co innego niż walka z okupantem. Najgorsze chyba jest to, że my ich będziemy utrzymywać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Węgrzy modyfikują prawo z dnia na dzień,robią swoje by się bronić przed zalewem paciaków.Nie czekają na wytyczne z unii i nie debatują na próżno w tv.i necie. Teraz spierdalają im przez Serbię i Chorwację. 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuono1000 Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Czy macie te same wrażenie jak ja że cos nagle ucichło w sprawie "allah akbarów" ???? Jeszcze dwa tygodnie temu trąbili o tym w każdych wiadomościach. Tydzień temu "podobno" Merkel poprosiła Zuckerberga od facebooka aby kasować anty islamskie wpisy. Może przestali napływać do Europy ??? Moi znajomi z Niemczech mówią ,że w niemieckich wiadomościach non stop mówią o rozróbach, napadach , gwałtach i podpaleniach przez allah akbarów a w polskich wiadomościach nastała nagle cisza . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) To sie nazywa zasrana poprawnosc polityczna Polecam obejzec kilka odcinkow Maxa Kolonko na YT Edytowane 8 Października 2015 przez Bulba (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 w niemieckich wiadomościach non stop mówią o rozróbach, napadach , gwałtach i podpaleniach przez allah akbarów Z tego co widziałem: ruiny przejścia Austria/Węgry w Koszeg (mury z powybijanymi szybami, bezludzie),na przejściu Szwecja/Norwegia mają się dobrze (trawniczek,fajeczka,relaks),Słowenia/Chorwacja pole namiotowe (tam obstawa policji i wojska),a i w Malmo nowy meczet.Myślałem,że Szwedzi jakieś nowe obserwatorium budują na peryferiach,a tu zonk kopuła się nie rozsuwa a w wieżyczkach megafony... 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cygan79 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ja jestem na nie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Wczoraj i Dziś 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzery Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Ja po obejrzeniu kilku filmów gościa gotquran z kanału YT byłem w szoku tej religii, kultury.. Polecam warto obejrzeć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 3 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro6ert Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc&feature=youtu.be 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 http://mediumpubliczne.pl/2015/10/anonymous-do-polakow-o-uchodzcach/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Przeczytałem ten "artykuł" gary i muszę stwierdzić że całkiem niezły.Kilka rzeczy nie łączy mi się w logiczną całość, ale dobrze poznać i tą stronę medalu.Fajnie byłoby tak jak w Bondzie, który jest na czasie żeby czarne było czarna a białe to białe.... Żeby źli byli wyraziści a tajni agenci i wywiady super mocarstw toczyły odwieczną walkę o dobro na świecie.Niestety pewnie tak nie jest Konkluzja jest taka, że każda strona, narodowcy, "Anonymous hakerzy", ISIS czy rządy zachodnich mocarstw opowiadają nam co innego i ciężko odróżnić co jest prawdą a co nie. Ciągłe zarzucanie teorii spiskowych daje odwrotny efekt że coraz mniej w nie wierzymy.Więc może tak wywalić telewizor przez okno i wy***ać w Bieszczady? 2 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Może w sytuacji Paryża nie jest to najbardziej dowcipne, może nawet trochę nie na miejscu, ale coś w tym jest... 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Spokojnie... oni są tolerancyjni Aidekk: post edytowany z powodu drastycznego mema (niestety, sa tutaj też wrażliwi i moderowac trzeba...) 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Niestety widzialem to na yt. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Stare... ale takie na czasie A teraz na poważnie Czekałem jakiś czas na zdobycie linka do materiału na YT Nie każdy posiada "FBi" https://youtu.be/44vzMNG2fZc Ps. Czy widziałeś/widziałaś takie info w tv? Edytowane 21 Listopada 2015 przez Wojtas (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 2 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitzi5 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ja ich tutaj nie chcę... 0 Cytuj Nie martw się, już niedługo wrócę, żebyś za bardzo się nie stęskniła.Zaopiekuj się moim sercem - Zostawiłem je przy Tobie. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 3 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi