lew13 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Cześć. Czy ktoś jest w posiadaniu wiedzy na temat pobierania opłat parkingowych w rejonie trasy W-Z a dokładniej mówiąc na Piłsudzkiego pomiędzy Piotrkowską a Sienkiewicza pod Silver Screenem. Na dzień dzisiejszy odcinek ten jest wyłączony z ruchu pojazdów. Parkometry stoją ludziki płacą kontrolerzy chodzą sprawdzają i mandaty wlepiają. Ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie? 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Auto czy motocykl? Bo jeśli motocykl to my nie płacimy za parkowanie w Łodzi. Co do aut nie mam pojęcia - nie parkuję w centrum. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
lew13 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wiem że za moto nie płacimy chodzi mi o samochody 0 Cytuj
Mark_Ka Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To Nas nie obejmują parkomaty ? Szczerze to nie wiedziałem ... 0 Cytuj ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie
ernest90 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jeżeli znak informujący o strefie płatnego parkowania stoi, to zapewne trzeba płacić. 0 Cytuj
ro6ert Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 W centrum tam, gdzie można parkować, trzeba płacić. Również pod silverem - tam z reszta można dojechać. 0 Cytuj
koperta4512 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To Nas nie obejmują parkomaty ? Szczerze to nie wiedziałem ... A gdzie byś włożył kwitek o uiszczeniu opłaty parkingowej Można było by co prawda przykleić go do szybki lub lusterka ale zapewne by zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. 0 Cytuj
Naczelny Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A gdzie byś włożył kwitek o uiszczeniu opłaty parkingowej Można było by co prawda przykleić go do szybki lub lusterka ale zapewne by zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. Za wycieraczkę w Rzymie bilety parkingowe mają przyczepiane do moto/skuterków, ale raczej to jest coś jak karnet niż bilet i tam jednośladów jest znacznie więcej oby nikt mądry u nas na to nie wpadł 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) A gdzie byś włożył kwitek o uiszczeniu opłaty parkingowej Można było by co prawda przykleić go do szybki lub lusterka ale zapewne by zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. chyba we Wrocku (czy gdzieś) była taka akcja, że musiałeś zabierać bilet ze sobą, a jak straż wlepiła mandat to musiałeś do nich dymać z tym bilecikiem żeby go anulować Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
krs Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Motocykle zwolnione są z opłat parkingowych w całej Polsce* * nie dotyczy Gdyni. 0 Cytuj
koperta4512 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 chyba we Wrocku (czy gdzieś) była taka akcja, że musiałeś zabierać bilet ze sobą, a jak straż wlepiła mandat to musiałeś do nich dymać z tym bilecikiem żeby go anulować To jest bez sensu... ale to jest Polska i tutaj wszystko jest możliwe. 1 Cytuj
lew13 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 W centrum tam, gdzie można parkować, trzeba płacić. Również pod silverem - tam z reszta można dojechać. Oczywiście droga jest ale znaki zakazują wjazdu 0 Cytuj
ro6ert Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Oczywiście droga jest ale znaki zakazują wjazdu Znaki nie zakazują wjazdu - trzeba im się dokładnie przyglądać Tam gdzie silver jest też i hotel, i banki, i Medicover. Do tych miejsc dojazd musi być zagwarantowany (no i jest przez cały czas trwania remontu). A co do znaku, to załączam fotkę. 0 Cytuj
lew13 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 No to chyba wszystko wyjaśnia 0 Cytuj
ptaku Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 parking podziemny jest darmowy do 30 minut , często bywam w Medicover . Powyżej 30 minut potwierdzają że z Medicover i też darmowe 0 Cytuj
ro6ert Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Parking podziemny jest również bezpłatny jak się pokaże bilet kinowy podpieczętowany przez pracownika Silvera 0 Cytuj
lew13 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tak wiem ale dzięki 0 Cytuj
Spons78 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 Motocykliści nie będą płacić za postój w Centrum. To pewne I nikt nie pomyśli, aby było inaczej - to też pewne. Co do strefy płatnego parkowania (SPP) - jest ona określona uchwałą Rady Miejskiej. Czasem, jak są remonty (tak jak przy W-Z) cześć parkomatów jest wylaczona gdy znikają miejsca do parkowania. Tak było na Moniuszki i pod Urzędem Marsżałkowskim. Ale liczy sie strefa. Mam nadzieję, ze wkrótce bedą w tych miejscach także dedykowane miejsca postojowe dla motocykli. Pamiętajcie, głosowanie w ramach budżetu obywatelskiego już od 19 września. Wniosek numer: L0146. 1 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647
Rekomendowane odpowiedzi