Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Strefa Płatnego Parkowania W Rejonie Trasy W-Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Czy ktoś jest w posiadaniu wiedzy na temat pobierania opłat parkingowych w rejonie trasy W-Z a dokładniej mówiąc na Piłsudzkiego pomiędzy Piotrkowską a Sienkiewicza pod Silver Screenem. Na dzień dzisiejszy odcinek ten jest wyłączony z ruchu pojazdów. Parkometry stoją ludziki płacą kontrolerzy chodzą sprawdzają i mandaty wlepiają. Ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie?

Opublikowano

Auto czy motocykl? Bo jeśli motocykl to my nie płacimy za parkowanie w Łodzi. Co do aut nie mam pojęcia - nie parkuję w centrum.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Wiem że za moto nie płacimy chodzi mi o samochody

Opublikowano

To Nas nie obejmują parkomaty ? :smile: Szczerze to nie wiedziałem ...

ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie :smile:

Opublikowano

Jeżeli znak informujący o strefie płatnego parkowania stoi, to zapewne trzeba płacić.

Opublikowano

W centrum tam, gdzie można parkować, trzeba płacić. Również pod silverem - tam z reszta można dojechać.

Opublikowano

To Nas nie obejmują parkomaty ? :smile: Szczerze to nie wiedziałem ...

A gdzie byś włożył kwitek o uiszczeniu opłaty parkingowej :decayed: Można było by co prawda przykleić go do szybki lub lusterka ale zapewne by zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. 

Opublikowano

A gdzie byś włożył kwitek o uiszczeniu opłaty parkingowej :decayed: Można było by co prawda przykleić go do szybki lub lusterka ale zapewne by zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. 

Za wycieraczkę :biggrin: w Rzymie bilety parkingowe mają przyczepiane do moto/skuterków, ale raczej to jest coś jak karnet niż bilet i tam jednośladów jest znacznie więcej ;) oby nikt mądry u nas na to nie wpadł ;)

Opublikowano (edytowane)
A gdzie byś włożył kwitek o uiszczeniu opłaty parkingowej Można było by co prawda przykleić go do szybki lub lusterka ale zapewne by zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. 

chyba we Wrocku (czy gdzieś) była taka akcja, że musiałeś zabierać bilet ze sobą, a jak straż wlepiła mandat to musiałeś do nich dymać z tym bilecikiem żeby go anulować  :decayed:

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

Motocykle zwolnione są z opłat parkingowych w całej Polsce*

* nie dotyczy Gdyni. ;)

Opublikowano

chyba we Wrocku (czy gdzieś) była taka akcja, że musiałeś zabierać bilet ze sobą, a jak straż wlepiła mandat to musiałeś do nich dymać z tym bilecikiem żeby go anulować  :decayed:

To jest bez sensu... ale to jest Polska i tutaj wszystko jest możliwe.

Opublikowano

W centrum tam, gdzie można parkować, trzeba płacić. Również pod silverem - tam z reszta można dojechać.

Oczywiście droga jest ale znaki zakazują wjazdu

Opublikowano

Oczywiście droga jest ale znaki zakazują wjazdu

Znaki nie zakazują wjazdu - trzeba im się dokładnie przyglądać :smile:

Tam gdzie silver jest też i hotel, i banki, i Medicover. Do tych miejsc dojazd musi być zagwarantowany (no i jest przez cały czas trwania remontu).

A co do znaku, to załączam fotkę.

post-3986-0-46161400-1440077508_thumb.jpg

Opublikowano

No to chyba wszystko wyjaśnia :smile:

Opublikowano

parking podziemny jest darmowy do 30 minut , często bywam w Medicover . Powyżej 30 minut potwierdzają że z Medicover i też darmowe

Opublikowano

Parking podziemny jest również bezpłatny jak się pokaże bilet kinowy podpieczętowany przez pracownika Silvera

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Motocykliści nie będą płacić za postój w Centrum. To pewne :smile: I nikt nie pomyśli, aby było inaczej - to też pewne.

Co do strefy płatnego parkowania (SPP) - jest ona określona uchwałą Rady Miejskiej. Czasem, jak są remonty (tak jak przy W-Z) cześć parkomatów jest wylaczona gdy znikają miejsca do parkowania. Tak było na Moniuszki i pod Urzędem Marsżałkowskim. Ale liczy sie strefa.

Mam nadzieję, ze wkrótce bedą w tych miejscach także dedykowane miejsca postojowe dla motocykli. Pamiętajcie, głosowanie w ramach budżetu obywatelskiego już od 19 września. Wniosek numer: L0146.

Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak

Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/

Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647