Aidekk Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Jest wstępny zamysł, żeby w ten weekend zrobić "małą" objazdówkę Wstępnie zaplanowałem szlak zamków krzyżackich z pominięciem Malborka, gdzie większość raczej już była. Czekam na chętnych i ewentualne, inne propozycje wycieczek. Jak na razie chętni: Ai Dekk i Sebastian =====DZIEŃ WYLOTU=====Sobota lub niedziela (zależnie na który dzień będzie chętna ekipa). =====GODZ WYLOTU=====Biorąc pod uwagę ile km do przejechania i ile czasu zejdzie na atrakcje proponuję 7:00. =====MIEJSCE SPOTKANIA=====Żeby nie robić grupy op mieście i nie latać na czerwonych proponuję stację benzynową Artus w miejscowości Sosnowiec (ostatnie rondo przy wjeździe na A1 i A1). =====PLAN TRASY===== Link do google maps 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emq Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 To byłoby na jeden dzień? Ile godzin zajęła Wam ostatnia wycieczka po Górach Świętokrzyskich, w której przejechaliście około 500km? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boodgee Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Ostatnia wycieczka trwała od 8:15 do 22:00 ze zwiedzaniem, szamaniem, tankowaniem 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 11, 2015 Author Report Share Posted June 11, 2015 Ostatnia wycieczka (świętokrzyskie): wylot 8:15, przyjazd do Łodzi 21:00. Zrobione 514 km, zwiedzaliśmy na spokojnie bo i zapas czasu był a i w Leśnej Chacie na jedzonku zabawiliśmy na spokojnie z 50 min. Tylko że poprzednio były drogi max krajowe, dużo II,III I IV-rzędnych ścieżek z masą zakrętów. Tutaj robotę zrobi kawałek autostrady w dwie strony więc i czasowo powinniśmy ogarnąć. Atrakcji jest dużo, ale liczę się z tym co z wyprawą w świętokrzyskie było z jaskinią Raj. Brak biletów do godz 19:00 sprawił, że po prostu pojechaliśmy dalej Zawsze można coś wyrzucić z listy Ja czekam na propozycje... Ostatnia wycieczka trwała od 8:15 do 22:00 ze zwiedzaniem, szamaniem, tankowaniem Z czekaniem na kolegę Sailora (który się spóźnił) w Sulejowie. Atrakcje niejednokrotnie zwiedzaliśmy ponad 1 godz. Jedzenie na spokojnie, postoje na spokojnie. 22:00 to mogłeś być w domu bo trzeba jeszcze liczyć pożegnanie i radosne podsumowanie wycieczki + odstawienie moto na parking Na parkingu byłem dokładnie 21:43 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boodgee Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 (edited) Z czekaniem na kolegę Sailora, który się spóźnił w Sulejowie. Atrakcje niejednokrotnie zwiedzaliśmy ponad 1 godz. Jedzenie na spokojnie, postoje na spokojnie. 22:00 to mogłeś być w domu bo trzeba jeszcze liczyć pożegnanie i radosne podsumowanie wycieczki + odstawienie moto na parking Na parkingu byłem dokładnie 21:43 Dobra, 21:30 , a kolega nazywał się Silver Edited June 11, 2015 by boodgee (see edit history) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaquzie Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Zrobione 514 km kto zrobił 514 ten zrobił 514 macie mniejsze kółeczka, to więcej km Wam wyszło ja 499 Sailor... 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 11, 2015 Author Report Share Posted June 11, 2015 Fakt, pomyliłem nick albo oba nicki sa na forum i nawet kolor moto podobny @Sailor, @silver kto zrobił 514 ten zrobił 514 macie mniejsze kółeczka, to więcej km Wam wyszło ja 499 Jaquzie, licz że ode mnie do Ciebie do mnie na parking jest z 4-5 km to w dwie strony masz już brakujące 10 km. A pozostałe 5 to dlatego, że ch**owo bierzesz zakręty 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaquzie Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 coś się Tobie dziś nicki pie...mylą nie pij już dziś ps. a skoro przejechałem mniej km, znaczy, że ścinałem zakręty, a wy jechaliście kwadratowo ps2. tymczasem myślę nad wycieczką.. znajomek podrzucił mi pomysł popływania w wodzie, blisko, bo w Przyjezierzu (jakieś 150KM od łodzi tylko), ale.. Licheń po drodze! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 11, 2015 Author Report Share Posted June 11, 2015 ps2. tymczasem myślę nad wycieczką.. znajomek podrzucił mi pomysł popływania w wodzie, blisko, bo w Przyjezierzu (jakieś 150KM od łodzi tylko), ale.. Licheń po drodze! Wypad nad wodę jak najbardziej. Jeśli nie będzie więcej chętnych na zamki krzyżackie to zrobi się je w innym terminie a ja pojadę z wami nad wodę 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boodgee Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Wypad nad wodę jak najbardziej. Jeśli nie będzie więcej chętnych na zamki krzyżackie to zrobi się je w innym terminie a ja pojadę z wami nad wodę Daj tylko Sebastianowi wcześniej znać, żeby na Was nie czekał 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaquzie Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 W sobotę tak do 15-16 jestem wolny jak ta lala (plecaczkowa tyra ), więc mogę jechać gdzie emeryckie 2oo poniosą. Woda, przenośny grill, to dobry pomysł Twoje zamki bym robił na 2 dni, bo sporo tego, a upał może być nieznośny. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emq Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Jakby wyjazd po tych zamkach był w niedzielę to jestem zainteresowany 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 11, 2015 Author Report Share Posted June 11, 2015 No to czas robić listę: 1. @Aidekk (sobota lub niedziela) 2. @Seba601 (sobota, dopytam co do niedzieli) 3. @emq (niedziela) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit71 Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 Licheń po drodze! Pokropisz wodą święconą bawarską pralkę 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silver Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 nie wiem czy dam rade w weekend jechac na wycieczke, ale od poniedzialku na kilka dni moge gdzies jechac... 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emq Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 Aidekk, jakieś ustalenia? Aktualne? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 13, 2015 Author Report Share Posted June 13, 2015 Aidekk, jakieś ustalenia? Aktualne? Nie żeby 2 osoby + ja to było za mało... ale chciałbym zrobić tą wycieczkę z większym rozmachem. Spróbujemy ponownie w lipcu A co do jutra to polecam czytać tutaj. Powinno Cię zainteresować. Zapraszam 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzejdzej Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 to i ja się dopiszę na sobotę. jaka przelotowa planowana?? 200?? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 22, 2015 Author Report Share Posted June 22, 2015 Już na pewno nie w czerwcu. 27 czerwca mam wesele kuzyna i dwie kobiety do szukania kreacji. Ostatni weekend spędziłem w obu Ptakach robiąc 6 hal ze 3 x. Dramat... w lipcu na pewno będe ciągnął temat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovalchuck Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 w lipcu to i ja się podłącze pod temat 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nico Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Ja się podłączam 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIT Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Też jestem zainteresowany, kwestia zgrania terminu. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 23, 2015 Author Report Share Posted June 23, 2015 Wstępny termin: 4 lub 5 lipca, zależnie od pogody. Jeśli cały weekend będzie deszczowo to przesuwamy dalej 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovalchuck Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 a dało by radę po Matki boskiej pieniężnej ? bo to 800km= 4x tankowania ..... Aućć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted June 23, 2015 Author Report Share Posted June 23, 2015 a dało by radę po Matki boskiej pieniężnej ? bo to 800km= 4x tankowania ..... Aućć Może być i drugi weekend 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts