Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Łodzi nadchodzi wielkimi krokami. Dowiedz się więcej tutaj.

Rozpoczęcie sezonu właśnie trwa. Widzimy się na kolejnej edycji.

Wycieczka Szlakiem Zamków Krzyżackich

Aidekk

Rekomendowane odpowiedzi

Jest wstępny zamysł, żeby w ten weekend zrobić "małą" objazdówkę Wstępnie zaplanowałem szlak zamków krzyżackich z pominięciem Malborka, gdzie większość raczej już była. Czekam na chętnych i ewentualne, inne propozycje wycieczek. Jak na razie chętni: Ai Dekk i Sebastian

=====DZIEŃ WYLOTU=====
Sobota lub niedziela (zależnie na który dzień będzie chętna ekipa).

=====GODZ WYLOTU=====
Biorąc pod uwagę ile km do przejechania i ile czasu zejdzie na atrakcje proponuję 7:00.

=====MIEJSCE SPOTKANIA=====
Żeby nie robić grupy op mieście i nie latać na czerwonych proponuję stację benzynową Artus w miejscowości Sosnowiec (ostatnie rondo przy wjeździe na A1 i A1).

=====PLAN TRASY=====

Link do google maps

zamki_krzyzackie.png

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Ostatnia wycieczka trwała od 8:15 do 22:00 ze zwiedzaniem, szamaniem, tankowaniem

"Try not to become a man of success but rather to become a man of value."
-- Albert Einstein

Ostatnia wycieczka (świętokrzyskie): wylot 8:15, przyjazd do Łodzi 21:00. Zrobione 514 km, zwiedzaliśmy na spokojnie bo i zapas czasu był a i w Leśnej Chacie na jedzonku zabawiliśmy na spokojnie z 50 min. Tylko że poprzednio były drogi max krajowe, dużo II,III I IV-rzędnych ścieżek z masą zakrętów. Tutaj robotę zrobi kawałek autostrady w dwie strony więc i czasowo powinniśmy ogarnąć. Atrakcji jest dużo, ale liczę się z tym co z wyprawą w świętokrzyskie było z jaskinią Raj. Brak biletów do godz 19:00 sprawił, że po prostu pojechaliśmy dalej  :smile:

Zawsze można coś wyrzucić z listy :smile:

Ja czekam na propozycje...

Ostatnia wycieczka trwała od 8:15 do 22:00 ze zwiedzaniem, szamaniem, tankowaniem

Z czekaniem na kolegę Sailora (który się spóźnił) w Sulejowie. Atrakcje niejednokrotnie zwiedzaliśmy ponad 1 godz. Jedzenie na spokojnie, postoje na spokojnie. 22:00 to mogłeś być w domu bo trzeba jeszcze liczyć pożegnanie i radosne podsumowanie wycieczki + odstawienie moto na parking  :smile:

Na parkingu byłem dokładnie 21:43 :smile:

Z czekaniem na kolegę Sailora, który się spóźnił w Sulejowie. Atrakcje niejednokrotnie zwiedzaliśmy ponad 1 godz. Jedzenie na spokojnie, postoje na spokojnie. 22:00 to mogłeś być w domu bo trzeba jeszcze liczyć pożegnanie i radosne podsumowanie wycieczki + odstawienie moto na parking   Na parkingu byłem dokładnie 21:43

Dobra, 21:30  :cheers:, a kolega nazywał się Silver

Edytowane przez boodgee (wyświetl historię edycji)

-- Albert Einstein

Zrobione 514 km

kto zrobił 514 ten zrobił 514 :smile: macie mniejsze kółeczka, to więcej km Wam wyszło :biggrin: ja 499 :smile:

Sailor...  :laugh2:

3873733-9887424397-NEMIG.jpg

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>
http://sites.google.com/site/jaquzie/

Fakt, pomyliłem nick albo oba nicki sa na forum i nawet kolor moto podobny :P

@Sailor, @silver

kto zrobił 514 ten zrobił 514 macie mniejsze kółeczka, to więcej km Wam wyszło ja 499

Jaquzie, licz że ode mnie do Ciebie do mnie na parking jest z 4-5 km to w dwie strony masz już brakujące 10 km. A pozostałe 5 to dlatego, że ch**owo bierzesz zakręty ;)

coś się Tobie dziś nicki pie...mylą :biggrin: nie pij już dziś :biggrin:

ps. a skoro przejechałem mniej km, znaczy, że ścinałem zakręty, a wy jechaliście kwadratowo :P

ps2. tymczasem myślę nad wycieczką.. znajomek podrzucił mi pomysł popływania w wodzie, blisko, bo w Przyjezierzu (jakieś 150KM od łodzi tylko), ale.. Licheń po drodze!  :blink:

ps2. tymczasem myślę nad wycieczką.. znajomek podrzucił mi pomysł popływania w wodzie, blisko, bo w Przyjezierzu (jakieś 150KM od łodzi tylko), ale.. Licheń po drodze! 

Wypad nad wodę jak najbardziej. Jeśli nie będzie więcej chętnych na zamki krzyżackie to zrobi się je w innym terminie a ja pojadę z wami nad wodę ;)

Wypad nad wodę jak najbardziej. Jeśli nie będzie więcej chętnych na zamki krzyżackie to zrobi się je w innym terminie a ja pojadę z wami nad wodę ;)

Daj tylko Sebastianowi wcześniej znać, żeby na Was nie czekał  :decayed:

-- Albert Einstein

W sobotę tak do 15-16 jestem wolny jak ta lala (plecaczkowa tyra ;)), więc mogę jechać gdzie emeryckie 2oo poniosą. Woda, przenośny grill, to dobry pomysł ;) Twoje zamki bym robił na 2 dni, bo sporo tego, a upał może być nieznośny.

Aidekk, jakieś ustalenia? Aktualne?

Nie żeby 2 osoby + ja to było za mało... ale chciałbym zrobić tą wycieczkę z większym rozmachem. Spróbujemy ponownie w lipcu :smile:

A co do jutra to polecam czytać tutaj. Powinno Cię zainteresować. Zapraszam :smile:

Już na pewno nie w czerwcu. 27 czerwca mam wesele kuzyna i dwie kobiety do szukania kreacji. Ostatni weekend spędziłem w obu Ptakach robiąc 6 hal ze 3 x. Dramat... w lipcu na pewno będe ciągnął temat ;)

w lipcu to i ja się podłącze pod temat :smile:

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Wstępny termin: 4 lub 5 lipca, zależnie od pogody. Jeśli cały weekend będzie deszczowo to przesuwamy dalej :smile:

a dało by radę po Matki boskiej pieniężnej ? bo to 800km= 4x tankowania ..... Aućć

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

a dało by radę po Matki boskiej pieniężnej ? bo to 800km= 4x tankowania ..... Aućć

Może być i drugi weekend :smile: